Publieke Impact: De grootte van de Belgische evenementensector

Hoeveel spelers kent de snel evoluerende evenementensector? Hoeveel personeelsleden tellen ze en hoeveel evenementen organiseren ze?

Inzicht in de grootte van de evenementensector zorgt voor meer focus, onderbouwing en ondersteuning van businessplanning en ontwikkeling. 

De evenementensector omvat alle spelers die professioneel actief bezig zijn met evenementen. De twee belangrijkste spelers hierin zijn de organisatoren en toeleveranciers van evenementen. De evenementensector bestaat uit minstens 3.222 bedrijven (organisatoren + toeleveranciers), ze organiseert minstens 77.179 evenementen op jaarbasis en stelt hiervoor een 80.000-tal personeelsleden (in loondienst + freelancers) tewerk.

Het onderzoek werd uitgevoerd in 2018 in opdracht van BESA en Febelux.

Voor meer cijfers, bekijk de infographic.

Contact

Hoofd expertisecentrum
christine.merckx@kdg.be
+32 473 69 21 84

www.publiekeimpact.be

​​​​​​​

Expertisecentrum Publieke Impact – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen

Sinds september 2018 werden de onderzoeken naar de ROI voor Publieksevenementen van KdG ondergebracht in het nieuw expertisecentrum Publieke Impact.

Het expertisecentrum verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek met als doel evenementen en steden 'beter' te maken. Betere evenementen en steden hebben een grotere publieke impact en dus een effectievere inzet van middelen, mensen en materiaal.

Ons onderzoek richt zich op de ontwikkeling van instrumenten en richtlijnen om evenementen en andere stedelijke activiteiten beter af te stemmen op burger en maatschappij. Met behulp van dienstverlening en opleidingen vertalen we onze onderzoeksresultaten op maat van de sector en ambiëren wij om zo een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van (markt)intelligente organisaties.