Anton bewijst dat Supply Chain innovatief én creatief is

De logistieke sector: altijd maar hetzelfde, saai en veel te ingewikkeld… Think again. In de afstudeerrichting Supply Chain Management aan KdG leren we je hoe de supply chain sector vandaag de dag in elkaar zit én hoe jij daar een nieuwe blik op kan werpen. En dat is iets wat oud-student Anton Smidts, die afstudeerde in 2021, goed begrepen heeft. Zo won hij de PSA Award, een prijs die uitgereikt wordt binnen Supply Chain Management in samenwerking met PSA, de FORWARD Belgium Award én de BITO-prijs voor beste eindwerk.

‘Custom based slotting’ for the win!

FORWARD Belgium is dé referentie wanneer het aankomt op expeditie, douane, transportorganisatie en logistiek. Elk jaar laten zij Supply Chain studenten uit verschillende hogescholen en universiteiten over heel België hun eindwerk insturen en bekronen ze het meest innovatieve eindwerk met een logistieke- of transportinsteek.

Uit alle inzendingen van de bachelors én masters kiest FORWARD Belgium er 5 uit. In de editie van 2022 waren 2 van de 5 studenten van KdG. Zo kon Cesar Van der Wee een plaatsje bemachtigen met zijn eindwerk rond “Certified Pick Up: veranderingen in het vrijgaveproces” en onze Anton Smidts met “Optimalisatie van de keten door middel van custom based slotting”. Zij konden hun eindwerken verdedigen voor een vakjury, die uiteindelijk besloot om de prijs aan Anton toe te kennen.

Dit vond Anton zelf van het hele avontuur:

“De verschillende initiatieven van logistieke spelers om jaarlijks studenten te belonen voor hun bachelor thesissen, zijn geweldig. Naast de prijs is vooral de erkenning in de logistieke sector mooi meegenomen, wees dan ook gerust dat ik dit zal bespreken op mijn eerste sollicitatie! Het feit dat deze keer niet enkel mijn ouders en leerkrachten mijn onderzoek interessant vinden maar ook grote logistieke spelers en organisaties, maakt me trots op mijn eindwerk”

Een award winnen OP een boot, wie treedt in de voetsporen van Anton?

Maar dat was niet de eerste prijs die Anton in de wacht kon slepen. Zo won hij in zijn laatste jaar aan KdG ook de PSA Award, een prijs die uitgereikt wordt binnen Supply Chain Management in samenwerking met PSA (de grootste containerhandelaar van de Haven van Antwerpen). PSA kent trouwens al sinds de jaren ’70 jaarlijks de prijs toe aan de beste bachelorproefpresentatie, maar in 2021 is dit jammer genoeg online moeten doorgaan. Zo heeft Anton zijn prijs pas achteraf gekregen.

Vanaf 2022 hebben we samen met PSA besloten om het over een andere boeg te gooien, zo gaan alle derdejaarsstudenten aan boord van de Flandria voor een rondvaart. Tijdens deze rondvaart presenteren studenten voor hun mede-studenten, docenten én PSA leden en strijden ze voor de PSA award. De rest van de rondvaart kunnen alle studenten genieten van een heerlijke BBQ aan boord én lekker drankjes.

Driemaal is scheepsrecht!

Als klap op de vuurpijl wist Anton dit jaar ook nog de BITO-prijs voor beste eindwerk in de wacht te slepen. De jury van het Belgisch Instituut voor Transportorganisatoren koos twee laureaten uit de ingezonden werken, waaronder onze Anton Smidts. In juni 2022 mochten zij deze prijs in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van het BITO.

Maar wat maakte Antons eindwerk nu zo bijzonder om 3 prijzen mee te winnen? Wel, hij vond een manier om de organisatie van het warehouse Distrilog af te stemmen op de inrichting van de winkels van Tom en Co. Zo wordt er kostbare tijd gewonnen in het hele supply chain proces.

Wil jij, net zoals Anton, de supply chain sector verbeteren met jouw ideeën? Schrijf je dan hier in voor Supply Chain Management en maak het verschil.

Meer over de bachelor Supply Chain Management

Student Supply Chain Management aan het MAS

Meer weten?

Kom naar een infodag

  • Krijg een rondleiding op de campus
  • Ontdek de KdG-opleidingen
  • Spreek met studenten en docenten