Kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding opzetten

Driedaagse vorming maart 2021

Starters ondersteunen om hun job goed én graag te doen is een belangrijke opdracht voor elke school.

Vanaf het schooljaar 2019-2020 zijn decretaal een aantal maatregelen ingevoerd die de situatie van startende personeelsleden aanzienlijk kunnen versterken. Een kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding is daarin van cruciaal belang.

In dit traject bekijken we hoe aanvangsbegeleiding op jouw school georganiseerd kan worden of verder op punt gesteld kan worden. Hoe heeft aanvangsbegeleiding een plaats in het professionaliseringsplan van een school, in een permanente professionalisering voor het hele schoolteam. Leraren die bereid zijn levenslang te leren zijn immers de basis voor kwaliteitsverbetering op school.
Daarnaast kijken we verder. Wat is het effect van nieuwkomers op het team? Hoe coach je nieuwkomers en je team op competenties en op welbevinden? Wie neemt de evaluatie op zich?

Naast theoretische kaders is er ruimte voor oefening en uitwisseling om van elkaars goede praktijken te leren.

Dit traject bestaat uit een drie volledige dagen van 9u tot 16u. De eerste vorming gaat online door, de volgende sessies gaan on campus door. In het geval dat COVID-19 roet in het eten gooit, bieden we een online alternatief aan.

Voor wie

Sta je in voor de aanvangsbegeleiding van nieuwe collega’s? Dit kan in de rol van directie, beleidsmedewerker, zorgcoördinator, mentor-coach, …. op het niveau van een school of scholengemeenschap. Dan is deze vorming iets voor jou.

Praktisch

  • Wanneer
    Maart 2021. Exacte data volgen later in het najaar.
  • Waar
    Campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 185 euro per persoon, incl. dranken en broodjeslunch op dag 2 en 3.
Aanvangsbegeleiding voor startende leerkrachten