Hechten en vechten

Bijscholing op dinsdag 26 april 2022

De inzichten in het hechtingsproces van mensen zijn bepalend voor de omgang met kinderen en jongeren. Sommige kinderen raken hechtingsgestoord en vragen een zeer specifieke aanpak die vertrekt vanuit die inzichten. Wat vertelt de hechtingstheorie over ons leven en ons handelen als leerkracht? Eigenlijk is lesgeven een hechtingsproces.

We bouwen naar een exemplarische uitwerking van ‘structuur verlenen en omgaan met zeer moeilijk gedrag’. Dat doen we in interactie en via bespreking van enkele casussen.

Programma

De vorming duurt van 9 – 16 u.

Voor wie

Leerkrachten basis onderwijs

Docent

Bert Murawski heeft vele jaren basisonderwijs op de teller als onderwijzer én als directeur. Kinderen met sociaal-emotionele stoornissen en/of  leerstoornissen zijn de kids die hem nauw aan het hart liggen. Daarnaast is hij al bijna twee decennia als docent verbonden aan de Banaba zorg- en buitengewoon onderwijs en het postgraduaat ‘gedragsproblemen op school’ van de Karel de Grote Hogeschool. Bert is een boeiende verteller die graag zijn brede praktijkervaring deelt met de groep. Een aanrader!

Praktisch

  • Wanneer
    De vorming vindt plaats op dinsdag 24 april 2022 van 9 – 16 u.
  • Waar
    De vorming zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 100 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus voor een dagprogramma.

Contact