Directeur HR & Community- 100% (m/v/x)

Kwaliteitsvol onderwijs, onderzoek en een sterk medewerkersbeleid zijn de keurmerken van KdG. Duurzaam investeren in en bouwen aan een kwalitatief én innoverend beleid tezamen met onze stakeholders staan hierbij centraal. Om deze ambitie te realiseren, versterken we ons directieteam met een directeur HR & Community.

Wat is jouw rol?

Samen met je collega’s van het directieteam concretiseer je de missie en strategie uitgetekend door de Algemene Vergadering en het Bestuursorgaan. Je draagt als lid van het directieteam ten volle verantwoordelijkheid voor het geheel van KdG.

De directeur HR & Community heeft een belangrijke verantwoordelijkheid om studiekiezers, studenten, medewerkers, alumni, professionals en werkveld blijvend te werven voor onze KdG community en onze missiegedreven interne en externe KdG-community verder uit te bouwen.

Dat is wezenlijk belangrijk om onze strategie waar te maken.

Wat doe je concreet?

 • Je brengt interne en externe stakeholders samen zodat we onze missie nog meer waarmaken en onze positie in Vlaanderen en internationaal kunnen versterken.
 • Je zorgt ervoor dat interne en externe stakeholders onze missie in elk contact met KdG ervaren, je zorgt ervoor dat stakeholders KdG blijvend ervaren als een missiegedreven, warme en open organisatie.
 • Je stuurt de volgende diensten aan: personeelsadministratie, HR, marketing en communicatie.
 • Je bouwt het bestaande ontwikkelingsgerichte HR-beleid en klantgerichte dienstverlening in HR en personeelsadministratie verder uit. Je vertaalt deze, in samenwerking met de betrokkenen, in vernieuwende praktijken en tools. Je zorgt ervoor dat medewerkers zich verder ontwikkelen in een omgeving waar professionele groei mogelijk is.
 • Je versterkt de communicatie & marketing van KdG om nog meer te in te zetten op werving voor onze (interne en externe) community, voor onze missie. Je ondersteunt de interne werking door een kader & tools voor interne communicatie.
 • Je ondersteunt collega’s om actief externe relaties uit te bouwen met andere hoger onderwijsinstellingen, met profit en non-profitbedrijven, met onderzoekscentra en met overheden. Je werkt daartoe intens met hen samen.
 • Binnen KdG zorg je voor het nodige draagvlak om je resultaten te behalen en schat de impact van je voorstellen en beleid correct in.
 • Als people manager motiveer je teams en stuur je aan op het behalen van teamresultaten. Je stimuleert multidisciplinaire acties en je activeert kruisbestuiving. Je coacht en begeleidt jouw medewerkers bij noodzakelijke veranderingstrajecten.
 • Je rapporteert aan de algemeen directeur en maakt deel uit van het directieteam.

Wie ben je?

 • Een daadkrachtige leider met expertise in uitbouw van netwerken en cultuurverandering die samenwerking stimuleert en veranderingen als opportuniteit ziet, die kennis heeft van en visie heeft op de dienstverlening die binnen HR & community wordt geleverd.
 • Een netwerker pur sang en een overtuigde ambassadeur met ervaring in het uitbouwen van betekenisvolle interne & externe samenwerkingsverbanden.
 • Een inspirerende strateeg die innovatie aanjaagt en vanuit weloverwogen strategische keuzes meebouwt aan een heldere en wervende toekomstvisie voor KdG.
 • Een ontwikkelingsgerichte coach die stuurt op resultaten en medewerkers inzet op hun talenten, verantwoordelijkheid geeft en oog heeft voor diversiteit.
 • Een leergierige collega met oog voor kennisdeling en klare communicatie.
 • Een innovator: je draagt zorg voor beleidsontwikkeling en vernieuwing.

Verder heb je een masterdiploma of ervaring die gelijkwaardig is.

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt blijvend kansen tot leren en ontwikkelen als professional en als mens, binnen én buiten KdG.
 • Je wordt ondersteund door een hulpvaardige KdG-community van enthousiaste medewerkers.
 • Je komt terecht in een werkomgeving waar er plaats en aandacht is voor diversiteit in de brede zin en waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit.
 • Je start uiterlijk op 1 september 2023 in een voltijdse opdracht als statutair medewerker.
 • Je mag rekenen op voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een laptop, GSM, een mooi aantal vakantiedagen (45 dagen voor een voltijdse opdracht) en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
 • Je ontvangt een loon in functie van je ervaring binnen het barema A41, salarisschaal 591. Klik hier voor meer info. Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit. Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,21 € per km.

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 18 april 2023 via https://www.kdg.be/vacatures  Klik op de gewenste vacature en onderaan vind je de ‘solliciteer online’ link. We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.

Wat zijn de volgende stappen?

 • De 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidaturen.
 • De 2de ronde bestaat uit een selectie-interview op maandag 24 april 2023 (18-22u).
 • De 3de ronde bestaat uit een assessment (datum nog te bepalen) en desgevallend een bijkomend gesprek op dinsdag 9 mei 2023 (17-19.30u).

Een vraag?

Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Veerle Hendrickx, algemeen directeur via e-mail veerle.hendrickx@kdg.be

Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be

Hoe solliciteren?

Jouw collega's aan het woord

Nog een vraag over deze job?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Deze vacatures niet jouw ding?

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

 • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
 • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
 • Geen spam, we beloven het.
 • Volg ons op Linkedin, Instagram, Facebook of Tik Tok  voor een blik achter de schermen.

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Is deze vacature iets voor jou?