Lector Biomedische vakken en productontwikkelaar KdG academy (m/v/x) – 80-90%

Hoe groot wil jij worden?

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer- en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met meer dan 1550 collega's en voor ruim 13 000 studenten. We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs, waarbij we volgende generaties inspireren en mee bouwen aan de toekomst en waar ruimte is voor groei.

We geloven dat diversiteit en inclusie ons beter, sterker en talentvoller maken en bijdragen aan een rijkere samenleving. We willen het beste uit jou en uit onszelf halen om samen te groeien.

Voor onze Professionele bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie zoeken we een enthousiaste collega die aan de slag wil gaan als:

Lector Biomedische vakken en productontwikkelaar KdG academy (m/v/x) – 80-90% - (Master)

Wat ga je doen?

 •  Je zet mee je schouders onder opleidingsonderdelen zoals Microbiologie labo, Hematologie en Immunologie labo, Farmaceutische wetenschappen labo en Klinische chemie labo.
 • Afhankelijk van je competenties kan je ook in andere opleidingsonderdelen ingezet worden.
 • Je ontwikkelt in samenwerking met het bedrijfsleven een product binnen KdG Academy (20%), ons aanbod levenslang leren, wat zich specifiek richt op het werkveld.
 • Je denkt mee na over educational design, nieuwe (vak)inhouden, werkvormen,…Je ontwikkelt uitdagend, inspirerend en toekomstgericht onderwijs en zoekt naar oplossingen om resultaatgericht om te gaan met diversiteit binnen studentengroepen.
 • Je onderhoudt een netwerk met vakgenoten en bedrijven als voeding voor je onderwijsopdracht.
 • Je maakt deel uit van het enthousiast en gemotiveerd opleidingsteam ‘Biomedische Laboratoriumtechnologie’ dat zich richt op het opleiden van studenten tot laboratorium- technologen in de biomedische sector. Je rapporteert aan het opleidingshoofd. Je geeft les op onze campus in Hoboken.

Wie ben je?

 • Je combineert kennis binnen bovenstaande vakgebieden bij voorkeur met ervaring uit het werkveld. Vanuit die ervaring haal je energie om deze kennis te delen met studenten.
 • Je deelt graag jouw expertise met je collega’s en werkt graag met hen samen.
 • Je vakkennis, je gave om deze kennis aan een divers studentenpubliek over te brengen en je praktijkgerichte aanpak maken studenten enthousiast en geven hen houvast.
 • Je begeleidt studenten met geduld en passie in hun leer- en groeiproces en stimuleert hen om zich maximaal in te zetten.
 • Je hebt een grote interesse in onderwijs en bent bereid om ‘life long’ je vakkennis bij te schaven en aan je didactische vaardigheden en inzichten te werken.
 • Je behaalde een masterdiploma in een relevant vakgebied.

Wat bieden we jou?

 • Je krijgt de gelegenheid om jonge mensen enthousiast te maken voor het vakgebied en de kans om die docent te zijn die hen inspireert en waar ze jaren later nog naar op kijken.
 • Je wordt ondersteund door een hulpvaardige KdG-community van enthousiaste medewerkers.
 • Je komt terecht in een context waar er plaats en aandacht is voor diversiteit in de brede zin en waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit.
 • Je start op 1 september 2023 in een boeiende opdracht (80-90%) als contractueel bediende. Je start, zoals gebruikelijk, met een contract dat loopt t.e.m. 31 augustus 2024, verlengbaar na positieve evaluatie.
 • Je mag rekenen op voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een laptop, opleidingsmogelijkheden, een lerarenkaart, een mooi aantal vakantiedagen (55 dagen voor een voltijdse opdracht) en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief. Als master ontvang je een loon volgens het barema van lector (equivalent van 502). Meer info hierover vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs.  Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit. Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je € 0,21 per km.

Interesse?

Vertel het ons! We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.

Solliciteer zo snel mogelijk via www.kdg.be/vacatures.  Klik op de gewenste vacature en vervolgens onderaan op de ‘solliciteer online’ link.

Solliciteren kan t.e.m. 14 juni 2023

 • de 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidaturen
 • de 2de ronde is een selectie-interview. Dat plannen we in de week van 26/06.

Wij doen ons best om je maximum binnen 2 weken na de sluiting van de vacature een update te geven over jouw sollicitatie.

Een vraag?

Geert Wouters geeft je tot 1 juni als opleidingshoofd Biomedische Laboratoriumtechnologie en Chemie graag antwoord op jouw vragen. Je kan hem bereiken via geert.wouters@kdg.be.

Na 1 juni kan je terecht bij Steffi Matthyssen als opleidingshoofd Biomedische Laboratoriumtechnologie. Je kan haar bereiken via steffi.matthyssen@kdg.be.

Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

Hoe solliciteren?

Nog een vraag over deze job?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Deze vacatures niet jouw ding?

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

 • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
 • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
 • Geen spam, we beloven het.
 • Volg ons op Linkedin, Instagram, Facebook of Tik Tok  voor een blik achter de schermen.

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Is deze vacature iets voor jou?