Lector Research & Analytics (marktonderzoek) –50% (m/v/x)

Lector Research & Analytics (marktonderzoek) –50% (m/v/x)

Onze opleiding Marketing leidt studenten op tot innovatieve en ondernemende marketeers. De studenten ontwikkelen de nodige skills om marketingvraagstukken van vandaag én overmorgen op te lossen. Ze onderbouwen hun beslissingen door grondige analyse van data.

In hun afstudeerjaar werken studenten aan kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksopdrachten van bedrijven. Om de studenten te begeleiden in deze uitdagende taak zoeken we twee nieuwe collega’s die elk in een opdracht van 50% ons team versterken.

Ben jij de ervaren marktonderzoeker die met veel passie studenten wil begeleiden? Lees dan zeker verder!

Wat is jouw rol?

Als docent werk je mee aan het groeiproces van onze studenten tot gedreven professionals. Dit doe je via je eigen praktijkervaring, persoonlijke coaching en evaluaties. Samen met je collega’s werk je naar de oplevering van professionele onderzoeksresultaten.

Wat doe je concreet?

 • Je begeleidt marktonderzoeksprojecten van A tot Z voor externe opdrachtgevers.
 • Je werkt intensief samen met je collega’s van de vakgroep marktonderzoek.
 • Je onderhoudt contacten met je netwerk en zoekt actief marktonderzoeksprojecten voor de studenten.
 • Je stimuleert en ondersteunt studenten om zich te ontplooien en de gewenste competenties te behalen. Je zoekt naar oplossingen om resultaatgericht om te gaan met diversiteit binnen studentengroepen.
 • Je geeft les op een van onze campussen Groenplaats, Stadswaag of campus Pothoek.

Het opleidingshoofd Marketing Annette Höhner is jouw leidinggevende.

Wat is je profiel?

 • Je kan je uitgebreide expertise in praktijkgericht onderzoek op maat van de studenten vertalen.
 • Je kan gespecialiseerde software vlot inzetten in de uitvoering van onderzoeksopdrachten (Qualtrics, SPSS, R, Excel)
 • Je bent een gedreven coach die studenten in hun leer-en groeiproces begeleidt en hen stimuleert om zich maximaal in te zetten.
 • Je past de recente ontwikkelingen van je vakdidactiek effectief toe.
 • Je krijgt energie van samenwerken met studenten en collega’s.

Daarnaast ben je in het bezit van een masterdiploma (bij voorkeur in het domein van economische wetenschappen, psychologie of sociologie). Een pedagogisch diploma is geen must, wél een groot hart voor onze studenten en hun toekomst.

Wat bieden we jou?

 • Een warm onthaal in een enthousiast team van meer dan 30 ervaren marketeers. Jouw collega’s staan klaar om je de nodige hulp te bieden van bij jouw start.
 • Een omgeving waarin je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je opdracht uit te voeren.
 • Naast een KdG-brede onthaaldag op 11 september waar je KdG als organisatie beter zal leren kennen, krijg je ook de kans om gebruik te maken van een ruim intern en extern opleidingsaanbod.
 • Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit en zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context ons allemaal beter, sterker en talentvoller maken.
 • Een deeltijdse opdracht als contractueel bediende. Je start op 1 september 2023 met een overeenkomst van een jaar, met de bedoeling te verlengen (na positieve evaluatie).
 • Voordelen zoals mogelijkheid tot hybride werken, een laptop, een mooi aantal vakantiedagen (55 dagen voor een voltijdse opdracht) en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
 • Als master ontvang je een loon volgens het barema van lector (502). Klik hier voor meer info. Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit.
 • Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,21 € per km.
 • Wil je graag nog meer weten over KdG als werkgever, ga dan naar: www.kdg.be/werken-bij-kdg

De werkbelasting is niet evenredig verdeeld over het academiejaar: 2 vaste dagen per week van begin september tot eind december. Voltijdse beschikbaarheid van 5 tot 9 februari en van 19 tot 29 februari (afwerking onderzoeksprojecten). We vragen beschikbaarheid voor de studenten van 18 september tot 2 maart, ook buiten de geroosterde uren. Het opleidingsonderdeel eindigt op 3 maart, waardoor je vanaf dan tot midden augustus (tweede zit) geen opdracht meer hebt.

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 9 juni via www.kdg.be/werken-bij-kdg.  Ga naar ‘bekijk onze vacatures, klik op de gewenste vacature en vervolgens op de ‘solliciteer nu’ knop. We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.

Wat zijn dan de volgende stappen?

 • de 1ste screening gebeurt op basis van de ontvangen cv’s en motivatiebrieven
 • de 2de ronde bestaat uit twee opdrachten (uitschrijven van een onderzoeksvoorstel en een analytische opdracht) gevolgd door een gesprek (20 en 21 juni op campus Groenplaats).

Een vraag?

Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Annette Höhner, opleidingshoofd Marketing, via 0485/89 48 49 of via annette.hohner@kdg.be.

Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

Hoe solliciteren?

Nog een vraag over deze job?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Deze vacatures niet jouw ding?

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

 • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
 • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
 • Geen spam, we beloven het.
 • Volg ons op Linkedin, Instagram, Facebook of Tik Tok  voor een blik achter de schermen.

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Is deze vacature iets voor jou?