Co-teaching kleuteronderwijs

Bijscholing op donderdag 20 januari 2022

Kies voor samen sterk! Leerkrachten bundelen hun krachten om vorm te geven aan een gedifferentieerd aanbod op maat. Ze benutten elkaars expertise, talenten en specifieke aanpak om beter te kunnen inspelen op de noden van de klas. Vele handen en ogen creëren meer ademruimte om echt in gesprek te gaan met kleuters en het geeft hen meer rust in de klas. Daarom is co-teaching een meerwaarde voor de school, het kind en de leerkracht.  Basisvoorwaarde is evenwel dat er een open communicatie kan ontstaan tussen beide leraars.

In deze vorming staan we stil bij wat co-teaching is, wat de voorwaarden zijn en hoe je deze onderwijsvorm in de praktijk concreet kan vormgeven. Ontdek de verrassende meerwaarde van co-teaching aan de hand van praktijkvoorbeelden. Een verhaal van gedeelde verantwoordelijkheid, ieder op z’n kracht, elkaar aanvullend en ondersteunend.

Voor wie

Leerkrachten in het kleuter onderwijs.

Docent

Jan Van de Wiele heeft reeds heel wat ervaring als onderwijscoach in het kleuter- en lager onderwijs. Hij inspireert scholen via studiedagen en ondersteunt hen bij de implementatie op de werkvloer. Jan geeft cursussen voor mentoren over het coachen van stagiaires en startende leerkrachten en is trajectbegeleider van studenten aan de lerarenopleiding in Antwerpen.
Zijn sessies laten zich omschrijven als wervend én verdiepend.

Praktisch

  • Wanneer
    Donderdag 20 januari 2022 van 9 tot 15 u.
  • Waar
    De vorming zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 100 euro per persoon met catering en digitale syllabus voor een volledige dag vorming.