Krachtgericht en waarderend coachen

Tweedaagse vorming in het voorjaar 2021

Als mentor of coach, bots je soms op het gebrek aan initiatief en zelfzekerheid bij de student of jonge starter.

Je voelt dat er ‘zoveel meer in zit dan dat er uitkomt’. Hoe kun je nu als mentor of coach de jonge professional bijstaan om te worden wie hij diep van binnen is, of droomt te zijn? Hoe wakker je het vuur aan dat hij in zich draagt? Hoe breng je de talenten, mogelijkheden en idealen tot leven die tot de concrete realisatie van die droom kunnen bijdragen?

Deze praktijkgerichte vorming leert jou een concrete methodiek aan, geïnspireerd door de ideeën van Prof. Dr. Fred Korthagen over het ‘psychologisch kapitaal’ van mensen. De essentie daarvan is het afstemmen op idealen en kernkwaliteiten, maar ook op de bewustwording en het aanpakken van interne belemmeringen, zodat denken/voelen/willen van de student of jonge starter mooi met elkaar in lijn komen te liggen.

Na afloop van deze vorming zal je veel gerichter vragen kunnen stellen om jouw rol als coach ook helemaal waar te maken en het groeipotentieel van je coachee aan te spreken.

Wat je hier leert, kan je niet alleen gebruiken voor je stagiaires maar ook om je leerlingen beter te begeleiden.

Dit tweedaags traject bestaat uit een volledige dag (9u-16u) en een halve dag (9u-12u), in april en mei 2021. Exacte data volgen later in het najaar, onder voorbehoud van COVID-19. In het geval dat COVID-19 roet in het eten gooit, bieden we een online alternatief aan.

Voor wie

Heb je een stagiair van KdG die je wil doen groeien in zelfvertrouwen en initiatief nemen? Wil je begeleiden vanuit een growth-mindset? Dan is deze vorming iets voor jou.

Praktisch

  • Wanneer
    April en mei 2021. Exacte data volgen later in het najaar.
  • Waar
    Op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 160 euro per persoon, incl. dranken en een broodjeslunch op dag 1
Krachtgericht en waarderend coachen