Coachen van co-teachen

On-campus vormingstraject op 21 april en 16 mei 2022

Co-teaching is een verhaal van gedeelde verantwoordelijkheid, waarbij je elkaar aanvult en ondersteunt. Steeds meer leerkrachten gaan op zoek naar kansen om op een constructieve wijze samen te werken. Ze vinden in co-teaching een manier om kennis te delen, om de eigen onderwijspraktijk kritisch onder de loep te nemen en om de ontwikkeling van kinderen nog meer te stimuleren.

In deze vorming staat het begeleiden van co-teaching centraal. We staan stil bij de valkuilen en bezorgdheden die stagiairs of beginnende co-teachers kunnen ervaren. Hoe coach je een duo zonder de eigenheid van de individuele student of leerkracht te verliezen? Hoe kun je co-teachen met een student, een leraar in opleiding of een (beginnende) collega? Ontdek het verrassende en veelzijdige parcours van ‘tweekracht’!

 • Je ontdekt meer over de randvoorwaarden om stagiairs of leerkrachten in co-teaching te kunnen begeleiden.
 • Je leert meer over hoe je co-teaching op structurele wijze kunt faciliteren en optimaliseren.
 • Je vertrekt vanuit eigen ervaringen en inspireert elkaar tot oplossingen voor moeilijkheden onderweg. 

Meer info?

Voor wie

Volgde je al de vierdaagse communicatie- en coachingcursus en/of een coachingopleiding? We verwachten een basis aan coaching vaardigheden voor je deze opleiding volgt.

Ben je aan het co-teachen en wil je studenten, collega’s en/of beginnende leerkrachten daarin begeleiden? Dan is deze vorming iets voor jou.

Het team

Het traject wordt gegeven door een opleidingsteam van lectoren van de lerarenopleidingen van KdG. Ze hebben expertise in het co-teachen van stagiaires, studenten en collega-leerkrachten.

Praktisch

 • Wanneer
  21 april en 16 mei 2022 telkens van 9 tot 16 u.
 • Waar
  Campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
 • Prijs
  De deelnameprijs bedraagt 170 euro per persoon.
Coachen van co-teachen