Event Master Classes

Navorming Expertisecentrum Publieke Impact

Vier experten verbonden aan het expertisecentrum Publieke Impact behandelen elk een cruciaal thema voor de organisatie van publiek impactvolle(re) evenementen. Elke master class wordt gevolgd door een rondetafelgesprek met andere event professionals. Leer tijdens deze master classes van de experten maar ook van elkaar!

Schrijf je in voor de serie van vier master classes, of voor individuele classes naar keuze.

Master Classes

Crisismanagement, crisisorganisatie en crisiscommunicatie van events

Afgelopen

Tom Bellens, managing partner Push To Talk

De coronacrisis liet de eventsector niet onaangeroerd. Events werden massaal uitgesteld en geannuleerd. Bedrijven gingen over kop, anderen net niet. Steden en gemeenten moesten ook op het vlak van events een voorbeeldrol opnemen, maar hoe? Tom leert ons over crisismanagement in de eventsector en hoe je met verhoogde risico’s aan de slag gaat. Welke beslissingen neem je als organisator? Wat communiceer je (of niet)?

Tom adviseert als zaakvoerder van het event- en communicatiebureau Push To Talk talloze bedrijven, events en crisisteams in hun communicatie.
 

Impactvol subsidiëren van events. Praktijkvoorbeeld van de stad Roeselare

Afgelopen

Hermen Six, eventcoördinator stad Roeselare

Het managen van de evenementen van een gemeente of stad is een hele uitdaging: Welke evenementen wil je aantrekken, welke liever niet? Hoe motiveer je de organisatie van impactvollere evenementen en hoe vertaal je dit in een lokaal subsidiereglement?

Hermen is de gepassioneerde eventcoördinator van de stad Roeselare, een functie die zijn geloof in een efficiënte en bruisende lokale overheid tot in het uiterste drijft.
 

Tips & tricks voor meer connectiviteit en beleving op events

Afgelopen

Peter Decuypere, eventmanager en consultant

Hoe creëer je meer connectiviteit tussen de bezoekers op je event en met de inwoners van de gemeente of stad waarin het event wordt georganiseerd? Hoe zorg je ervoor dat bezoekers jouw event echt kunnen ‘beleven’? Hoe kan jouw event ‘emotionele meerwaarde’ genereren voor deze bezoekers en inwoners?

Peter is founding father van onder meer het festival I Love Techno in Gent en de technoclub Fuse in Brussel. Peter is een expert en thought leader in events. Hij is ook een benadigd en geïnspireerd keynote speaker en een bestseller auteur.
 

Do’s & don’ts bij het structureel bevragen van inwoners en eventbezoekers

10 juni 2021

Michiel Nuytemans, expert in (online) participatie en inwonersbevragingen

De inspraak van inwoners en eventbezoekers wordt steeds belangrijker bij de organisatie van events en al zeker om de publieke impact ervan in kaart te kunnen brengen. Regelmatige en structurele bevragingen vormen een belangrijk onderdeel van dergelijke impactanalyses. Maar hoe start je zo’n bevragingen op? Hoe vermijd je overbevraging? En hoe behandel je gevoelige informatie?

Michiel heeft uitgebreide ervaring in het bevragen van burgers voor overheden. Met zijn bedrijf Tree Company tekent hij voor verschillende overheden trajecten uit om burgers meer te informeren over en te betrekken bij maatschappelijke uitdagingen en het beleid.
 

Programma

Elke masterclass gaat op dezelfde dag tweemaal door. Je kan je inschrijven voor de sessie in de voormiddag of de sessie in de namiddag.

Voormiddagsessie:
  • 9.00 u.: Introductie door hoofd expertisecentrum Publieke Impact
  • 9.30 u.: masterclass
  • 11.00 - 12.30 u.: rondetafelgesprek
Namiddagsessie:
  • 13.00 u.: introductie door hoofd expertisecentrum Publieke Impact
  • 13.30 u.: masterclass
  • 15.00 - 16.30 u.: rondetafelgesprek

Wanneer

  • afgelopen: Crisismanagement, crisisorganisatie en crisiscommunicatie van events
  • afgelopen: Impactvol subsidiëren van events. Praktijkvoorbeeld van de stad Roeselare
  • afgelopen: Meer connectiviteit en beleving op events
  • donderdag 10 juni 2021: Do’s & don’ts bij het structureel bevragen van inwoners en eventbezoekers

Kostprijs

585 euro voor vier master classes of 195 euro per master class. Prijzen zijn exclusief btw.

Waar

Campus Groenplaats
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be

eventacademy@kdg.be

Meer info