Differentiatie in de klaspraktijk: studiekijkdag

Studiekijkdag College Essen op 14 januari 2022

Theorie én praktijk in één cursusdag? Het kan! Tijdens deze vorming krijg je een gedetailleerde toelichting over het werken in niveaus, met dagcontracten, weekcontracten, zelfsturing en talentenbakken. Werkvormen die leerkrachten in staat stellen om beter en doelgerichter om te gaan met de toenemende verschillen in een klas.

De cursus vindt plaats in onze partnerschool in Essen, zodat we de concrete uitwerking onmiddellijk kunnen observeren in de klassen. De leerkrachten van de lagere school College Essen delen graag hun successen en ervaringen. Een bijzondere school met een uitgesproken leerlinggerichte visie op sporenbeleid, coöperatief leren en stimuleren van zelfsturing. Kortom, een school in een groene omgeving met net dat ietsje meer.

Na deze studiekijkdag kan je onmiddellijk zelf aan de slag in je klas met alle aangeboden tips, ideeën en werkvormen.

Voor wie

Leerkrachten lager onderwijs

Docent

Jan Van de Wiele heeft reeds heel wat ervaring als onderwijscoach in het kleuter- en lager onderwijs. Hij inspireert scholen via studiedagen en ondersteunt hen bij de implementatie op de werkvloer. Jan geeft cursussen voor mentoren over het coachen van stagiaires en startende leerkrachten en is trajectbegeleider van studenten aan de lerarenopleiding in Antwerpen. Zijn sessies laten zich omschrijven als wervend én verdiepend.

Praktisch

  • Wanneer
    De vorming vindt plaats op 14 januari 2022 van 9 – 15 u.
  • Waar
    De vorming zal plaatsvinden bij een partnerschool het college in Essen. Onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 120 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus voor een halve dag workshop.

Contact