Maatschappelijke kwetsbaarheid in de school

Bijscholing op donderdag 24 maart 2022

Je ziet hen in elke school, de kinderen en jongeren die in een kwetsbare, kansarme thuissituatie vertoeven. Hoe reageer je het best als leerkracht op een kleuter zonder boterhammen in de brooddoos? Op een student met krassen op de arm? Op ouders die je niet kan bereiken? Je kan als leerkracht en school ontzettend veel betekenen voor deze kinderen en jongeren. Waar begint je engagement? En zijn er grenzen?

We bouwen in interactie met elkaar naar exemplarische uitwerkingen van casussen uit de eigen klas- of schoolpraktijk.

Programma

De vorming duurt van 9 – 16 u.

Voor wie

Leerkrachten basis onderwijs

Docent

Bert Murawski heeft vele jaren basisonderwijs op de teller als onderwijzer én als directeur. Kinderen met sociaal-emotionele stoornissen en/of  leerstoornissen zijn de kids die hem nauw aan het hart liggen. Daarnaast is hij al bijna twee decennia als docent verbonden aan de Banaba zorg- en buitengewoon onderwijs en het postgraduaat ‘gedragsproblemen op school’ van de Karel de Grote Hogeschool. Bert is een boeiende verteller die graag zijn brede praktijkervaring deelt met de groep. Een aanrader!

Praktisch

  • Wanneer
    De vorming vindt plaats op donderdag 24 maart 2022 van 9 tot 16 u.
  • Waar
    De vorming zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 100 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus voor een dagprogramma.

Contact