Hoofd dienst Vastgoed en Technisch Beheer - 100%

Hoofd  dienst Vastgoed en Technisch Beheer - 100%

We zoeken een gedreven Hoofd voor de dienst Vastgoed en Technisch Beheer. Deze dienst staan in voor de uitbreiding, de vernieuwing van het patrimonium en voor het periodiek onderhoud; de dienst realiseert vereiste herstellingen en functionele infrastructurele aanpassingen in dienst van de gebruikers. 

Je functie 

Als diensthoofd ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de dienst Vastgoed en Technisch Beheer, samen een team van een 10tal medewerkers. 

Het team Vastgoed focust op de verdere nieuwbouw en renovatie van het KdG-patrimonium, met bijzondere focus op 2 strategische bouwprojecten, met name Campus Meir en Campus Hoboken.  

Het team Technisch Beheer focust op het periodiek onderhoud en ook keuringen van installaties, op coördinatie en planning van technisch-infrastructurele herstellingen en tot slot op het uitzetten en opvolgen van functionele aanpassingen in dienst van de gebruikers.  

Wat doe je concreet? 

 • Je stuurt je team aan en coacht hen in hun professionele ontwikkeling en in hun algemene ontplooiing als KdG-medewerker.
 • Je geeft leiding aan de projectleiders van de bouwprojecten en coacht hen technisch inhoudelijk doorheen het ganse realisatieproces. 
 • Je stuurt beleidsmedewerkers aan met zowel een KdG-brede opdracht inzake energiehuishouding, assetmanagement, …als een coördinerende taak betreffende de concrete inrichting en de inhuizing van de bouwprojecten.  
 • Je geeft leiding aan de coördinator Technisch Gebouwenbeheer die verantwoordelijk is voor de resultaatsgerichte inzet van de technische campusbeheerders en de deskundige gebouwbeheerssystemen. Zij staan in voor behandeling van eerstelijnsmeldingen, onderhoud, herstellingen en infrastructurele aanpassingen. 
 • Je zorgt voor nauwgezette budgetbewaking inzake zowel de oplevering van de grote bouwwerven binnen de budgettaire marge, als de uitvoering van herstellingen en infrastructurele aanpassingen binnen de investeringsbegroting.
 • Je bent pleitbezorger van nauwe samenwerking met interne stakeholders in functie van een klantgerichte ondersteunende dienstverlening.
 • Je onderhoudt in het kader van de bouwprojecten de contacten met onze externe partners zoals architectenteam, aannemers, projectontwikkelaar edm. Je realiseert doelgerichte en efficiënte interne en externe communicatie.
 • Je organiseert je diensten op het borgen van juridische, technische en financiële managementinformatie en zorgt voor kennisdeling; je voert een nauwgezet risicomanagement.
 • Je volgt als toezichthoudend of leidend ambtenaar nauwgezet de uitvoering op van bepaalde raamovereenkomstencontracten in het kader van overheidsopdrachten.
 • Je participeert aan interne en externe overlegfora; je bereidt de stuurgroep voor van de bouwprojecten. 
 • Je werkt in hoofdzaak op Campus Zuid, met verplaatsingen naar de overige KdG-campussen. 
 • Je rapporteert aan de directeur Beheer; in het kader van de twee strategische bouwprojecten is er ook een rapportagelijn naar de algemeen directeur.

Wat is je profiel? 

 • Je geeft medewerkers de nodige verantwoordelijkheid om resultaten te bereiken en bewaakt het realiseren van doelen.  
 • Als inclusieve people manager maak je ruimte voor en benut je de verschillende perspectieven in je team.  Je draagt mee zorg voor een fijne werkomgeving en een positieve dynamiek in het team. Je zet medewerkers in op hun talenten.
 • Je leidt verschillende projecten en behoudt het overzicht over lopende zaken en deadlines.
 • Je gebruikt een inclusieve communicatiestijl, open en authentiek maar ook diplomatisch, discreet en bedachtzaam tegenover contacten op verschillende niveaus, zowel binnen de organisatie als extern.
 • Je werkt op een verbindende manier samen met oog voor kennisdeling en het creëren van synergiën over diensten heen.
 • Je hebt een praktische kennis van MS Office, Autocad. Sharepoint,…
 • Je bent ondernemend, benut kansen en bent innovatie-minded.
 • Je werkt nauwgezet en georganiseerd en je deinst niet terug om complexe problemen te analyseren en op te lossen.

Verder heb je een masterdiploma ingenieur of master architectuur of ervaring die gelijkwaardig is.  Je hebt minstens 5 jaar ervaring in de bouwsector en hebt ervaring met het werken in teamverband. Ervaring in het aansturen van een team is een sterk pluspunt. Je hebt een brede basiskennis van de bouw in al zijn facetten en fases en je bent geïnteresseerd in de integrale aanpak van complexe bouwdossiers en wilt jezelf hierin blijven verdiepen.  Je hebt kennis van duurzaamheidlabels BREEAM/GRO of bent bereid je hierin in te werken. 

Wat bieden we jou? 

 • Je krijgt blijvend kansen tot leren en ontwikkelen als professional en als mens, binnen én buiten KdG. 
 • Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit en zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context ons allemaal beter, sterker en talentvoller maken. 
 • Je start zo snel mogelijk op in een voltijdse opdracht als statutair medewerker met twee opeenvolgende overeenkomsten van telkens één jaar die na positieve evaluatie overgaan naar onbepaalde duur.
 • Je mag rekenen op voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een laptop, GSM, 45 vakantiedagen  en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
 • Je ontvangt een loon in functie van je ervaring binnen het barema A31, salarisschaal 589. Klik hier voor meer info: http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs. Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit. Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,21 € per km.
 • Wil je graag nog meer weten over KdG als werkgever, ga dan naar: kdg.be/werken-bij-kdg

Solliciteren? 

Solliciteren kan enkel online via onze website https://www.kdg.be/vacatures 

- klik op gewenste vacature  

- solliciteer online onderaan de pagina 

- vul het sollicitatieformulier in en voeg een motivatie & je cv toe als bijlage  

De sollicitatieperiode loopt tot en met 29 februari 2024: 

- De 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidaturen  

- De 2de ronde bestaat uit een selectie-interview (op 7 maart 2024 in de namiddag) aangevuld met een assessment center.  

- De 3de ronde bestaat uit een teamgesprek en afsluitend interview (op 22 maart 2024). 

Meer informatie? 

Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Peter Brants, directeur Beheer, via peter.brants@kdg.be of 0473739251.  

Heb je assistentie nodig bij het posten van je kandidatuur? We helpen je graag verder! Contacteer de dienst HR, via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.   

 

Hoe solliciteren?

Nog een vraag over deze job?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Deze vacatures niet jouw ding?

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

 • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
 • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
 • Geen spam, we beloven het.
 • Volg ons op Linkedin, Instagram, Facebook of Tik Tok  voor een blik achter de schermen.

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Is deze vacature iets voor jou?