Juridisch adviseur - 100% (m-v-x)

Juridisch adviseur - 100% (m-v-x)

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer- en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met meer dan 1550 collega's en voor ruim 13 000 studenten. We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs, waarbij we volgende generaties inspireren en mee bouwen aan de toekomst en waar ruimte voor is voor groei.

Binnen onze algemene diensten werken we voor en achter de schermen mee aan dit onderwijs.

Om onze collega’s op juridisch vlak bij te staan, zijn we op zoek naar een juridisch adviseur.

Ben jij de geknipte persoon ? Lees dan zeker verder!

Wat is jouw rol?

Als juridisch adviseur ligt jouw focus voornamelijk op:

 • Algemene beleidsondersteuning op juridisch vlak binnen de hogeschool
 • Variatie aan opdrachten in het kader van studenten- en personeelszaken, bouwprojecten, wetgeving overheidsopdrachten en eigendomsrecht in het kader van onderzoek en valorisatie
 • Contractbeheer

Wat betekent dit concreet?

 • Je overziet en coördineert het geheel aan juridische vragen
 • Ad hoc beantwoord je vragen over regelgeving
 • Je springt bij in juridische kwesties bij studenten- en personeelszaken
 • Je volgt juridische vraagstukken op bij bouwprojecten en overheidsopdrachten
 • Bij onze raamcontracten juridische dienstverlening ben je toezichthoudend ambtenaar. Je onderhoudt alle contacten met externe adviseurs.
 • In samenwerking met een advocatenkantoor volg je procedures voor de rechtbank op.
 • Bij nieuwe projecten schat je de juridische risico’s en mogelijke gevolgen in.

Je bent een intern aanspreekpunt voor je inhoudsdomein. Intern stem je af met de andere juridische adviseurs. Je onderhoudt een extern netwerk met gelijkaardige functies in andere hogescholen.

Je volgt de evolutie van wetgeving en rechtspraak in rechtstakken die relevant zijn voor de werking van de hogeschool. Je interpreteert deze regelgeving met het oog op beleidsmatige toepassingen en vertaling naar de concrete context KdG.

Je werkt op campus Zuid. Je maakt deel uit van het team Algemene diensten en rapporteert aan de algemeen directeur of aan het diensthoofd algemene diensten.

Wat is je profiel?

 • Je bent een 'all-rounder' met een grondige en praktische kennis van burgerlijk, administratief en onderwijsrecht.
 • Je kan je snel inwerken in nieuwe materie.
 • Door je communicatiestijl en klantvriendelijkheid werk je motiverend en stimuleer je samenwerking.
 • Je kan complexe juridische problemen 'vertalen' voor niet-juristen, zonder aan juridische precisie in te boeten. Je combineert juridische richtlijnen met zin voor de realiteit.
 • Je behartigt de belangen van de organisatie en kan goed functioneren in wisselende teams.
 • Tegenover je contacten op verschillende niveaus, zowel in de organisatie als extern, kan je assertief en diplomatisch te werk gaan.

Verder heb je een masterdiploma in de rechten of gelijkwaardig door ervaring[1].

Wat bieden wij jou?

 • Een warm onthaal binnen het team algemene diensten. Je werkt intens samen met de andere juristen, een gedreven team waarin we vanuit divers perspectief de omkadering voor studenten vormgeven. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met collega’s uit andere diensten en opleidingen. Een omgeving waarin je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je opdracht uit te voeren.
 • Naast een KdG-brede onthaaldag op 11 september 2023 waar je KdG als organisatie beter zal leren kennen, krijg je ook de kans om gebruik te maken van een ruim intern en extern opleidingsaanbod.
 • Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit en zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context ons allemaal beter, sterker en talentvoller maken.
 • Een voltijdse opdracht als contractueel bediende die zo snel als mogelijk start. Je krijgt 2 opeenvolgende overeenkomsten van telkens één jaar die na positieve evaluatie overgaan naar onbepaalde duur.

- Een loon in functie van je competenties en ervaring binnen het groeipad A21 tot A31 (equivalent van barema’s 587-588-589). Klik hier voor meer info.

 • Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een laptop (vanaf 30% opdracht), een mooi aantal vakantiedagen (45 dagen voor een voltijdse opdracht) en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
 • Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs ook kan meetellen voor je anciënniteit. Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,21 € per km.
 • Wil je graag nog meer weten over KdG als werkgever, ga dan naar: www.kdg.be/werken-bij-kdg! 

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 13 juni 2023 via https://www.kdg.be/vacatures.  Ga naar ‘bekijk onze vacatures, klik op de gewenste vacature en vervolgens op de ‘solliciteer nu’ knop. We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.

Wat zijn de volgende stappen?

 • De 1ste screening gebeurt op basis van de ontvangen cv’s en motivatiebrieven.
 • De 2de ronde bestaat uit een gesprek (19 juni 2023 op Campus Zuid )

Een vraag?

Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Veerle Hendrickx, algemeen directeur KdG, via veerle.hendrickx@kdg.be

Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

[1] Ingeval je een bachelor diploma hebt, neem je deel aan een assessment.

Hoe solliciteren?

Nog een vraag over deze job?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Deze vacatures niet jouw ding?

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

 • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
 • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
 • Geen spam, we beloven het.
 • Volg ons op Linkedin, Instagram, Facebook of Tik Tok  voor een blik achter de schermen.

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Is deze vacature iets voor jou?