Leraar Secundair Onderwijs: Engels

 • Ben je helemaal weg van Engelstalige series en heb je lak aan ondertitels?
 • Komt het schaamrood je op de wangen als iemand je betrapt met een vertaalde versie van Harry Potter?
 • Schuim je stiekem alle reiswebsites af om goedkope tickets naar het Verenigd Koninkrijk te scoren?  
 • Deins je er niet voor terug om de mysteries van de Engelse grammatica tot in de kleinste details te doorgronden en ze glashelder uit te leggen aan beginnende taalleerders?

Dan helpen wij je graag verder op weg om een fantastische leerkracht Engels te worden!

Inhoud en studiepunten

Eerste jaar

 • Proficiency 1 (5 studiepunten)
  Je werkt aan je eigen spreek-, schrijf-, lees- en luistervaardigheden en leert hoe je hetzelfde kan doen met je leerlingen.  

 • Language System 1A (4 studiepunten)
  Je breidt je kennis van de Engelse grammatica en woordenschat uit. In dit vak ligt de focus op basisgrammatica en het herhalen en uitdiepen van het gebruik van de tenses, uitbreiding van de dagdagelijkse woordenschat rond thema’s zoals mensen en hun relaties, gezondheid, het lichaam, kledij, enzovoort en het herkennen en benoemen van typisch Engelse klanken (fonetiek). Bovendien leer je hoe je op een boeiende en communicatieve manier grammatica en woordenschat kan aanleren aan je leerlingen.

 • Language System 1B (3 studiepunten)
  Je breidt je kennis van de Engelse grammatica en woordenschat uit. In dit vak ligt de focus op de studie van de enkelvoudige zin, tense analysis en de uitbreiding van de dagdagelijkse woordenschat rond thema’s zoals het weer, reizen, sociale contacten, sport, enzovoort en het fonetisch transcriberen van woorden (fonetiek).

 • Civilization 1 (3 studiepunten)
  Je bestudeert de cultuur en literatuur van de Engelssprekende wereld. Je graaft in de geschiedenis en zoekt naar verbanden met de actualiteit, bestudeert trends en bekijkt tradities. In het eerste jaar zoom je in op de Verenigde Staten.

Tweede jaar

 • Language Study 2 (5 studiepunten)
  Je werkt de hiaten in je vakdidactische competentie en taalvaardigheid weg.

 • Language Lab 2 (3 studiepunten)
  Via blended learning breid je je kennis van de Engelse grammatica en woordenschat uit. In dit vak ligt de focus op de studie van de samengestelde zin en de uitbreiding van professionele woordenschat rond thema’s zoals politiek, economie, rechtssysteem enzovoort.

 • Civilization 2 (4 studiepunten)
  Je bestudeert de cultuur van het Verenigd Koninkrijk. Je graaft in de geschiedenis en zoekt naar verbanden met de actualiteit, bestudeert trends en bekijkt tradities. Hieraan gekoppeld ontwikkel je in groep educatieve activiteiten voor een themadag tijdens de projectreis naar Londen.

Derde jaar

 • Language Lab PRO 3 (4 studiepunten)
  Je ontwikkelt didactisch materiaal dat gericht is op specifieke doelgroepen zoals young learners, special needs pupils enzovoort.

Bekijk hier de vakfiche van Engels.

Ga op studiereis naar de UK

Studenten Secundair Onderwijs op uitstap naar de UK
Studenten Secundair Onderwijs op uitstap naar de UK
Studenten Secundair Onderwijs op uitstap naar de UK
Studenten Secundair Onderwijs op uitstap naar de UK

Waar mag je lesgeven?

 • Eerste en de tweede graad aso, tso en kso
 • Eerste tot en met de derde graad bso

Na een schakeljaar en een master in de taal- en letterkunde (Engels) kan je ook in de derde graad aso, tso en kso terecht.

In niet-Engelstalige landen kan je aan de slag als lesgever EFL/ESOL (English as a Foreign Language/English to Speakers of Other Languages). Ook werken op een schoolsecretariaat of bij een educatieve uitgeverij behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast kan je dankzij je goed ontwikkelde administratieve en communicatieve vaardigheden ook buiten het onderwijs aan het werk, bv. in de bank- en verzekeringssector.