Coachen van co-teachen

Tweedaagse online vorming op 2 en 22 maart 2021

In deze vorming staat het waarom en het hoe van co-teaching centraal. We staan stil bij de valkuilen en bezorgdheden die stagiaires of beginnende co-teachers kunnen ervaren. Hoe coach je een duo zonder de eigenheid van de individuele student of de leerkracht te verliezen? Hoe kan je co-teachen met een student, een leraar in opleiding of een (beginnende) collega?

 • Je ontdekt verder de randvoorwaarden om stagiaires of leerkrachten in co-teaching te kunnen begeleiden.  
 • Je leert meer over hoe je co-teaching op structurele wijze kan faciliteren en optimaliseren. 

Co-teaching is een verhaal van gedeelde verantwoordelijkheid, ieder op z’n kracht, elkaar aanvullend en ondersteunend. Steeds meer leerkrachten gaan op zoek naar kansen om op een constructieve wijze samen te werken.  Ze vinden in co-teaching een manier om kennis te delen, om de eigen onderwijspraktijk kritisch onder de loep te nemen, om de ontwikkeling van kinderen nog meer te stimuleren.

Ontdek het verrassende en veelzijdige parcours van ‘tweekracht’!

Dit tweedaags traject wordt aangeboden in 1 volledige dag op dinsdag 2 maart van 9 tot 16 u. en een halve dag op maandag 22 maart van 9 tot 12 u.

Meer info?

Voor wie

Heb je interesse in co-teaching? Ben je aan het co-teachen en wil je studenten, collega’s en/of beginnende leerkrachten hierin begeleiden, dan is deze vorming iets voor jou.

Praktisch

 • Wanneer
  Dinsdag 2 maart van 9 tot 16 u en maandag 22 maart van 9 tot 12 u.
 • Waar
  Online. Een week voor aanvang volgt er een reminder met praktische info.
 • Prijs
  De deelnameprijs bedraagt 160 euro per persoon.
De inschrijving is afgesloten
Coachen van co-teachen