Deskundige gebouwbeheersystemen (m/v) - 100%

Hoe groot wil jij worden?

We willen het beste uit jou halen: wie je ook bent, vanwaar je ook komt, wat je ook draagt.

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer-en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met 1.300 collega's en voor meer dan 13.000 studenten. We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs met ruimte voor groei.

We zoeken een enthousiaste collega om aan de slag te gaan als:

Deskundige gebouwbeheersystemen (m/v) - 100%

Je functie

Als deskundige en specialist in gebouwbeheersystemen ben je mee verantwoordelijk voor de dagelijkse opvolging, het beheer en de goede werking van de technische installaties op de verschillende campussen van de Karel de Grote Hogeschool.

Concreet sta je in voor:

 • Het aannemen en verwerken van storingen. Vanuit het gebouwbeheersysteem verwerk je dagelijks de storingsmeldingen waarvan sommige kritische alarmen reeds via e-mail en telefoon kunnen aangeduid worden. Je verwerkt de storingen op gepaste wijze, analyseert ze en je stuurt de technici aan via service orders. Je volgt de meldingen op in het systeem tot de technieken opnieuw correct functioneren.
 • Monitoring en bewaking van het gebouwbeheersysteem. Je blijft alert en kritisch voor de goede werking van het systeem en de monitoring van de externe punten. Je onderhoudt goede relaties met de integrator van het gebouwbeheersysteem en volgt de service-contracten op.
 • Het bewaken en analyseren van de performance van de installatie, middels het gebouwbeheersysteem, het wijzigen of doen laten wijzigen van de instellingen in het systeem van de installaties om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen of om het comfort in het gebouw te verbeteren. Je verhelpt daarnaast storingen vanop afstand. Je legt, onderhoudt en behoudt contacten met onze interne klanten.
 • Rapporteren, adviseren en onderhouden van het systeem. Je stelt een rapportering op rond het presteren van de installatie, werkt verbetervoorstellen uit en adviseert de beleidsmedewerker gebouwtechnieken over installatie-aanpassingen en het algemeen onderhoudsplan voor de verschillende campussen.

Je bent werkzaam op campus Zuid. Je maakt deel uit van de dienst facilitair beheer. Je rapporteert aan het diensthoofd facilitair beheer.

Je profiel

 • Je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring[1]. Bij voorkeur heb je kennis van Meet- en regeltechnieken. Een Priva Certified Engineer certificaat of aantoonbare ervaring met Priva is een sterk pluspunt. Kennis van KNX, een opleiding KLI-A of een VCA-VOL attest vormen een meerwaarde.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met HVAC en andere utility installaties (luchtgroepen, stookinstallaties en/of koelgroepen).
 • Je kan vlot overweg met Autocad.
 • Je hebt aandacht voor communicatie, behartigt de belangen van de organisatie en kan goed functioneren in een team.
 • Tegenover je contacten op verschillende niveaus, zowel in de organisatie als extern, kan je assertief en diplomatisch te werk gaan.
 • Je kan goed omgaan met stress.
 • Je kan zelf je taken sturen en zelfstandig werken.
 • Je kan resultaatgericht werken en je assertief opstellen.
 • Je kan problemen systematisch analyseren.
 • Je kan uiteenlopende problemen aanpakken.
 • Je leert graag bij en je geeft je eigen kennis en ervaring spontaan door aan anderen.

Ons aanbod

 • Een arbeidsovereenkomst in voltijds dienstverband (100%) als contractueel bediende.
 • De opdracht start in principe op 1 september 2019 en loopt tot en met 31 augustus 2020, verlengbaar na positieve evaluatie. De effectieve startdatum wordt in overleg met de betrokken leidinggevende bepaald.
 • Een loon in functie van je kwalificaties en ervaring binnen het groeipad B21-B31 (equivalent van de weddeschalen 592-584-594). Meer informatie over de weddeschalen en barema’s, vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs
 • Typerende arbeidsvoorwaarden binnen onze hogeschool zijn flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken, een laptop, opleidingsmogelijkheden en een aantrekkelijke vakantieregeling. Afhankelijk van jouw profiel wordt er voor deze functie een opleidingstraject op maat bepaald.
 • KdG gelooft in de passie en het talent van haar medewerkers en streeft daarbij naar gelijke kansen. Daarom nodigen we iedereen uit om zich kandidaat te stellen voor deze vacature.

Solliciteren?

Solliciteren kan enkel online via onze website https://www.kdg.be/vacatures

- klik op gewenste vacature

- solliciteer online onderaan de pagina

- vul het sollicitatieformulier in en voeg een uitgebreide motivatie & je cv toe als bijlage

De sollicitatieperiode loopt tot en met 16 augustus 2019:

- De 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidaturen

- De 2de ronde bestaat uit een selectie-interview (op vrijdag 23 augustus in de voormiddag)

Meer informatie?

Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Paul Deckers, directeur Infrastructuur en ICT, via 03 502 21 90 of paul.deckers@kdg.be.

Heb je assistentie nodig bij het posten van je kandidatuur? We helpen je graag verder! Contacteer de dienst HR, via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

[1] Een ‘aan een niveau verbonden deskundigheid’ kan bewezen worden via toepassing van protocol 39bis.