Lector Frans - 50%

Hoe groot wil jij worden?

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer- en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met 1.300 collega's en voor ruim 13.000 studenten.

We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs met ruimte voor groei.

Voor onze afstudeerrichtingen KMO-management, Internationaal ondernemen (IOR) en Financie- en verzekeringswezen zoeken we een:

Lector Frans - 50%

Wat ga je doen?

Je geeft ‘Le Français des affaires’ in het eerste jaar van de afstudeerrichtingen KMO-management en Internationaal ondernemen en in het tweede jaar van de afstudeerrichting Financie- en verzekeringswezen. Dit omvat hedendaagse professionele communicatievaardigheden in het Frans. Zowel woordenschat, grammatica als het inoefenen van lees-, luister-, schrijf- en spreekvaardigheden komen aan bod. Voor KMO-management is dat gelinkt aan verschillende aspecten van het bedrijfsleven, gaande van een bedrijf en product voorstellen tot een bestelling plaatsen, zakelijk telefoneren, solliciteren, ... Voor Financie- en verzekeringswezen besteed je o.m. aandacht aan het bancaire Frans (betalingsmiddelen, beleggingen, kredieten enz.).

Je geeft ook ‘Professionele Ontwikkeling’ in het tweede jaar van de afstudeerrichting Financie- en verzekeringswezen. Je werkt nauw samen met de docenten van dit opleidingsonderdeel en treedt op als coach van een groep studenten. Dit staat los van je expertise in de Franse taal. Je begeleidt en inspireert studenten tijdens hun kijkstages en groepsopdrachten (nl. de financiële geletterdheid van leerlingen van het secundair onderwijs verbeteren en het onderzoeken van de toekomst voor bachelors in de financiële, verzekerings- of vastgoedsector).

Het totale takenpakket van een docent is zeer divers.

Je geeft en ontwikkelt uitdagend, inspirerend en toekomstgericht onderwijs. Je beoordeelt studenten en begeleidt en coacht hen in hun leerproces en ev. ook tijdens stages en bachelorproeven. Je integreert moderne onderwijstechnieken en -middelen in je aanpak en zoekt naar oplossingen om resultaatgericht om te gaan met diversiteit binnen studentengroepen. Je denkt mee na over nieuwe (vak)inhouden, werkvormen, leerlijnen, … Je zet graag mee je schouders onder de opleiding en je vak door deel te nemen aan opleidingsraden, vakgroepoverleg, opendeurdagen, mee in te schrijven, enz. Je onderhoudt een netwerk met vakgenoten en bedrijven als voeding voor je onderwijsopdracht. Je stimuleert niet enkel de student om zich te ontwikkelen maar je werkt ook aan je eigen professionalisering, zowel inhoudelijk als pedagogisch-didactisch.

Voor beide opdrachten maak je deel uit van het enthousiast en gemotiveerd opleidingsteam ‘KMO-management en Internationaal ondernemen’ dat zich richt op het opleiden van studenten tot ondernemers en ondernemende managers. Je werkt op onze campus Groenplaats en rapporteert aan het opleidingshoofd van KMO-management en Internationaal Ondernemen.

Jouw profiel?

 • Jouw dynamisme, gedrevenheid en ondernemingszin, dát is waarom wij zo graag met jou willen werken.
 • Je zorgt voor een veilige en inspirerende context waarin studenten Frans durven spreken. Je vakkennis, je gave om deze kennis aan een divers studentenpubliek over te brengen en praktijkgerichte aanpak maken studenten enthousiast en geven hen houvast.
 • Je krijgt energie van lesgeven en kan je inleven in de leefwereld van onze studenten.
 • Je begeleidt studenten in hun leer- en groeiproces en geeft ze sterke vleugels. Je stimuleert hen om zich maximaal in te zetten.
 • Nieuwe visies op leren zoals high impact learning inspireren je.
 • Je bent er een grote voorstander van om een taalvak te linken aan andere opleidingsonderdelen en aan authentieke cases zodat het een geïntegreerd verhaal wordt. Je zoekt mee naar oplossingen om dit te realiseren.
 • Je neemt een actieve rol op in proefprojecten om het niveau van Frans bij onze studenten op te krikken.
 • Je hebt affiniteit met het bedrijfsleven en met financie- en verzekeringswezen in het bijzonder. Termen als businessplan, SWOT-analyse, MIFID, beleggingsfondsen en economische principes zijn je niet vreemd. Ervaring in de financiële of verzekeringssector is een pluspunt
 • Je kan vlot werken met de MS Office toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint en je maakt je nieuwe ICT-toepassingen snel eigen.
 • Vanzelfsprekend heb je een uitstekende kennis van het Frans. Je behaalde een masterdiploma taal- en letterkunde (optie Frans) of vergelijkbaar. Een pedagogisch diploma is een pluspunt.

Wat bieden we jou?

 • Een interessante deeltijdse opdracht (50%) - als statutair medewerker - die start op 1 september 2019 en loopt t.e.m. 31 augustus 2020, verlengbaar na positieve evaluatie.
 • Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken, een laptop, opleidingsmogelijkheden, lerarenkaart en een attractieve vakantieregeling.
 • Een loon volgens je kwalificaties en ervaring (barema 502 = master). Meer info hierover vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs.  Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,15 € per km.
 • Bij KdG krijgt jouw groei alle ruimte. Ruimte voor theorie en praktijk. Ruimte voor experiment en vernieuwing. Daar sta je niet alleen voor. Elke startende docent krijgt een aangepast professionaliseringstraject.

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en uiterlijk op 15 augustus via www.kdg.be/vacatures.

Klik op de gewenste vacature en onderaan vind je de ‘solliciteer online’ link. We zijn benieuwd naar je parcours, talenten en motivatie. Beschrijf zeker ook waarom deze vacature bij jou past.

 • de 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ontvangen kandidaturen
 • de 2de ronde bestaat uit een schriftelijke online taaltest
 • de 3e ronde is een sollicitatiegesprek op 27 augustus in de namiddag

We vinden diversiteit belangrijk, zoeken een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en culturele achtergrond. Daarom nodigen we iedereen - die zichzelf in dit profiel herkent - uit om zich kandidaat te stellen.

Een vraag?

Tom Fleerackers (opleidingshoofd KMO-management en internationaal ondernemen) en Philip Hellemans (opleidingshoofd Financie- en verzekeringswezen) geven je graag antwoord op jouw vragen. Je kan hen bereiken via tom.fleerackers@kdg.be  - 03 613 16 56 of philip.hellemans@kdg.be  - 03 502 23 99. Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

Onze hogeschool is gesloten vanaf 11 juli t.e.m. 15 augustus.