Nieuws

Nieuw Huis van het Kind opent op campus Zuid

30 november 2017
Vrijdag 1 december opent het Huis van het Kind Antwerpen-Zuid. Het nieuwe Huis van het Kind bevindt zich op campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool (ingang via de Montignystraat tegenover nummer 81).
Lees meer

Doctoraatsstudie leidt tot burn-outpreventie in zorgsector

15 november 2017
De zorgsector is erg gevoelig voor burn-out: maar liefst 1 op 14 verpleegkundigen kampt momenteel effectief met een burn-out en een bijkomende 1 op 10 loopt een verhoogd risico tijdens de loopbaan in de zorg. Nina Geuens, hoofd Expertisecentrum ‘Psychisch Welzijn in Patiëntenzorg’ aan de Karel de Grote Hogeschool, onderzocht voor haar doctoraat of een online instrument verpleegkundigen kan helpen een burn-out te voorkomen.
Lees meer

“Rusthuisbewoners na ziekenhuisverblijf vaak nog extra verzorging nodig”

07 november 2017
Zorgbedrijf Antwerpen (woon-zorgdiensten voor Antwerpse senioren) heeft de Karel de Grote Hogeschool (KdG) gevraagd om verpleegkundigen in de rusthuizen een opleiding aan te bieden rond verpleegkundige vaardigheden. Door de afbouw van de ziekenhuisbedden keren ook de geriatrische patiënten sneller en met meer zorgen terug naar het woonzorgcentrum.
Lees meer

Kris Peeters verwelkomt eerste studente-vluchtelinge aan KdG

09 oktober 2017
Maandag 9 oktober heette viceminister-president Kris Peeters de eerste studente-vluchtelinge aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG) welkom binnen het THEA-programma. Dit nieuwe programma geeft vluchtelingen de kans om al vakken te volgen in het hoger onderwijs wanneer ze nog niet aan de vereiste taalvoorwaarden (niveau B2) voldoen om in te schrijven.
Lees meer

Dubbel diploma voor studenten Office Management

03 oktober 2017
Het traject Languages, Intercultural Networking & Communication (LINC) binnen de opleiding Office Management van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) en de opleiding Langues Etrangères Appliquées van de Université de Lorraine ondertekenden in de Franse ambassade het dubbel diploma (Double Diplôme).
Lees meer