7 dingen om als student tijd te verdrijven in coronatijden

1. World of Warcraft | OSRS | Warzone | ...

Eigenlijk: gratis games die je niet doodslaan met microtransactions. 

  • Old School Runescape is de versie uit 2007 die nieuw leven is ingeblazen. Veteranen weten dat je in Free-to-Play ook héél wat tijd kunt verdoen. Membership kan je kopen met euro's of ingame GP. 
  • World Of Warcraft heeft nog altijd een gratis trial tot level 20. Azeroth heeft geen worstenbroodjes maar wel een énorme, virusvrije wereld. 
  • Activision heeft z'n Call of Duty: Warzone gratis beschikbaar gemaakt om te downloaden. Beperkte modi en opties maar je kan wel met een groot aantal personen heel wat uurtjes verdoen in een gigantische map. Het geluid van de voertuigen is wel héél eentonig maar dat moet je erbij nemen.

2. Zoek je oude profielen terug op

De Wayback Machine is een groot archief van oude internetpagina's. Zo ook van jouw oude online profielen. Noxa, Myspace, Netlog of was het zelfs Vampirefreaks? Als je de URL nog weet, dan valt hier wel goud te rapen. In elk geval toch zeker afleiding voor een uurtje. Je kan ook héél wat websites in hun jasje van 10 jaar terug bekijken. 

3. Schrijf een brief naar jezelf in de toekomst

Futureme doet wat de naam zegt. Je kan een mail opmaken en die wordt naar je toekomstige jij verzonden. Je kan ook kiezen voor een specifieke datum mocht je verjaren in quarantaine-tijden en nood hebben aan een extra boost van je oude zelf. Wie weet wil je iemand anders verrassen met een brief van je verleden zelf? De opties zijn eindeloos. 

4. Virtuele cafépraat

Met Google Meet of Google Hangouts kan je je tooggeleuter vertalen naar een online variant. Laat iedereen met zijn favoriete comfortfood deelnemen en speel spelletjes, drink een pintje, cantus of klaag over hoe de lift op campus Groenplaats het niet doet. Je kan ook je scherm naar elkaar casten, de creatieve invulling daarvan laten we bij jou. 

5. Kijk naar puppies

Niks zo kalmerend als puppies, toch? De Warrior Canine Conection heeft een webcam in zijn speelkamer staan voor de kleintjes te kunnen bekijken. Genoeg toiletpapier maar nog niet genoeg gekwispel in je leven? Dit is voor jou. 

6. Begin een meme-pagina op Instagram

Meme-pagina's zijn het laaghangend fruit op Instagram. Een beetje goed selecteren en je volgers zullen groeien. In deze quarantaine zit iedereen véél meer op zijn schermen, maak daar gebruik van. Wie weet kan je het naderhand nog monetizen en dan ben je binnen. Win-win. 

7. Fiverr

Fiverr, de speeltuin voor iedereen met een beetje geld of die graag wilt bijverdienen. Je kan de meest onnozele diensten aanbieden of inhuren. Een font laten maken van je handschrift? Een portret van je kat? Op zoek naar een handmodel? Fiverr.