Coachen op weerstand

Bijscholing op 22 april en 28 april 2022

Wie een persoon of team van A naar B wil brengen en daarbij zo veel mogelijk het zelfsturende en oplossingsgerichte vermogen wil aanspreken, botst soms op een ‘No, we can’t!’-mentaliteit, op weerstand. De coach (ondersteuner of begeleider) vraagt zich in dat geval moedeloos af of hij wel iemand kan coachen met een ‘nee’-mindset, iemand die al bij voorbaat zucht en zich verzet tegen elke vorm van (noodzakelijke) verandering. Wat zijn de mogelijke oorzaken van die weerstand? En waar liggen de grenzen van de coach? Wanneer moet hij stoppen met proberen om er beweging in te krijgen? In deze vorming bespreken we een aantal spanningsvelden waarmee je als coach te maken krijgt en hoe je ermee kan omgaan. Dat we niet snel zullen opgeven, mag nu al duidelijk zijn.

Voor wie

Kader, directie, beleidsondersteuners en zorgcoördinatoren.

Docent

Heidi Lagast werkt als lector coaching & communicatie, als leertrajectbegeleider én als coördinator stagebegeleiding voor de Banaba’s Zorgverbreding & Remediërend leren en Buitengewoon onderwijs van de Karel de Grote Hogeschool. Heidi doorliep zelf heel wat opleidingen in coaching en deelt de inzichten uit de diverse benaderingen in (kortlopende) vormingen en workshops op maat.
Niet te missen!

Praktisch

 • Wanneer

  De vorming zal tweemaal plaatsvinden in academiejaar 2021-2022:

  • op vrijdag 22 april 2022 van 9 – 12 u.
  • op donderdag 28 april 2022 van 14 – 16 u.
 • Waar
  De vorming zal eenmaal online via Teams plaatsvinden en eenmaal op KdG campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
 • Prijs

  De deelnameprijs voor de on-campus vorming bedraagt 55 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus voor een dagprogramma. Deelnemen aan de online variant bedraagt 45 euro per persoon incl. digitale syllabi.

Contact