Onderzoeker voor het onderzoekscentrum Sociale Inclusie – 100%

Onderzoeker voor het onderzoekscentrum Sociale Inclusie – 100%

KdG kiest voluit voor groei van kwaliteitsvol onderzoek met maatschappelijke impact.

Het onderzoekscentrum Sociale Inclusie van de Karel de Grote Hogeschool is een interdisciplinair team van onderzoekers dat organisaties en de samenleving ondersteunt in de ontwikkeling naar meer inclusieve praktijken. Via praktijkgericht, wetenschappelijk onderzoek in het ruime veld van sociaal werk en orthopedagogie, beogen we duurzame veranderingen in werkveld en beleidspraktijken die groepen en mensen in de meest kwetsbare posities ten goede komen. In onze werkzaamheden verbinden we wetenschappelijke kennis met de ervaringskennis van belanghebbenden en de beroepskennis van professionals en beleidsmakers. Praktijkgerichte kennis die ‘werkt’ in de realiteit is volgens ons altijd een kruising van deze verschillende soorten kennis. Ons onderzoek is dan ook transdisciplinair, academisch, sociaal en participatief. Onze aanpak vraaggedreven, present en relationeel.

Ben jij de geknipte collega om als onderzoeker mee je schouders te zetten onder ons onderzoekscentrum? Word je enthousiast bij het idee om ons onderzoek en aanbod voor het werkveld mee in de wereld te zetten? Lees dan zeker verder!

Wat is jouw rol?

Als ervaren onderzoeker ben je een van de trekkers en werk je mee aan de toekomst van ons onderzoekscentrum.

Wat doe je concreet?

  • Je volgt calls op en schrijft onderzoeksvoorstellen.
  • Je denkt zelfstandig wetenschappelijke onderzoeksprojecten uit, voert deze uit en volgt ze inhoudelijk, financieel en organisatorisch op.
  • Je neemt de projectcoördinatie voor je rekening, werkt samen met opdrachtgevers en collega’s en begeleidt junior onderzoekers.
  • Je ontwikkelt valorisatie- en dienstverleningsactiviteiten en vermarkt deze.
  • Minstens één dag per week werken we in team op onze campus Zuid, maar de andere dagen ben je vaak op stap. Nauw contact met het werkveld staat immers centraal in je takenpakket. Wij staan (vaak letterlijk) met onze voeten in het veld.
  • Je bouwt een netwerk op en houdt de vinger aan de pols wat de noden en behoeften van ons werkveld zijn.

Wat is je profiel?

  • Je bent - net als wij - gepassioneerd door onderzoek en valorisatie en hebt minstens vijf jaar ervaring met (toegepast) wetenschappelijk onderzoek. Je bent vertrouwd met de beginselen van sociaal werk onderzoek.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan als praktijk- of beleidswerker in één van de sectoren van het sociale werkveld (sociaal werk of orthopedagogie).
  • Je werkt graag en goed in team, want onderzoek doe je nooit alleen. Je werkte reeds binnen multidisciplinaire teams en krijgt daar energie van.
  • Je hebt ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoekstechnieken en -programma’s. Je werkt en denkt bovendien sterk projectmatig.
  • Je bent sterk in het communiceren van wetenschappelijke inzichten naar zowel beleidsmakers, middenveldactoren, … als naar een breder publiek. Je hebt een goede kennis van het Engels.
  • Je hebt minstens een masterdiploma.

Aanvullend kijken we ook steeds naar de juiste match tussen onderzoeker en project.

Wat bieden wij jou?

  • Een warm onthaal in een team met een gedreven mentaliteit. Jouw collega’s staan klaar om je de nodige hulp te bieden van bij jouw start.
  • Je krijgt de kans om gebruik te maken van een ruim intern en extern opleidingsaanbod.
  • Een omgeving waarin je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je opdracht uit te voeren.
  • Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit en zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context ons allemaal beter, sterker en talentvoller maken.
  • Een opdracht als contractueel bediende. Je start zo snel mogelijk met een overeenkomst van een jaar, met de bedoeling te verlengen (na positieve evaluatie).
  • Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een laptop (vanaf 30% opdracht), een mooi aantal vakantiedagen (55 dagen voor een voltijdse opdracht) en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
  • Als master ontvang je een loon volgens het barema van lector (502). Klik hier voor meer info. Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs ook kan meetellen voor je anciënniteit.
  • Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,21 € per km.
  • Wil je graag nog meer weten over KdG als werkgever, ga dan naar: www.kdg.be/werken-bij-kdg

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 10 december 2023 via https://www.kdg.be/vacatures.  Ga naar ‘bekijk onze vacatures, klik op de gewenste vacature en vervolgens op de ‘solliciteer nu’ knop. We zijn benieuwd naar je competenties, ervaring en motivatie. Geef zeker aan naar welk(e) onderzoeksdomein(en) je voorkeur uitgaat.

Wat zijn de volgende stappen?

De 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ontvangen cv’s en motivatiebrieven.

De 2de ronde bestaat uit een gesprek (21 december op Campus Zuid)

Een vraag?

Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Bea Van Robaeys, Hoofd onderzoekscentrum Sociale Inclusie, via bea.vanrobaeys@kdg.be  of via +32 613 19 51.

Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

Hoe solliciteren?

Nog een vraag over deze job?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Deze vacatures niet jouw ding?

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

  • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
  • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
  • Geen spam, we beloven het.
  • Volg ons op Linkedin, Instagram, Facebook of Tik Tok  voor een blik achter de schermen.

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Is deze vacature iets voor jou?