Coachingstraject ‘start to teach’ voor startende leerkrachten basisonderwijs

Drie halve dagen supervisie met een groep starters uit het Antwerpse basisonderwijs

Net gestart als leerkracht in het basisonderwijs of maximaal 2 jaar ervaring op je onderwijsteller? Of afgestudeerd aan KdG? In deze sessies staan jullie praktijkverhalen centraal. Je ervaart hoe andere leerkrachten uit diverse schoolcontexten met dezelfde succeservaringen en probleemsituaties omgaan.

Het leraarschap vraagt heel wat communicatieve vaardigheden, klasmanagement, inlevingsvermogen en het opzetten van een krachtige leeromgeving waarbij de leerkracht het verschil maakt. Het vraagt heel wat doorzettingsvermogen om er elke dag weer te staan. Tijdens dit traject staan waarderend coachen, een talentgerichte benadering, de positieve psychologie en een growth mindset centraal. We voorzien 3 halve dagen verspreid over 3 trimesters. Samen houden we jullie onderwijsdroom in tact en proberen we de uitstroom in het onderwijs te minimaliseren. Samen sterk de klas in!

Cursusleider

Jan Van de Wiele heeft heel wat ervaring als onderwijscoach in het basisonderwijs en is trajectbegeleider van studenten aan de lerarenopleiding en van diverse scholen.  

Voor wie

 • Startende leerkrachten in het basis onderwijs uit Groot-Antwerpen, met maximaal 2 jaar ervaring.
 • Alumni van de lerarenopleiding Basis onderwijs van KdG, met maximaal 2 jaar ervaring.

Praktisch

 • Wanneer
  De data van academiejaar 2021-2022 worden gecommuniceerd in mei 2021.
 • Waar
  Op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen.
 • Prijs
  De deelnameprijs bedraagt 155 euro per persoon.
De inschrijving is afgesloten
Aanvangsbegeleiding voor startende leerkrachten