Projecten & lesvoorbeelden van Leraar Kleuteronderwijs

Dus jij hebt interesse in Leraar Kleuteronderwijs? Goede keuze. Hieronder vind je alvast wat materiaal dat ze gebruiken in de les (of studenten gemaakt hebben).

Bekijk een cursus

 • Inkijkcursus - Wereldoriëntatie 1
  Een kleuter is vol belangstelling voor alles wat leeft, beweegt en groeit. Alles wat hem omringt, zijn hele omgeving interesseert hem. In deze cursus krijg je inzicht hoe je hierop inspeelt om hem bij te leren over wereldoriëntatie.
 • Inkijkcursus - Taal 1
  In de kleuterklas is taal de hele dag door duidelijk aanwezig. In Taal 1 gaan we dieper in op uiteenlopende talige activiteitenen verrijken we je eigen taalgebruik naar kleuters toe.
 • Inkijkcursus - Kleuteronderwijs in de maatschappij 1
  Als toekomstige kleuterleraar zal je gedurende je loopbaan heel wat kinderen begeleiden in een steeds veranderende maatschappij. Doorheen deze cursus belichten we vanuit verschillende invalshoeken de diversiteit die invloed heeft op onderwijs en gaan we per thema op zoek naar manieren om hierop in te spelen.

Studentprojecten

 • Onze kleuterleiders in spé bundelden spel- en lesideeën voor ouders met kleuters voor tijdens de coronacrisis. De spellen vallen binnen verschillende ontwikkelingsdomeinen voor zowel de jongste als de oudste kleuters. 
  Bekijk de bundel met spel en les-ideeën
 • Oud-studente Stephanie Van Riet legt in deze slides uit hoe zij een week in de kleuterklas vorm geeft.
  "Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, dan was de periode rond Sinterklaas zeker één van de mooisten. Weken vol emoties waarin we toeleefden naar de komst van die heilige man...  Wel als kleuterjuf herbeleef je deze periode uit jouw kindertijd elk jaar opnieuw."

Bekijk een les

Hoe praat je met een pop? Open Les Leraar Kleuteronderwijs.

Muzische vorming: Drama - Spreken met poppen
Docent: Ben Vanmeenen

Open les Leraar Kleuteronderwijs - Muzische Vorming Beeld

Muzische vorming: Beeld - Collage
Docent: Karolien Hamers

Wiskundige initiatie| H2 Classificeren

Wiskundige initiatie: 
Docent: Deborah Neyens