Gastprofessor practicum successie- en vermogensplanning – 7,5%

Hoe groot wil jij worden?

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer- en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met 1.300 collega's en voor ruim 13.000 studenten.

We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs met ruimte voor groei.  Voor onze opleiding Rechtspraktijk zoeken we een enthousiaste collega die aan de slag wil gaan als:

Gastprofessor practicum successie- en vermogensplanning – 7,5%

Wat ga je doen?

Je geeft het practicum successie- en vermogensplanning aan het derde jaar van de opleiding Rechtspraktijk.

De topics die op een hands-on manier aan bod komen zijn: aangifte van een nalatenschap, berekening van de erfbelasting, testamenten en vermogensplanning.

Ervaringen, documenten en situaties vanuit de juridische praktijk vormen de vertrekbasis om met de verschillende topics aan de slag te gaan. Studenten worden op die manier voorbereid op de fiscale en/of notariële praktijk.

Concreet kan hierbij gedacht worden aan het uitwerken van optimalisatietechnieken, het ontleden van rechtspraak m.b.t. testamenten, het invullen van een aangifte nalatenschap, het berekenen van de toepasselijke erfbelasting, het analyseren van de burgerrechtelijke en fiscaalrechtelijke gevolgen bij het maken van familiaalrechtelijke keuzes.

Het totale takenpakket van een gastprofessor is divers.

Je geeft en ontwikkelt uitdagend, inspirerend en toekomstgericht onderwijs. Je begeleidt en coacht studenten in hun leerproces en evalueert hen. Je integreert moderne onderwijstechnieken en -middelen in je aanpak en zoekt naar oplossingen om resultaatgericht om te gaan met diversiteit binnen studentengroepen. Je benut je netwerk met vakgenoten en bedrijven als voeding voor je onderwijsopdracht.

Je maakt deel uit van het enthousiast en gemotiveerd opleidingsteam ‘Rechtspraktijk’. Je werkt op onze campus Groenplaats en rapporteert aan het opleidingshoofd.

Jouw profiel?

  • Vanzelfsprekend heb je bijzondere expertise en naam en faam in het vakgebied familiaal vermogensrecht.
  • Jouw gedrevenheid en praktijkervaring, dát is waarom wij zo graag met jou willen werken.
  • Je praktische aanpak maakt studenten enthousiast en geeft ze houvast.
  • Je krijgt energie van lesgeven en coachen en kan je inleven in de leefwereld van onze studenten.
  • Je behaalde een masterdiploma in de rechten.

Wat bieden we jou?

  • Een interessante opdracht (7,5%) als gastprofessor die start op 1 september 2019 en loopte.m. 31 augustus 2020.
  • Een loon volgens je kwalificaties en ervaring (barema 502). Meer info hierover vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs.  Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,15 € per km.

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en uiterlijk op 18 augustus 2019 via www.kdg.be/vacatures.

Klik op de gewenste vacature en onderaan vind je de ‘solliciteer online’ link. We zijn benieuwd naar je parcours, talenten en motivatie. Beschrijf zeker ook waarom deze opdracht bij jou past.

  • de 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ontvangen kandidaturen
  • de 2e ronde is een sollicitatiegesprek dat plaatsvindt op 23 augustus 2019 op onze campus Groenplaats

We vinden diversiteit belangrijk, zoeken een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en culturele achtergrond. Daarom nodigen we iedereen - die zichzelf in dit profiel herkent - uit om zich kandidaat te stellen.

Een vraag?

An-Katrien Van Rensbergen geeft je als opleidingshoofd Rechtspraktijk graag antwoord op jouw vragen. Je kan haar bereiken via an-katrien.vanrensbergen@kdg.be.

Ter info: onze hogeschool is gesloten tussen 11 juli en 16 augustus, mails worden in die periode dan ook niet systematisch opgevolgd.