De sensitieve leerkracht die het verschil maakt

Bijscholing op donderdag 9 december 2021

We kennen ze vanuit de praktijk, die leerkrachten die je kind gelukkig maken. Die problemen voorkomen, die kinderen kunnen enthousiasmeren, tot leren brengen, bij wie elke student graag in de klas zit.

Er zijn bio-neurologische inzichten die verklaren hoe deze leerkracht werkt. De wetenschap heeft aangetoond dat zo’n sensitieve leerkracht een levenslang, positief effect kan hebben op het leven van kinderen en jongeren.

Je kan je eigen sensitiviteit als leerkracht bevorderen. Men kan een team uitbouwen rond deze wervende kwaliteit. Het is de droom van elke leerkracht, leidinggevende of begeleider. Deze sessie bouwen we op aan de hand van interactie en praktijkfragmenten. Je gaat naar huis met een  kijkwijzer voor je eigen klas- of schoolpraktijk.

Programma

De vorming duurt van 9 – 16 u.

Voor wie

Leerkrachten basis onderwijs

Docent

Bert Murawski heeft vele jaren basisonderwijs op de teller als onderwijzer én als directeur. Kinderen met sociaal-emotionele stoornissen en/of  leerstoornissen zijn de kids die hem nauw aan het hart liggen. Daarnaast is hij al bijna twee decennia als docent verbonden aan de Banaba zorg- en buitengewoon onderwijs en het postgraduaat ‘gedragsproblemen op school’ van de Karel de Grote Hogeschool. Bert is een boeiende verteller die graag zijn brede praktijkervaring deelt met de groep. Een aanrader!

Praktisch

  • Wanneer
    De vorming vindt plaats op donderdag 9 december 2021 van 9 tot 16 u.
  • Waar
    De vorming zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 100 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus.

Contact