Jong en ervaren: Peter Verlinden | Mare Nostrum: Stefaan Vermeulen

Op donderdagavond 26 april om 19 u staat de wereldwijde vluchtelingenproblematiek centraal op KdG. Met een lezing over niet-begeleide minderjarige asielzoekers door VRT-journalist Peter Verlinden en aansluitend de onthulling van ‘Mare Nostrum’ een imposant kunstwerk van Stefaan Vermeulen.

Praktisch

KdG Campus Zuid

Jong en ervaren: kinderen op de vlucht (vanaf 19 u)

VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtgenote Marie Bamutese, vertellen en getuigen over de problematiek van de niet-begeleide minderjarige asielzoekers. Hoe worden zij opgevangen en begeleid en heeft dit een impact op hun toekomst?

Marie kwam in 1999 zelf als minderjarige asielzoeker uit Rwanda in België aan en heeft zich als maatschappelijk werker gespecialiseerd in deze dossiers. Peter volgt deze problematiek als journalist al bijna dertig jaar.

Mare Nostrum (aansluitend na lezing)

Het schilderij van Kunstenaar Stefaan Vermeulen toont 300 vluchtelingen op de Middellandse Zee. Het werk van 4,5 op 2,5 m. wordt enkele maanden geëxposeerd in de grote panoramazaal van campus Zuid, alvorens het een bestemming voor enkele jaren krijgt in de bib van de campus.