'Audi Brussels' ontvangt masterstudenten Elektromechanica

Datum
10 mei 2012

Op donderdag 19 april 2012 werden onze masterstudenten Elektromechanica gastvrij ontvangen in de hypermoderne productiefaciliteiten van Audi Brussels.

Een verslag van docent Erwin Smet:

In de showroom werden we opgewacht door Maurice-Yves Rubbens, topmanager van het Voorseriecentrum en Wannes Schoeters, Personeelsdienst. Hier konden we met eigen ogen ervaren wat het woord 'premium' voor Audi betekent.  Er stonden niet alleen een aantal modellen van het type A1 die in deze fabriek geproduceerd worden, maar ook een blitse R8 5.2 liter Quattro.

Tijdens een rondleiding in de Carrosseriebouw en de Montage kregen we niet enkel toelichting bij een aantal technische aspecten, maar kwamen eveneens economische thema’s aan bod. Het laden van de software in de verschillende elektronische modules van een A1, het automatisch afregelen van de koplampen en het uitgebreid testen van de afgewerkte wagen, werden daarna uitvoerig gedemonstreerd.

De Audi-fabriek in Brussel beschikt ook over een zogenaamd 'Voorseriecentrum'. In deze ultrageheime 'fabriek in de fabriek' worden nieuwe modellen voorbereid op hun introductie in de productielijn. Dat we hier ook een aantal prototypes en zeer speciale modellen konden zien, vormde natuurlijk de kers op taart van dit uitermate boeiende bezoek. Oud-student Maurice-Yves Rubbens gaf - met gepaste trots - toelichting bij de verschillende unieke A1’s die wij hier konden aanschouwen.

Chris Merckx, productie-ingenieur automatisering/onderhoud in de afdeling Schilderij gaf ons een duidelijk beeld van het profiel van industrieel ingenieur waar Audi Brussels nood aan heeft. Een brede basiskennis en praktische oriëntatie zijn twee sleutelbegrippen in dat profiel. Het is van belang dat deze in de toekomst, na de “inkanteling” van de opleiding voor industrieel ingenieur in de universiteit, in het curriculum behouden blijven.

Oud-student Marc van Heirzeele, topmanager Schilderij, en Wim Verbeiren, manager techniek en processen Montage, gaven een overzicht van de verschillende functies voor ingenieurs bij Audi Brussels. Ook Frank Verhellen van de  dienst kwaliteit stond ter beschikking voor onze studenten.

Het was natuurlijk niet verwonderlijk dat we op onze terugweg naar Antwerpen met enige bewondering (en een klein beetje jaloezie?) onze blikken iets langer op de Audi A1’s die we tegen kwamen, gevestigd hielden. 

Erwin Smet

Kalender