Krachtgericht en waarderend coachen

Tweedaagse online vorming in april en mei 2021

Als mentor of coach, bots je soms op het gebrek aan initiatief en zelfzekerheid bij de student of jonge starter.

Je voelt dat er ‘zoveel meer in zit dan dat eruit komt’. Hoe kun je nu als mentor of coach de jonge professional bijstaan om te worden wie hij diep van binnen is, of droomt te zijn? Hoe wakker je het vuur aan dat hij in zich draagt? Hoe breng je de talenten, mogelijkheden en idealen tot leven die tot de concrete realisatie van die droom kunnen bijdragen?

Deze praktijkgerichte vorming leert jou een concrete methodiek aan, geïnspireerd door de ideeën van Prof. Dr. Fred Korthagen over het ‘psychologisch kapitaal’ van mensen. De essentie daarvan is het afstemmen op idealen en kernkwaliteiten, maar ook op de bewustwording en het aanpakken van interne belemmeringen, zodat denken/voelen/willen van de student of jonge starter mooi met elkaar in lijn komen te liggen.

Na afloop van deze vorming zal je veel gerichter vragen kunnen stellen om jouw rol als coach ook helemaal waar te maken en het groeipotentieel van je coachee aan te spreken.

Wat je hier leert, kan je niet alleen gebruiken voor je stagiaires maar ook om je leerlingen beter te begeleiden.

Dit tweedaags traject bestaat uit een volledige dag op dinsdag 27 april van 9 tot 16 u. en een halve dag op donderdag 27 mei van 9 tot 12 u.

Voor wie

Heb je een stagiair van KdG die je wil doen groeien in zelfvertrouwen en initiatief nemen of wil je een starter begeleiden vanuit een growth-mindset? Dan is deze vorming iets voor jou.

Praktisch

  • Wanneer
    Dinsdag 27 april 2021 van 9 tot 16 u. en donderdag 27 mei 2021 van 9 tot 12 u.
  • Waar
    Online. Er volgt een week voor aanvang een reminder met praktische info.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 160 euro per persoon.
Krachtgericht en waarderend coachen