Nieuwe gezinsvormen en (v)echtscheiding: wat in het onderwijs?

Bijscholing op donderdag 3 februari 2022

Het biologische kerngezin is niet meer alomtegenwoordig. Kinderen vertonen specifiek gedrag gerelateerd aan hun thuissituatie die verwarrend, anders of bijzonder is. Hoe praat je met dit kind/deze jongere? Hoever ga je als leerkracht of school mee in bijzondere thuissituaties? Hoe verzorg je de inschrijvingen om later problemen te voorkomen? (V)echtscheidingssituaties krijgen hier ook extra aandacht. In deze sessie bespreken we via interactie enkele casussen. We bouwen naar exemplarische handvatten voor de eigen klas -of schoolpraktijk.

Voor wie

Leerkrachten basis onderwijs

Docent

Bert Murawski heeft vele jaren basisonderwijs op de teller als onderwijzer én als directeur. Kinderen met sociaal-emotionele stoornissen en/of  leerstoornissen zijn de kids die hem nauw aan het hart liggen. Daarnaast is hij al bijna twee decennia als docent verbonden aan de Banaba zorg- en buitengewoon onderwijs en het postgraduaat ‘gedragsproblemen op school’ van de Karel de Grote Hogeschool. Bert is een boeiende verteller die graag zijn brede praktijkervaring deelt met de groep. Een aanrader!

Praktisch

  • Wanneer
    De vorming vindt plaats op donderdag 3 februari 2022 van 9 tot 16 u.
  • Waar
    De vorming zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 100 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus voor een dagprogramma.

Contact