50 jaar Toegepaste Informatica - Afgelopen

Feel IT - Master IT - Live IT

Wij zijn jarig en nodigen jou graag uit!

Woensdag 22 mei is het zover: dan blaast de bacheloropleiding Toegepaste Informatica 50 kaarsjes uit. Van kartonnen ponskaarten naar artificiële intelligentie. Neem een stoel, log in en dan vieren we dat samen.

Pieter is een rasechte theatermaker, acteur, songsmid en zanger. Hij is onze gastheer die de voorstelling presenteert en aan elkaar praat. Hij is een broer van collega's Bert en Tine Embrechts. Hij studeerde in 1994 af aan de Antwerpse theaterschool Studio Herman Teirlinck, afdeling Kleinkunst.

Natuurlijk mag een streepje muziek niet ontbreken. Daarom hebben we de “Finches” uitgenodigd; drie zingende zussen uit Antwerpen. Het trio raakte bekend via “The Voice” en treedt sindsdien regelmatig op met eigenzinnig bewerkte songs.

Deep Learning: van hype tot realiteit

Artificiële intelligentie en, meer specifiek deep learning, heeft de laatste jaren tot  enorme successen geleid in het domein van computervisie, interpretatie van tekst en het oplossen van complexe taken (bv. in video games). In deze lezing geven we een overzicht van wat deep learning kan en wat de meest recente belangrijke doorbraken zijn. We gaan ook één niveau dieper en leggen uit hoe deep learning onder de motorkap werkt. Tenslotte staan we stil bij de belangrijkste uitdagingen die nog voor ons liggen.

About:
Steven Latré is professor aan de Universiteit van Antwerpen en directeur van het onderzoekscentrum imec. Hij leidt de Antwerpse onderzoeksgroep IDLab (85+ leden), die toegepast en fundamenteel onderzoek uitvoert over communicatienetwerken en gedistribueerde intelligentie. Zijn persoonlijke onderzoeksinteresses liggen in het domein van machine learning in combinatie met wireless network optimization.

Creative Hacking'); DROP TABLE students;--

<script>alert("You don't have to be a genius to get paid for finding security bugs. During this short introduction to bug bounties, I will showcase a couple of fun or creative bugs I've found during my career as a competitive ethical hacker.");</script>

About:
Inti De Ceukelaire is a Belgian ethical hacker and bug bounty hunter. He has made national headlines numerous times with his security awareness stunts, reaching from manipulating the twitter account of US President Donald Trump to publishing fake news on the Vactican's website. Inti hunts down security vulnerabilities in companies like Facebook, Google, Dropbox and the US Department of Defense. This summer, Inti was awarded the 'Most Valuable Hacker' award.

Onderwijs en technologie: back to the future (and back again)

Onder het motto van de eerste wet van Kranzberg - technologie is noch goed, noch slecht, maar ook neutraal - gaat Pedro De Bruyckere even een klein stukje terug in de tijd om te kijken welke voorspellingen over technologie, leren en (hoger) onderwijs uitkwamen en welke niet. En nog belangrijker: wat leert ons deze geschiedenis over de mogelijkheden van technologie voor leren en (hoger) onderwijs voor de komende jaren?

About:
Pedro De Bruyckere is een inspirerend spreker, die met zijn enthousiasme en humor telkens weer zijn publiek, of dat nu informatici zijn, docenten of studenten, een bijzonder leerrijke avond bezorgt. Hij onderwerpt aloude mythes aan een onderzoek naar hun waarheidsgehalte, geeft duiding bij de de belangrijkste tendensen en reikt concrete tips aan voor iedereen die met ICT en onderwijs te maken heeft.

Op date met een programmeur die nooit uit zijn kot komt?

Bekijk de promovideo

Ferranti