Je werkt nooit met het kind of de jongere alleen

Bijscholing op 11 januari 2022

Een kind brengt altijd zijn gezin mee naar de klas. Men spreekt over loyaliteit en het contextuele denken. Hoe zie je dat? Waar zitten de valkuilen? Waar hou je rekening mee en hoe handel je?

We bekijken de inzichten van het contextuele denken, leren wat nieuwe begrippen, maar vertalen vooral door naar de schoolpraktijk. Het contextuele denken staat aan de poort van het onderwijs en is het fundament van goede leerzorg en zelfs van goed onderwijs.

Deze sessie bevat veel interactie en bespreking van de praktijk aan de hand van casussen. We bouwen naar een exemplarische ‘kijkwijzer rapporten’ voor de eigen klas- of schoolpraktijk.

Voor wie

Leerkrachten basis onderwijs

Docent

Bert Murawski heeft vele jaren basisonderwijs op de teller als onderwijzer én als directeur. Kinderen met sociaal-emotionele stoornissen en/of  leerstoornissen zijn de kids die hem nauw aan het hart liggen. Daarnaast is hij al bijna twee decennia als docent verbonden aan de Banaba zorg- en buitengewoon onderwijs en het postgraduaat ‘gedragsproblemen op school’ van de Karel de Grote Hogeschool. Bert is een boeiende verteller die graag zijn brede praktijkervaring deelt met de groep. Een aanrader!

Praktisch

  • Wanneer
    De vorming vindt plaats op dinsdag 11 januari van 9 tot 16 u.
  • Waar
    De vorming zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 100 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus voor een dagprogramma.