Lector Business English - Duits - 65%

Hoe groot wil jij worden?

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer- en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met 1.300 collega's en voor ruim 13.000 studenten.

We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs met ruimte voor groei.

Voor onze opleiding bedrijfsmanagement zoeken we een enthousiaste collega die aan de slag wil gaan als:

Lector Business English - Duits - 65%

Wat ga je doen?

Je geeft Business English in het eerste, tweede en derde jaar van de afstudeerrichtingen KMO-management, Internationaal Ondernemen (IOR) en Marketing en Duits in het eerste jaar van de afstudeerrichtingen Internationaal Ondernemen (IOR) en Logistiek Management.

Dit omvat hedendaagse professionele communicatievaardigheden en zakelijk taalgebruik in beide talen. De inhouden van de lessen zijn gelinkt aan de context van de opleidingen.

Het totale takenpakket van een docent is zeer divers.

Je geeft en ontwikkelt uitdagend, inspirerend en toekomstgericht onderwijs. Je beoordeelt studenten en begeleidt en coacht hen in hun leerproces en ev. ook tijdens stages en bachelorproeven. Je integreert moderne onderwijstechnieken en -middelen in je aanpak en zoekt naar oplossingen om resultaatgericht om te gaan met diversiteit binnen studentengroepen. Je denkt mee na over nieuwe (vak)inhouden, werkvormen, leerlijnen, …. Je zet graag mee je schouders onder de opleiding en je vakken door deel te nemen aan opleidingsraden, vakgroepoverleg, opendeurdagen, mee in te schrijven, enz. Je onderhoudt een netwerk met vakgenoten en bedrijven als voeding voor je onderwijsopdracht. Je stimuleert niet enkel de student om zich te ontwikkelen maar je werkt ook aan je eigen professionalisering, zowel inhoudelijk als pedagogisch-didactisch.

Je maakt deel uit van het enthousiast en gemotiveerd opleidingsteam ‘KMO-management’. Je werkt op onze campus Groenplaats en rapporteert aan het opleidingshoofd.

Jouw profiel?

 • Jouw gedrevenheid en ondernemingszin, dát is waarom wij zo graag met jou willen werken.
 • Wij verwachten veel onze studenten en docenten en dus ook van jou. Niet alleen in je expertise, ook in samenwerking met je team. Elke dag opnieuw sta je klaar om je expertise creatief, op maat en doordacht te vertalen naar de onderwijspraktijk. Je praktische aanpak maakt studenten enthousiast en geeft ze houvast.
 • Je krijgt energie van lesgeven en coachen en kan je inleven in de leefwereld van onze studenten.
 • Je hebt relevante bedrijfs- en/of onderwijservaring en kan van daaruit de studenten motiveren voor de Duitse en Engelse taal. De combi van beide is ideaal.
 • Je kan wervend schrijven (on- en offline) en werkt vlot met digitale tools.
 • Nieuwe visies op leren zoals high impact learning inspireren je.
 • Je gelooft in een geïntegreerde aanpak en de meerwaarde van het linken van een taal aan andere opleidingsonderdelen en kijkt graag buiten de grenzen van je eigen vakgebied.
 • Vanzelfsprekend ben je een expert in de vakgebieden Engels en Duits. Je behaalde een masterdiploma taal- en letterkunde (optie Engels of Duits) of vergelijkbaar. Een pedagogisch diploma is een pluspunt.

Wat bieden we jou?

 • Een interessante deeltijdse opdracht (65%) - als statutair medewerker - die start op 1 september 2019 en loopte.m. 31 augustus 2020, verlengbaar na positieve evaluatie.
 • Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken, een laptop, opleidingsmogelijkheden, lerarenkaart en een attractieve vakantieregeling.
 • Een loon volgens je kwalificaties en ervaring (barema 502 = master). Meer info hierover vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs. Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,15 € per km.
 • Bij KdG krijgt jouw groei alle ruimte. Ruimte voor theorie en praktijk. Ruimte voor experiment en vernieuwing. Daar sta je niet alleen voor. Elke startende docent krijgt een aangepast professionaliseringstraject.

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en uiterlijk op 27 juni via www.kdg.be/vacatures.

Klik op de gewenste vacature en onderaan vind je de ‘solliciteer online’ link. We zijn benieuwd naar je parcours, talenten en motivatie. Beschrijf zeker ook waarom deze vacature bij jou past.

 • de 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ontvangen kandidaturen
 • de 2de ronde bestaat uit een schriftelijke online taaltest
 • de 3e ronde is een sollicitatiegesprek dat doorgaat op 1 juli (tussen 15u en 19u) of op 2 juli (tussen 13u en 17u)

We vinden diversiteit belangrijk, zoeken een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en culturele achtergrond. Daarom nodigen we iedereen - die zichzelf in dit profiel herkent - uit om zich kandidaat te stellen.

Een vraag?

Tom Fleerackers geeft je als opleidingshoofd van KMO-management en Internationaal Ondernemen graag antwoord op jouw vragen. Je kan hem bereiken via tom.fleerackers@kdg.be - 03 613 16 56. Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.