KdG Career Center

 • Onder het motto ‘levenslang leren en zelfontwikkeling’ coachen we KdG Young Professionals gedurende de eerste 10 jaar op de arbeidsmarkt.
 • In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om Young Professionals te begeleiden bij hun eerste werkervaringen. KdG Young Professionals doorlopen een traject van zelfanalyse, coaching en personal matchmaking. Of ze volgen een traject van mentoring in hun huidige job. Daarnaast wisselen ze ervaringen uit met andere Young Professionals.
 • Ook nadat KdG studenten al afgezwaaid zijn aan de hogeschool, kunnen ze dus terugvallen op een duurzaam netwerk van partners uit het onderwijs- en werkveld.
 • Het KdG Career Center is een pioneersproject van de opleiding Office Management: afstudeerrichting Event- en Projectmanagement en trajecten Human Resources & SalesLanguages, Intercultural Networking & Communication en Cross Media Management.

KdG Young Professionals

Voor wie?

 • KdG Young Professionals opleiding Office Management
 • minder dan 10 jaar geleden afgestudeerd

Stel je jezelf ook wel eens volgende vragen:

 • Hoe kan ik verder groeien om mijn professionele dromen waar te maken?
 • Ben ik wel goed bezig?
 • Waar sta ik momenteel als professional?
 • Wat is mijn ‘next step’: hoe kan ik verder groeien in de organisatie waar ik nu werk? Is het tijd voor iets nieuws? Hoe pak ik dat aan?

Klinken deze vragen je bekend in de oren? Ben je op zoek naar antwoorden? Wil je gericht aan de slag met je ambities, carrièredoelstellingen of work-life-balance? Dan is het KdG Career Center misschien iets voor jou.

Ons aanbod

Wat heeft het KdG Career Center voor jou als Young Professional in petto?

EXCHANGE
Ben je nieuwsgierig waar andere afgestudeerden terecht zijn gekomen? Of welke stappen zij hebben gezet? In het Young Professionals Network kom je het te weten. Een leuke babbel, een nieuw contact of misschien wel een eerste stap om je professionele verwachtingen scherp te stellen!

INSPIRE
Laat je inspireren door voorbeelden en cases uit de praktijk. Lessons learned en ervaringen van managers en executives uit een brede waaier aan functies en sectoren, vertaald en gericht naar Young Professionals. Boeiende workshops voor en door professionals met tips & tricks om je dromen waar te maken. Want daar gaat het om: jouw ambities, jouw dromen, jouw Happy Me!

Spreekt dit jou aan?

Durf dan de stap te zetten en neem contact op. Het kost je niets, enkel een mailtje naar het KdG Career Center. KdG, de vertrouwde plek waar je jarenlang jezelf ontwikkelde, stap voor stap, samen met vrienden en studiegenoten?

Na je eerste contact word je ook lid van het Young Professionals Network. Zo kan je te weten komen waar andere Young Professionals zijn terecht gekomen.

Partners

 • Ben je als onderneming actief in Human Resources Management of zet je als onderneming sterk in op de juiste match tussen werknemer en werkgever?
 • Bied je dienstverlening of opleidingen aan die jonge werknemers sterker kunnen maken in het zetten van carrièrestappen?
 • Vormen mentale gezondheid en een goede work-life-balance mee de key values van je HR-beleid?
 • Of kunnen Young Professionals bij jou terecht voor de eerste stappen in het ondernemerschap, of voor het oprichten van een zelfstandige activiteit?
 • Behoren hoger opgeleide Young Professionals tot jouw doelgroep?
 • Vind je het een troef om hoger opgeleide Young Professionals makkelijker te kunnen bereiken?
 • Zet je als bedrijf graag in op samenwerking, win-win, kennisdeling?

Contacteer ons en misschien komt jouw bedrijf wel in aanmerking als partner.

Onze partners zijn lid van het Young Professionals Network – een netwerk van hoger opgeleide ambitieuze en zelfbewuste jonge professionals.

Wij brengen Young Professionals op een gerichte en persoonlijke manier in contact met onze partners.

Op vraag van zijn Young Professionals organiseren we samen met onze partners gerichte netwerksessies en workshops.

(Stage)bedrijven

 • Werk je binnen je onderneming vaak met Young Professionals?
 • Hecht je als onderneming veel belang aan een goede begeleiding van jonge werknemers?
 • Zet je in op gelukkige werknemers die kunnen groeien in het bedrijf i.p.v. het bedrijf te verlaten?
 • Stel je vast dat het niet steeds eenvoudig is om in te spelen op vragen, bekommernissen van jonge werknemers?
 • Ben je van mening dat een onafhankelijk, vertrouwd tussenpersoon een ondersteuning kan zijn in het begeleidings- en retentiebeleid van jonge werknemers?

We nemen graag de rol op als neutraal klankbord om het welbevinden van Young Professionals op te volgen bij hun eerste werkervaring en carrièrestappen.

We begeleiden jonge werknemers bij de eerste jaren dat ze aan de slag zijn. Een persoonlijke en vertrouwde terugkoppeling over specifieke bezorgdheden of groeimogelijkheden kan voor hen een groot verschil maken. Uiteraard vindt de terugkoppeling plaats in overleg met en volgens de wensen van de onderneming in kwestie.

Interesse? Neem contact op voor een verkennend gesprek.

Over het KdG Career Center

Inzicht in professionele zelfontplooiing en carrièremogelijkheden, en een gezonde work-life-balance zijn de bouwstenen van het KdG Career Center. Het centrale doel is een hoge jobtevredenheid en ‘joie de vivre’ van onze KdG Young Professionals.

Maatschappelijke context

Vanuit zijn rol als maatschappelijk dienstverlener, wil KdG een antwoord bieden op belangrijke maatschappelijke tendensen: jonge werknemers veranderen vaak van job, kampen op steeds jongere leeftijd met symptomen van bore- en burn-out en weten vaak niet – of te laat – waar ze terecht kunnen voor de juiste begeleiding of advies … Deze dompers in hun (vaak prille) carrière brengen bovendien hoge maatschappelijke en economische kosten met zich mee en dragen bij tot een hoog personeelsverloop bij jonge werknemers. Redenen genoeg om hier proactief iets aan te doen.

Blijvende brug tussen onderwijs en werkveld

In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om Young Professionals te begeleiden bij hun eerste werkervaringen. De Young Professionals doorlopen een traject van zelfanalyse, coaching en personal matchmaking. Daarnaast wisselen ze ervaringen uit. Ook nadat onze studenten al afgezwaaid zijn aan de hogeschool, kunnen ze dus terugvallen op een duurzaam netwerk van partners uit het onderwijs en werkveld.

Onder het motto ‘levenslang leren en zelfontwikkeling’, coachen we KdG Young Professionals gedurende de eerste 10 jaar op de arbeidsmarkt.

Contact

KdG Career Center  
Leen Christiaens
careercenter@kdg.be

Karel de Grote Hogeschool
Campus Groenplaats
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN