Co-teaching kleuteronderwijs

Online vorming op vrijdag 30 april 2021

Co-teaching is in opmars, ook in onze hogeschool. Kies voor samen sterk! Leerkrachten bundelen hun krachten om vorm te geven aan een gedifferentieerd aanbod op maat. Ze benutten elkaars expertise, talenten en specifieke aanpak om beter te kunnen inspelen op de noden van de klas. Vele handen en ogen creëren meer ademruimte om echt in gesprek te gaan met kleuters en het geeft hen meer rust in de klas. Daarom is co-teaching een meerwaarde voor de school, het kind en de leerkracht.  Basisvoorwaarde is evenwel dat er een open communicatie kan ontstaan tussen beide leraars.

In deze vorming staan we stil bij wat co-teaching is, wat de voorwaarden zijn en hoe je deze onderwijsvorm in de praktijk concreet kan vormgeven. Ontdek de verrassende meerwaarde van co-teaching aan de hand van praktijkvoorbeelden. Een verhaal van gedeelde verantwoordelijkheid, ieder op z’n kracht, elkaar aanvullend en ondersteunend.

Cursusleider
Jan Van de Wiele heeft heel wat ervaring als onderwijscoach in het basisonderwijs en is trajectbegeleider van studenten aan de lerarenopleiding en van diverse scholen.  

Voor wie

Leerkrachten in het kleuter onderwijs.

Programma

Online vorming van 9 - 15 u.

Praktisch

  • Wanneer
    Vrijdag 30 april van 9 tot 15 u.
  • Waar
    Online, een week voor aanvang ontvang je een mail met praktische informatie.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 90 euro per persoon.