Event- & Projectmanagement

Afstudeerrichting van de professionele bachelor Organisatie en Management*

 • Je wil professioneel bezig zijn met events: van idee tot praktische uitvoering, marketingaanpak, strategie ...
 • Je bent een geboren planner met oog voor de nieuwste trends. Hier bloeit je creativiteit open. 
 • Uniek: dankzij zelfgekozen expert classes proef je van verschillende aspecten van event- en projectmanagement. Zo ontdek en ontwikkel je je eigen talent.
 • In real life-opdrachten, bedrijfsbezoeken, gastcolleges en stages verken je de wondere wereld van events en projecten.
 • Je docenten zijn bronnen van energie, expertise, ideeën en creativiteit.
 • Met de afstudeerrichting Event- & Projectmanagement kan je aan de slag bij bedrijven als BBDO, VIB, Kabuki Events, LaRiva Events, Brandevent BVBA, Expovision, Quares NV, Logo Antwerpen, Delta Lloyd Life, Ocean Nutrition Antwerpen. 
 • Verder studeren? Je behaalt zonder problemen een tweede bachelordiploma of schakelt over naar een master in de Handelswetenschappen, Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Meertalige Professionele Communicatie ...

* De opleiding Office Management zal Organisatie en Management heten na goedkeuring door de Vlaamse overheid.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Event- & Projectmanagement is een afstudeerrichting van de professionele bachelor Organisatie en Management. 

Je studeert af als expert Event- en Projectmanagement.

Er is geen gemeenschappelijk jaar voorzien. Je kiest al vanaf het eerste jaar jouw specialisatie.

 • Bij Event- en Projectmanagement draait alles om creativiteit en originaliteit, om verleiden en verleid worden.
 • Naast een basis in organisatie en management, krijg je vanaf je eerste jaar meteen specialisatievakken in event- en projectmanagement.
 • Je kiest zelf ook expert classes: je vertrekt van je eigen talenten en passie. Wanneer je afstudeert, heb je zo een uniek profiel.

Eerste jaar

 • Vanaf week 1 ga je zelf aan de slag!
  Nog voor je eerste les, organiseer jij samen met je klasgenoten je eerste event: de ‘EPM neXtasy’ (normaal wordt dit georganiseerd in de eerste lesweek van het academiejaar maar door COVID19 verplaatsen we dit naar voorjaar 2021).
 • Van idee tot praktische uitwerking: je vertrekt vanuit je eigen creativiteit, verzorgt (digitale) communicatie voor je event en zorgt voor de praktische uitvoering.

Tweede jaar

 • Start je eigen agentschap samen met enkele medestudenten. Leer hoe je een goed businessmodel schrijft.
 • Ga op zoek naar je eerste klant: wat bied jij dat anderen je klant niet kunnen geven?
 • Pitch je idee. Overtuig je docenten, professionals uit de sector en je opdrachtgever van jouw concept.
 • Werk als eventmanager/projectmanager je eigen project uit.
 • Bekijk alvast waar tweedejaars mee bezig zijn op de Facebookpagina Class of Events.

Derde jaar

 • Na 2 jaar oefenen, is het tijd om er echt voor te gaan.
 • Samen met gelijkgestemde zielen uit je klas organiseer je een publiek toegankelijk event. Laat jij niets aan het toeval over? Heb je de nodige vergunningen en verzekeringen? Klopt het financiële plaatje? Kan je de nodige buzz creëren op sociale media?
 • Je doet een stage van 16 tot 18 weken in binnen- of buitenland.

Inhoud en studiepunten

Eerste jaar

Leading & organising
13 studiepunten
Economics essentials
(
3 studiepunten
)

Wat is de impact van ‘de economische situatie’ op jou, je omgeving, het bedrijf waar je zo graag wilt werken? Stap in de actualiteit. Economics essentials helpt je te beseffen, begrijpen, beslissen. Je plaatst begrippen in de juiste context, je interpreteert acties van bedrijven en overheden, en je vormt je zo een gefundeerde mening over de wereld waarin je leeft, werkt en woont.

 • Micro (1stp)
 • Macro (2stp)
Boekhouden in de praktijk
(
3 studiepunten
)

Je weg vinden in kosten, opbrengsten, bezittingen en schulden. Kunnen meepraten over de balans en de resultatenrekening. Hier wordt de basis gelegd om later de boekhouding van jouw bedrijf te kunnen opvolgen.

Events in juridisch perspectief: recht
(
1 studiepunt
)

Organiseren is risico’s nemen. In een wereld die snel verandert is het als eventprofessional belangrijk dat creativiteit en veiligheid elkaar omarmen. In dit opleidingsonderdeel leer je de basisprincipes van het recht en wat dit voor de eventmanager in de praktijk betekent.

Excel 1
(
4 studiepunten
)

Leer de technieken waarmee je in de praktijk cijfergegevens beheert. Je gebruikt formules, maakt cijfergegevens op en stelt ze grafisch voor.

Powerpoint, Word 1
(
2 studiepunten
)

Onderbouw je speech/pitch met een professioneel inspirerende goodlooking presentatie! One picture equals 1000 words! Word Word-fan! Leer rapporten, verslagen en andere documenten professioneel vorm te geven. Je benut optimaal de online office tools.

Design & production
7 studiepunten
Crisismanagement
(
2 studiepunten
)

Hoe zit het met contracten, vergunningen, aansprakelijkheid en verzekeringen

Photoshop
(
1 studiepunt
)

Leer werken met dit grafisch programma om foto’s en ander digitaal beeldmateriaal te bewerken via de computer.

Event toolbox
(
3 studiepunten
)

Hoe kies je de locatie? Welke cateraar past bij dit event? Wie contacteer je best voor animatie? En wat doe je met transport en logistiek? De event toolbox geeft je de nodige kennis en praktisch inzicht om je event op een juiste manier in te vullen.

fITness
(
1 studiepunt
)

Je gebruikt de computer efficiënt en stelt hem optimaal in.

Marketing & communication
17 studiepunten
Nederlandse communicatie
(
5 studiepunten
)
 • In Taalatelier (1 stp), een basiscursus schrijftechniek, leer je feilloos formuleren in het Standaardnederlands. 
 • In Schrijfacademie (2 stp) vat je de lezer kordaat bij de kraag. Je krijgt er tips en tricks over hoe je aantrekkelijke, hedendaagse en overtuigende berichten schrijft.
 • In het mondelinge luik Spraakmakers (2 stp) ga je telefoneren en presenteren: je communiceert interactief aan de telefoon en je onderhoudt je publiek met een verrassend verhaal.
Engelse communicatie
(
6 studiepunten
)

Kom uit je kot! Je bouwt verder aan je kennis van de Engelse taal, noodzakelijk in de internationale context . Zowel verschillende vaardigheden als een uitbreiding van je woordenschat komen aan bod. And what’s more, alles is specifiek bedoeld voor de Engelstalige werkvloer.

Because you know you need it.

 • Stepping up 1 (2 stp)
 • Stepping up 2 (4 stp)
Stratégies de communication
(
6 studiepunten
)
 • Stratégies de communication 1.1 (3 stp) Wie ben jij? Waarom heb je eigenlijk voor deze afstudeerrichting gekozen? Weet je al perfect wat deze sector inhoudt? Of ben je nog wat zoekende? Welke bedrijven, welke personen inspireren jou? Vertel het ons, en français!
 • Stratégies de communication 1.2 (3 stp) We dompelen ons wat dieper onder in het zakelijk Frans: afspraken maken, formules voor mails en telefoongesprekken. En we gaan ook de baan op: je neemt deel aan een echte Franstalige activiteit en je interviewt iemand... in het Frans! We zijn ook benieuwd naar de ervaringen die je opdoet tijdens het jaar, en de verwachtingen die je koestert voor je verdere studies en toekomst. Vertel het ons, en français!
Concept & strategy
13 studiepunten
Onderzoeksvaardigheden
(
3 studiepunten
)

Inventariseer, analyseer en synthetiseer de infolawine die elke dag op ons afkomt.
Leer professioneel informatie online en offline te zoeken en te verwerken.
Stel je eigen informatieportfolio samen aan de hand van relevante apps.

Creativity lab for events
(
3 studiepunten
)

Denk jij productief of reproductief? Hoe dominant zijn jouw denkpatronen?  Hoe train je je creatieve spierkracht? Hoe bedenk je met je team een supercool innovatief event?  Brainstormen… hoe pak je dat nu eigenlijk best aan? In 6 weken Crealabs zal je ontdekken hoe creatief je (al) BENT en HOE jij creatief kan zijn (worden)!

Financiële planning voor events
(
4 studiepunten
)

Leer budgetten opmaken voor evenementen en verschillende kostprijsberekeningsmethodes toepassen. Via praktijkoefeningen krijg je onder andere een antwoord op: Van waar komen je inkomsten? Hoe deel je verschillende types kosten in? Hoe bereken je het totale bedrag dat je moet budgetteren voor een buitenlandse artiest?

Eventmarketing
(
3 studiepunten
)

Marketing die succesvol wil zijn speelt in op een veranderende omgeving en luistert naar de wensen en noden van de klant. Hoe speel je daar als event marketeer op in? In deze module krijg je de nodige technieken en methodes aangeboden om op deze constante verandering in te spelen.

Mindset 2050 - Me.com
4 studiepunten
Me@work 1
(
4 studiepunten
)
 • Oriëntatie op het werkveld (2 studiepunten)
  Verken je mogelijkheden. Maak kennis met jouw toekomstige werkveld. Je interviewt 3 personen naar keuze uit jouw vakgebied en observeert iemand tijdens zijn werkdag.
 • Zelfmanagement (2 studiepunten)
  Treed uit je comfortzone. Verruim je maatschappelijke blik. Je kiest uit een waaier aan culturele activiteiten, bedrijfsgerelateerde activiteiten en vrijwilligersopdrachten. Je maakt je keuze steeds volgens je persoonlijke leerdoelen.
Expert classes
6 studiepunten
Expert class 1: neXtasy
(
3 studiepunten
)

Nog voor je plaats hebt genomen in onze aula’s, organiseer jij samen met je kersverse medestudenten de ‘EPM neXtasy’, een exclusief event waarop je meteen kan tonen wat je waard bent aan je vrienden, familie, EPM studenten en docenten. Geen paniek, een team van ervaren eventexperten helpt en vangt je op als je struikelt. Je talenten. Daarrond draait alles. Van bij de start trainen en coachen we je om die optimaal te ontwikkelen. Van een idee een eventconcept maken: je verkent, ontdekt, gaat op zoek naar de eventpuzzelstukken. Daarom ligt de focus op creativiteit, (digitale) communicatie, de event toolbox, event marketingprincipes, veiligheid-vergunningen en verzekeringen in events en de financiële planning.

Expert class 2
(
3 studiepunten
)

Check het overzicht met alle expert classes.

Tweede jaar

Leading & organising
5 studiepunten
Datamanagement
(
2 studiepunten
)

Data wa’s da? Je verzamelt, structureert en analyseert gegevens van klanten, producten enz. Zo kom je snel en efficiënt te weten hoeveel klanten je in deze regio hebt, hoeveel winst je maakt …

Word 2 en Excel 2
(
3 studiepunten
)

Word Word-expert! Leer de kneepjes van het vak met mailmerge, building blocks enzovoort.

Breid je vaardigheden in Excel verder uit om complexere rekentaken te ondersteunen en gegevens te analyseren.

Design & production
8 studiepunten
Digital tools for events
(
2 studiepunten
)

Je leert diverse aangeboden tools op een professionele manier te gebruiken. We spelen heel kort op de bal en maken gebruik van de laatste nieuwe applicaties en technologieën.

Event production
(
5 studiepunten
)

Events gaan om beleving. Om deze beleving te versterken wordt onder meer gebruik gemaakt van technische hulpmiddelen: elektriciteit, licht, geluid, video,... Alvorens je deze tools kan aanwenden voor de creatie van visueel sterke events, moet je ze wel terdege begrijpen. We passen de theorie toe en bestuderen oa. stroomgeneratoren, lichtarmaturen, mengtafels, microfonen, camera's,...

 • Technische aspecten van events (4 stp)
 • 2D & 3D design (1 stp)
Digilabz
(
1 studiepunt
)

Je omarmt de mogelijkheden van de digitale technologieën. Je zet de relevante ICT-tools op een verantwoorde en deontologische manier in. Je weet ICT innovatief aan te wenden om creatief complexe uitdagingen aan te gaan en processen in goede banen te leiden.

Marketing & communication
19 studiepunten
Marketingcommunicatie
(
3 studiepunten
)

Scherp je pen en breng de boodschap haarfijn tot bij je ontvanger. Voor elke situatie ken je het geschikte medium en de juiste schrijftechniek. Met boeiende praktijkvoorbeelden uit het werkveld ga je ‘hands-on’ aan de slag, samen met je docent-coach die je alle nodige feedback geeft op je schrijfproducten.

Leer succesvol solliciteren en blaas je toekomstige werkgever omver. Onderscheid je met je briljante brief, creatief cv en solide sollicitatiegesprek. Maar hoe schrijf je nu de perfecte sollicitatiebrief? En hoe bereid je je voor op je sollicitatiegesprek?

Marketingcommunicatie:  verzin een innovatief product of verrassende dienst en breng dat naar de markt met de aangepaste schrijfstrategie, zowel online als op papier.

English communication
(
6 studiepunten
)

Je pikt de draad weer op. Ontwikkel je vaardigheden: leer vlot telefoneren en geef boodschappen door. Maak een lokaal evenement internationaal en pitch het in het buitenland. Improve your English … ook buiten de klas: blijf op de hoogte van de actualiteit en geniet van een goed boek. Communicatie is het kernwoord, en meteen ook jouw uitdaging!

 • Doing business (2 stp)
 • Connecting the dots (3 stp)
 • Organising your international event (1 stp)
Franse communicatie: du briefing à l’ événement
(
5 studiepunten
)

Klink en schrijf als een professional in het Frans! Laat je stem horen als je vergadert, solliciteert, presenteert en argumenteert. Verder leer je overtuigende mails schrijven. Onze leuze is:  "Si tu veux, tu peux!"

Wordpress
(
1 studiepunt
)

Maak een website of creëer eenvoudig een blog of app!

Interculturele communicatie
(
3 studiepunten
)

De wereld ligt aan je voeten! In dit vak ontdek je de basisprincipes van krachtige communicatie in een cultureel diverse context. We starten heel concreet: welke woorden kies ik, welke gebaren maak ik, wanneer luister ik best alleen maar? Daarna verdiepen we: Hoe ga je om met cultuurverschillen? Wat te doen bij cultuurshock? Je leert erop reflecteren én maakt het zelf mee.

Conflictmanagement
(
1 studiepunt
)

Je krijgt een introductie tot de theorie over conflictmanagement. En dan gaan we verder aan de slag met praktijkoefeningen.

Concept & strategy
15 studiepunten
Projectmanagement
(
4 studiepunten
)

Elk evenement is een project, maar niet elk project is een evenement! Met deze theoretische bagage kan je in elke sector terecht. Tijdens de cursus leer je op een gestructureerde manier diverse projecten te realiseren. We onderscheiden de verschillende fases en bestuderen de methodieken die hierin worden toegepast.

De theorie wordt simultaan toegepast in het B2B Event lab.

B2B events
(
5 studiepunten
)

Een heel jaar lang werk je intensief samen met een team van studiegenoten. Eerst richten jullie samen een evenementenbureau op met een eigen identiteit.

Daarna ga je opzoek naar een echte klant.  Op basis van een briefing van deze klant werk je achtereenvolgens een concept, organisatieplan en draaiboek uit.  Je pitcht het eindresultaat voor een vakjury. Overtuig jij hen om met jou in zee te gaan?

Samenleving, waarden en economie
(
3 studiepunten
)

Armoede, milieu, werkgelegenheid ... Aan de hand van actuele cases nadenken en discuteren over wat in onze wereld gebeurt, daar gaat het om in deze cursus.

Trends & concept management
(
3 studiepunten
)

Je leert hoe je een merkidentiteit bepaalt. Je ontdekt de huidige trends en zoekt hoe die jouw merk kunnen versterken. Jouw doel? Bouw een ijzersterk concept voor een event dat je merk nog krachtiger positioneert.

Mindset 2050 - Me.com
4 studiepunten
Me@work 2
(
4 studiepunten
)
 • Consultancy-opdracht (3 studiepunten)
  In de consultancy opdracht zoom je in op een structureel probleem of uitdaging waarmee een bedrijf uit je toekomstig werkveld te kampen heeft. Op basis van de contacten die je tijdens je opleiding met dit werkveld hebt gelegd, zoek je een bedrijf dat met behulp van jouw advies een oplossing wil zoeken voor deze concrete uitdaging. Je formuleert een gepaste onderzoeksvraag, waarvoor je als consultant voor dit bedrijf verbetervoorstellen en onderzoek aanbevelingen opstelt. Op basis van jouw aanbevelingen kan het bedrijf aan de slag gaan en inzicht verwerven in de oplossing voor het probleem. Je presenteert je plan zowel schriftelijk in een rapport, als visueel en mondeling tijdens een presentatie aan het bedrijf.
 • One day conference (1 studiepunt)
  Choosing colours: Laat je inspireren door keynotes en leg je eerste contacten met stagebedrijven volgens je eigen voorkeuren en interesses.
Expert classes
9 studiepunten
Expert classes
(
9 studiepunten
)

Check het overzicht met alle expert classes.

Derde jaar

Leading & organising
3 studiepunten
Topics Arbeidsrecht en sociale media
(
3 studiepunten
)

Je ontdekt het ABC uit het Belgische arbeidsrecht. Daarna surf je verder op de werkvloer. Je respecteert daarbij de regels rond het gebruik van sms, mail, telefoon en sociale media. 
Verdrink dus niet, maar bescherm je tegen ontslag. Lig ook niet wakker van pottenkijkers, maar ken je privacy rechten. Het werkt.

Design & production
14 studiepunten
Indesign, digital planning & communication
(
3 studiepunten
)
 • Digital communication (1 stp)
  Efficiënt communiceren
 • Indesign (1 stp)
  Je leert de verschillende tools van Indesign te hanteren en ontwerpt een eigen publicatie!
 • Digital planning (1 stp)
  Plannen van taken en afspraken en contactenpersonen beheren is later 'part of your job'.
Module Publieksevenementen
(
11 studiepunten
)
 • Publieksevenementen (4 studiepunten)
  Creëer je eigen publiek toegankelijk event conform de theorie die eerder in andere vakken werd behandeld. Je bedenkt een uniek en hip concept.  Daarna stel je een financieel plan, een marketingplan en een veiligheidsplan op.  Om vervolgens dit evenement te produceren. Durf je het werkelijk te realiseren ?
 • Leadership (2 studiepunten)
  In deze module gaat het zowel over het projectleiderschap als over het onderhandelen. In projectleiderschap: hoe kan de projectmanager persoonlijk gedrag en houding verdiepen en versterken en daardoor effectiever worden in evenementen? In onderhandelingen: onderhandelingsvaardigheid is nodig om de belangen van verschillende belanghebbenden op elkaar af te stemmen. Daarbij kunnen verschillende strategieën worden ingezet.
 • Eventcommunicatie (3 studiepunten)
 • Business writing (2 studiepunten)
Marketing & communication
11 studiepunten
Communicatie op de werkvloer
(
3 studiepunten
)

Stel een folder, brochure of nieuwsbrief op. Verdiep je in de meest gangbare teksttypes. Interview rekruteerders, observeer vergaderingen en notuleer. Je bent klaar voor het echte werk. Maar hoe schrijf je nu een goede speech? En hoe spreek je voor een publiek?

English communication
(
3 studiepunten
)

Bereid je voor op het echte werk! Stel e-mails en cv’s op volgens de gangbare internationale normen. Pitch een product of idee en pas daarin zowel verkoops- als presentatietechnieken toe. Varieer. Gebruik eens een Pecha Kucha en een elevator pitch om een alledaags thema toe te lichten. Verdiep je in een roman of een management boek. You’re all set, off you go!

 • Doing business (1 stp)
 • Talking business (2 stp)
Franse communicatie: Mon agence événementielle
(
5 studiepunten
)

Bel me, schrijf me, presenteer me! Na 12 weken sta jij je mannetje in het professioneel Frans. Vlot communiceren met je business partners, ook telefonisch: un jeu d’enfant!

Aan de hand van een casus uit de eventsector, leer je de Franse termen voor alle benodigdheden, kan je een programma opstellen in het Frans, je event promoten op social media, ... 

Mindset 2050 - Me.com
26 studiepunten
Me@work 3
(
26 studiepunten
)

Tijd om de theorie om te zetten in praktijk tijdens je afstudeerstages. Bewijs dat je beschikt over de nodige skills om in het werkveld aan de slag te gaan gedurende twee fulltime stages van elk 8 à 9 weken.

 • Stage 1 (13 studiepunten)
 • Stage 2(13 studiepunten)
Expert classes
6 studiepunten
Expert classes
(
6 studiepunten
)

Check het overzicht met alle expert classes.

Remote video URL

Wat is 'Taste – Discover – Develop'

Taste - discover - develop is onze innovatieve aanpak die jou toelaat om te studeren zoals jij dat wil. Je kiest zelf expert classes en ontwikkelt je eigen talenten.

Expertisedomeinen

Samen met onze studenten, docenten en het werkveld hebben we de expertisedomeinen vastgelegd voor de afstudeerrichting Event- en Projectmanagement

 • Concept & strategy
 • Marketing & communication
 • Leading & organising
 • Design & production

Bekijk de infographic

Een talent is een samenstelling van meerdere competenties die zich tegelijkertijd uiten. En dat maakt je als mens uniek en onderscheidend, dat is jouw unieke samenstelling ...
Marc Debisschop

Wanneer heb je les?

 • Je start in september, bij aanvang van het academiejaar. Later inspringen kan tot februari.

 • Je volgt gemiddeld 22 uur les per week.
 • Je hebt elke week één tot anderhalve dag vrij. Die tijd gebruik je om aan je eigen projecten te werken.
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.

Mix van theorie en praktijk

Je ontwikkelt netwerkvaardigheden en leert buiten de lijntjes kleuren. Je ziet het belang van een doordacht concept, kan risico’s inschatten en verantwoordelijkheid opnemen.

Hoe? Door in de praktijk aan de slag te gaan.

 • Je kijkt binnen bij ervaren eventplanners, projectmanagers en op bedrijfsbezoeken.
 • Je doet een meerdaagse studiereis.

 • Je volgt een stage op de werkvloer.

Zo ben je na drie jaar klaar om aan de slag te gaan met creativiteit, passie en knowhow.   

 • Je werkt vlot met Excel, Word, PowerPoint, Wordpress, Indesign … maar ook met Google Analytics en Adobe Essentials.
 • Je bent getraind in eventmarketing, projectmanagement en eventproductie. 
 • Je kan creatief denken en handelen, je durft ideeën toetsen en lanceren.

Kennis delen en innoveren

Je staat er niet alleen voor. Je leert door samen te werken, door geven en nemen, door actie en reactie. Je werkt samen met je medestudenten, ontmoet professionals en kan terecht bij je docenten en studiebegeleiders.

Expert classes: ontwikkel je talenten

In de afstudeerrichting event- en projectmanagement geven we je een flink stuk vrijheid.  

Tijdens je opleiding volg je de 8 keuzevakken die jou het beste liggen en kies je zelf voor 24 studiepunten expert classes uit. En dat doe je al vanaf het eerste jaar.

Deze innovatieve aanpak laat je toe om te ontdekken waar je goed in bent en om daarin uit te blinken. Zo neem je je talentontwikkeling in eigen handen.

Maak je keuze uit 60 expert classes. Een greep uit het aanbod:

 • Audio Productie & montage
 • Experience Marketing voor events
 • Publieke impact van events
 • Wedding planning
 • Fundraising & sponsorship seeking
 • Fashion management
 • Gloednieuw: Corona proof event uitdenken en organiseren

Goed voor mens en milieu

 • Een nieuwe manier van business doen?
 • Betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving?
 • Duurzaam ondernemen en corporate social responsibility?

In de expert classes Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vind je de balans tussen people, planet en profit. Je kan je uniek positioneren door een extra MVO-certificaat te behalen en zelfs een real-time bedrijfsscan uit te voeren.

Zin in ondernemen?

Een eigen zaak? Wij helpen je om al tijdens je opleiding te starten:

Remote video URL

Ondernemer én student Brent produceert kwaliteitsvolle voedingssupplementen

Remote video URL

Ondernemer én student Sander bouwt producties voor grote evenementen

Periodesysteem: 1 academiejaar = 4 periodes

 • 1 periode is 6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 tot 3 weken examens.
 • Je krijgt regelmatig feedback over je resultaten, vorderingen en werkpunten.
 • Voordeel: je spreidt je studielast over een heel jaar en je leert plannen.

Bovendien kan je rekenen op heel wat coaching.

#neXtasy: je start met een projectweek

Je organiseert samen met je kersverse medestudenten de ‘EPM neXtasy’. Dit is een exclusief event waarop je meteen kan tonen wat je waard bent aan je vrienden, familie, medestudenten en docenten.

Normaal wordt dit georganiseerd in de eerste lesweek van het academiejaar, maar door COVID19 verplaatsen we dit naar voorjaar 2021.  

Remote video URL

Go international!

Verruim je blik op de wereld! Grijp je kans en loop stage of volg les in het buitenland.

 • Als laatstejaarsstudent volg je via Erasmus les aan een Europese hogeschool of universiteit: ga 3 maanden naar Madrid, Belfast, Örebro, Amsterdam …
 • Echt heel avontuurlijk aangelegd ? Kies dan voor een uitwisseling met één van onze niet-Europese partners en trek naar Canada, Chili, Taiwan …

"Een buitenlandse studie in Taiwan geeft je de kans om een stukje van die andere kant van de wereld te ontdekken."

"Een weekend is niet om uit te rusten, maar om de omgeving te ontdekken!"

"Je hebt vrienden over de hele wereld!"

Voorbeelden van cursussen, lessen, projecten ...

Voorbeeldcursussen

 • Cursus Eventmarketing (voorlopig niet beschikbaar)
  Maak kennis met eventmarketing aan de hand van screencasts op basis van het boek We love Events.
 • Lesopdracht Zelfmanagement POSitief COMmuniceren
  Deze opdracht test onder andere hoe je aan iemands non-verbale communicatie merkt of die persoon negatief/positief communiceert. 

Voorbeeldlessen

Remote video URL

Peter Decuypere over zijn boek Holy Trinity Events

Remote video URL

Expert Class 'Alternatief presenteren en visualiseren'

Remote video URL

Expert Class: Atelier bewegend beeld, les videotechniek

Remote video URL

B2B Events: les organisatieplan

Remote video URL

Technische aspecten van events: geluid, microfoon

Studentenprojecten

Remote video URL

In de eerste week van je opleiding organiseer je samen met je kersverse medestudenten de ‘EPM neXtasy’.

Wat heb je nodig?

Je hebt een recente laptop nodig om te noteren, projecten uit te werken, examens af te leggen ...

 • Wifi-specificaties: een toestel met 'A'-vermelding (bv. Wifi A, Wireless A, Wifi AC, Wireless AC)
 • Kan ik een Mac gebruiken? Ja, maar om je examens af te leggen, moet je een legale versie van Windows 7 (of hoger) via Boot Camp installeren. Hiervoor moet je Mac minstens aan deze specificaties voldoen: Intel iCore3 (gen6) / 8GB DDR RAM / 265GB SSD schijf
 • Gratis software? Als student van deze opleiding krijg je gratis Windows en Office 365.

Voor wie?

Je profiel

 • Je bent een geboren planner. Je werkt nauwgezet en enthousiast.
 • Naar een feestje gaan vind je super, maar nog leuker vind je het om zelf een event op poten te zetten.
 • Je bent creatief en passioneel.
 • Je weet van aanpakken en hebt geen schrik om de handen uit de mouwen te steken.

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)
Remote video URL
Infomoment op campus Groenplaats
Aula Campus Groenplaats - Karel de Grote Hogeschool

Waar heb je les?

 • Centrale ligging in hartje Antwerpen
 • Vlot bereikbaar met trein, tram, bus, fiets, step ...
 • Winkels, terrasjes, koffiebars ... naast de deur
 • Studieruimte met zicht op de kathedraal

Campus Groenplaats is je hoofdcampus, al kan het zijn dat je af en toe ook les hebt op campus Stadswaag of campus Pothoek.

Campus Groenplaats

Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be

Meer info

Na je studie

Aan het werk

Eigenlijk kan je alle richtingen uit. Je hebt zoveel geleerd. Je creativiteit, communicatieskills, organisatietalent en meertaligheid openen veel deuren.

Je kan aan de slag als projectmanager (bv. bij een architecten- of communicatiebureau), als eventmanager of producer, als accountmanager in een uitzendkantoor …

Je vindt onze oud-studenten onder meer bij BBDO, VIB, Kabuki Events, LaRiva Events, Brandevent BVBA, Expovision, Quares NV, Logo Antwerpen, Delta Lloyd Life, Ocean Nutrition Antwerpen.

In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om jou als Young Professional te begeleiden bij je eerste werkervaringen.

Download en lees de alumni-krant

Verder studeren

 • Via een schakelprogramma kan je makkelijk doorstromen naar een master Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Human Resources Management, Meertalige Professionele Communicatie ...
 • Je kan binnen onze hogeschool ook voor een tweede professionele bachelor gaan. In 1,5 jaar tijd haal je zo een tweede diploma binnen.
Na vijf jaar studeren heb ik twee bachelordiploma’s op zak: Cross Media Management en Event- en Projectmanagement. Ik geloof in de combinatie: een goed event staat of valt met de juiste campagne op sociale media.
Jan Leys

Meer weten?

Kom naar een infodag

 • Krijg een rondleiding op de campus
 • Ontdek de KdG-opleidingen
 • Spreek met studenten en docenten

 

Download of bestel een brochure

Dan kan je alle details nog eens rustig doornemen wanneer jij dat wil: download of bestel een brochure.

 

Chat met een student

Vraag je het liever aan een medestudent?
Chat met Nicky en Veerle, studentes Event- en Projectmanagement

 

Contacteer de opleiding

Vraag het aan opleidingshoofd Anne-Marie Van Oost via annemarie.vanoost@kdg.be of +32 3 613 16 66

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom

Meer redenen om voor KdG te kiezen

Kwaliteitsvol onderwijs

 • KdG streeft topkwaliteit na.
 • We gaan voor duurzame ontwikkeling: van studenten, medewerkers en samenleving. Om telkens weer het beste uit iedereen te halen en die samenleving vorm te geven en te dragen.
 • Kwaliteitszorg is het geheel van middelen en systemen dat we inzetten om dat doel te bereiken.

Lees meer over Kwaliteitsvol onderwijs op KdG
Bekijk de beknopte rapporten per opleiding

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair of een student die voor jou een consultancy opdracht kan uitvoeren? Neem een kijkje op het KdG Career Center.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.

Een ander voorstel om samen te werken? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be.