Event- & Projectmanagement

Afstudeerrichting van de professionele bachelor Organisatie en Management

 • Je wil professioneel bezig zijn met events: van idee tot praktische uitvoering, marketingaanpak, strategie ...
 • Je bent een geboren planner met oog voor de nieuwste trends. Hier bloeit je creativiteit open. 
 • Uniek: dankzij zelfgekozen expert classes proef je van verschillende aspecten van event- en projectmanagement. Zo ontdek en ontwikkel je je eigen talent.
 • In real life-opdrachten, bedrijfsbezoeken, gastcolleges en stages verken je de wondere wereld van events en projecten.
 • Je docenten zijn bronnen van energie, expertise, ideeën en creativiteit.
 • Met de afstudeerrichting Event- & Projectmanagement kan je aan de slag bij bedrijven als BBDO, VIB, Kabuki Events, LaRiva Events, Brandevent BVBA, Expovision, Quares NV, Logo Antwerpen, Delta Lloyd Life, Ocean Nutrition Antwerpen. 
 • Verder studeren? Je behaalt zonder problemen een tweede bachelordiploma of schakelt over naar een master in de Handelswetenschappen, Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Meertalige Professionele Communicatie ...

De opleiding Office Management heeft vanaf 2021-2022 een nieuwe naam, goedgekeurd door de Vlaamse overheid: Organisatie en Management.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Event- & Projectmanagement is een afstudeerrichting van de professionele bachelor Organisatie en Management. 

Je studeert af als expert Event- en Projectmanagement.

Er is geen gemeenschappelijk jaar voorzien. Je kiest al vanaf het eerste jaar jouw specialisatie.

 • Bij Event- en Projectmanagement draait alles om creativiteit en originaliteit, om verleiden en verleid worden.
 • Naast een basis in organisatie en management, krijg je vanaf je eerste jaar meteen specialisatievakken in event- en projectmanagement.
 • Je kiest zelf ook expert classes: je vertrekt van je eigen talenten en passie. Wanneer je afstudeert, heb je zo een uniek profiel.

Eerste jaar

 • Vanaf week 1 ga je zelf aan de slag!
  Nog voor je eerste les, organiseer jij samen met je klasgenoten je eerste event: de ‘EPM neXtasy’ (normaal wordt dit georganiseerd in de eerste lesweek van het academiejaar maar door COVID19 verplaatsen we dit naar voorjaar 2021).
 • Van idee tot praktische uitwerking: je vertrekt vanuit je eigen creativiteit, verzorgt (digitale) communicatie voor je event en zorgt voor de praktische uitvoering.

Tweede jaar

 • Start je eigen agentschap samen met enkele medestudenten. Leer hoe je een goed businessmodel schrijft.
 • Ga op zoek naar je eerste klant: wat bied jij dat anderen je klant niet kunnen geven?
 • Pitch je idee. Overtuig je docenten, professionals uit de sector en je opdrachtgever van jouw concept.
 • Werk als eventmanager/projectmanager je eigen project uit.
 • Bekijk alvast waar tweedejaars mee bezig zijn op de Facebookpagina Class of Events.

Derde jaar

 • Na 2 jaar oefenen, is het tijd om er echt voor te gaan.
 • Samen met gelijkgestemde zielen uit je klas organiseer je een publiek toegankelijk event. Laat jij niets aan het toeval over? Heb je de nodige vergunningen en verzekeringen? Klopt het financiële plaatje? Kan je de nodige buzz creëren op sociale media?
 • Je doet een stage van 16 tot 18 weken in binnen- of buitenland.

Inhoud en studiepunten

Eerste jaar

Leading & organising
12 studiepunten
Economics essentials
(
3 studiepunten
)

Wat is de impact van ‘de economische situatie’ op jou, je omgeving, het bedrijf waar je zo graag wilt werken? Stap in de actualiteit. Economics essentials helpt je te beseffen, begrijpen, beslissen. Je plaatst begrippen in de juiste context, je interpreteert acties van bedrijven en overheden, en je vormt je zo een gefundeerde mening over de wereld waarin je leeft, werkt en woont.

 • Micro (1 studiepunt)
 • Macro (2 studiepunten)
Boekhouden in de praktijk
(
3 studiepunten
)

Je weg vinden in kosten, opbrengsten, bezittingen en schulden. Kunnen meepraten over de balans en de resultatenrekening. Hier wordt de basis gelegd om later de boekhouding van jouw bedrijf te kunnen opvolgen.

Events in juridisch perspectief: recht
(
1 studiepunt
)

Organiseren is risico’s nemen. In een wereld die snel verandert is het als eventprofessional belangrijk dat creativiteit en veiligheid elkaar omarmen. In dit opleidingsonderdeel leer je de basisprincipes van het recht en wat dit voor de eventmanager in de praktijk betekent.

Excel 1
(
4 studiepunten
)

Leer de technieken waarmee je in de praktijk cijfergegevens beheert. Je gebruikt formules, maakt cijfergegevens op en stelt ze grafisch voor.

Word 1
(
1 studiepunt
)

Word Word-fan! Leer teksten, verslagen en andere documenten professioneel vorm te geven. Je benut optimaal de office tools.

Design & production
14 studiepunten
Crisismanagement
(
2 studiepunten
)

Hoe zit het met contracten, vergunningen, aansprakelijkheid en verzekeringen?

Photoshop
(
1 studiepunt
)

Leer werken met dit grafisch programma om foto’s en ander digitaal beeldmateriaal te bewerken via de computer.

Projectmanagement essentials
(
4 studiepunten
)

Je leert wat een project nu eigenlijk is: de kenmerken en de noodzakelijke voorwaarden en waarom werken in een project zo bijzonder is. Projectmanagement is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden. Hoe ga jij dit allemaal managen? Word jij een echte projectleider?

Projectmanagement toegepast
(
6 studiepunten
)
 • Audiovisueel (3 studiepunten)
 • Event (3 studiepunten)

Hoe kies je de locatie? Welke cateraar past bij dit event? Wie contacteer je best voor animatie? En wat doe je met transport en logistiek? De event toolbox geeft je de nodige kennis en praktisch inzicht om je event op een juiste manier in te vullen.

Digitaal visualiseren
(
1 studiepunt
)

One image equals 1000 words! Vertaal jouw ideeën in visualisaties zoals mood boards, infographics, presentaties, beelden en video’s.

Maar ook glasheldere grafieken, tabellen en flowcharts om scherpe analyses te maken en voor te stellen.

Marketing & communication
20 studiepunten
Marketing Essentials
(
3 studiepunten
)

Marketing die succesvol wil zijn speelt in op een veranderende omgeving en luistert naar de wensen en noden van de klant. Hoe speel je daar als event marketeer op in? In deze module krijg je de nodige technieken en methodes aangeboden om op deze constante verandering in te spelen.

Nederlandse communicatie
(
5 studiepunten
)
 • In Correct schrijven (1 studiepunt) leer je met behulp van taalsites feilloos spellen en formuleren in het Standaardnederlands.
 • Eventcommunicatie (2 studiepunten): je communiceert interactief en onderhoudt je doelpubliek met een verrassend verhaal.

 • Projectcommunicatie (2 studiepunten): je zet je eerste stappen in creative copy, briefings, vergaderen,…

Engelse communicatie
(
6 studiepunten
)

Kom uit je kot! Je bouwt verder aan je kennis van de Engelse taal, noodzakelijk in de internationale context . Zowel verschillende vaardigheden als een uitbreiding van je woordenschat komen aan bod. And what’s more, alles is specifiek bedoeld voor de Engelstalige werkvloer.

Because you know you need it.

 • Stepping up 1 (2 studiepunten)
 • Stepping up 2 (4 studiepunten)
Stratégies de communication
(
6 studiepunten
)
 • Stratégies de communication 1.1 (3 studiepunten) Wie ben jij? Waarom heb je eigenlijk voor deze afstudeerrichting gekozen? Weet je al perfect wat deze sector inhoudt? Of ben je nog wat zoekende? Welke bedrijven, welke personen inspireren jou? Vertel het ons, en français!
 • Stratégies de communication 1.2 (3 studiepunten) We dompelen ons wat dieper onder in het zakelijk Frans: afspraken maken, formules voor mails en telefoongesprekken. En we gaan ook de baan op: je neemt deel aan een echte Franstalige activiteit en je interviewt iemand... in het Frans! We zijn ook benieuwd naar de ervaringen die je opdoet tijdens het jaar, en de verwachtingen die je koestert voor je verdere studies en toekomst. Vertel het ons, en français!
Concept & strategy
6 studiepunten
Onderzoeksvaardigheden
(
3 studiepunten
)

Inventariseer, analyseer en synthetiseer de infolawine die elke dag op ons afkomt. 
Leer professioneel informatie online en offline te zoeken, te verzamelen en te verwerken.

Creativity lab for events
(
3 studiepunten
)

Denk jij productief of reproductief? Hoe dominant zijn jouw denkpatronen?  Hoe train je je creatieve spierkracht? Hoe bedenk je met je team een supercool innovatief event?  Brainstormen… hoe pak je dat nu eigenlijk best aan? In 6 weken Crealabs zal je ontdekken hoe creatief je (al) BENT en HOE jij creatief kan zijn (worden)!

Me@work
3
FITness
(
1 studiepunt
)

Je gebruikt de computer efficiënt en stelt hem optimaal in.

Oriëntatie op het werkveld
(
2 studiepunten
)

Weet je al helemaal wat deze studierichting inhoudt? En kan je al perfect zeggen wat je later met je diploma wil gaan doen? Wij helpen jou bij jouw zoektocht! Verken je mogelijkheden. Maak kennis met jouw toekomstige werkveld. Je interviewt 3 personen naar keuze uit jouw vakgebied en observeert iemand tijdens zijn werkdag.  

Mindset 2050
2 studiepunten
Zelfmanagement
(
2 studiepunten
)

Wil jij een zelfmanager worden? Dat kan! Je sleutelt aan jezelf tot je positief communiceert, een gezonde portie zelfreflectie aankan, met plezier uit je comfortzone komt en toch mooi in balans en gefocust blijft. Met vallen en opstaan natuurlijk! Dat hoort erbij.  

Expert classes
3 studiepunten
Expert class 1: neXtasy
(
3 studiepunten
)

Nog voor je plaats hebt genomen in onze aula’s, organiseer jij samen met je kersverse medestudenten de ‘EPM neXtasy’, een exclusief event waarop je meteen kan tonen wat je waard bent aan je vrienden, familie, EPM studenten en docenten. Geen paniek, een team van ervaren eventexperten helpt en vangt je op als je struikelt. Je talenten. Daarrond draait alles. Van bij de start trainen en coachen we je om die optimaal te ontwikkelen. Van een idee een eventconcept maken: je verkent, ontdekt, gaat op zoek naar de eventpuzzelstukken. Daarom ligt de focus op creativiteit, (digitale) communicatie, de event toolbox, event marketingprincipes, veiligheid-vergunningen en verzekeringen in events en de financiële planning.

Tweede jaar

Leading & organising
5 studiepunten
Analyse en interpretatie van data
(
2 studiepunten
)

Data wa’s da? Je verzamelt, structureert en analyseert gegevens van klanten, producten enz. Zo kom je snel en efficiënt te weten hoeveel klanten je in deze regio hebt, hoeveel winst je maakt …

Word 2 en Excel 2
(
3 studiepunten
)

Word Word-expert! Leer de kneepjes van het vak met mailmerge, building blocks enzovoort.

Breid je vaardigheden in Excel verder uit om complexere rekentaken te ondersteunen en gegevens te analyseren.

Design & production
8 studiepunten
Digital tools for events
(
2 studiepunten
)

Je leert diverse aangeboden tools op een professionele manier te gebruiken. We spelen heel kort op de bal en maken gebruik van de laatste nieuwe applicaties en technologieën.

Event production
(
5 studiepunten
)

Events gaan om beleving. Om deze beleving te versterken wordt onder meer gebruik gemaakt van technische hulpmiddelen: elektriciteit, licht, geluid, video,... Alvorens je deze tools kan aanwenden voor de creatie van visueel sterke events, moet je ze wel terdege begrijpen. We passen de theorie toe en bestuderen oa. stroomgeneratoren, lichtarmaturen, mengtafels, microfoons, camera's,...

 • Technische aspecten van events (4 studiepunten)
 • 2D & 3D design (1 studiepunt)
Digilabz
(
1 studiepunt
)

Leer je laptop kennen… van binnen en van buiten. Kijk eens mee onder de motorkap. Vind voor elke toepassing een gratis alternatief. Ontdek eens andere browsers. Ga met digitale foto’s en video’s aan de slag. Vertrouw op jezelf als IT-helpdesk. Join the IT Crowd!

Marketing & communication
15 studiepunten
Marketing communicatie
(
3 studiepunten
)

Sterke communicatie is essentieel voor sterke events en sterke projecten. Het project Class of Events geeft je alle kansen om je communicatie mondeling en schriftelijk op punt te stellen. Schrijf overtuigende blogs, maak een boeiende podcast of lok interactie uit op Facebook en Instagram.

Scherp je pen en breng de boodschap haarfijn tot bij je ontvanger. Oefen om vlot te communiceren in team. Pitch je ideeën enthousiast, gestructureerd en verrassend. Je docent-coach geeft je alle nodige feedback.

English communication
(
6 studiepunten
)

Je pikt de draad weer op. Ontwikkel je vaardigheden: leer vlot telefoneren en geef boodschappen door. Maak een lokaal evenement internationaal en pitch het in het buitenland. Improve your English … ook buiten de klas: blijf op de hoogte van de actualiteit en geniet van een goed boek. Communicatie is het kernwoord, en meteen ook jouw uitdaging!

 • Doing business (2 studiepunten)
 • Connecting the dots (3 studiepunten)
 • Organising your international event (1 studiepunt)
Franse communicatie: du briefing à l’ événement
(
5 studiepunten
)

Denk, klink en schrijf als een eventprofessional in het Frans, en dat van briefing tot event! Brainstormen, vergaderen, argumenteren en presenteren in het Frans wordt je 2e natuur. Onderweg bouw je je zakelijke communicatieskills verder uit en krijg je het professioneel bellen en schrijven van Franse zakelijke mails nog meer in de vingers. Prêt à parler événements?

Wordpress
(
1 studiepunt
)

Maak een website of creëer eenvoudig een blog of app!

Concept & strategy
9 studiepunten
Projectmanagement
(
4 studiepunten
)

Elk evenement is een project, maar niet elk project is een evenement. Tijdens de cursus leer je op een gestructureerde manier diverse projecten te realiseren. We onderscheiden de verschillende fases en bestuderen de methodieken die hierin worden toegepast.

De theorie wordt simultaan toegepast in het B2B Event lab.

B2B events
(
5 studiepunten
)

Een heel jaar lang werk je intensief samen met een team van studiegenoten. Eerst richten jullie samen een evenementenbureau op met een eigen identiteit.

Daarna ga je opzoek naar een echte klant.  Op basis van een briefing van deze klant werk je achtereenvolgens een concept, organisatieplan en draaiboek uit.  Je pitcht het eindresultaat voor een vakjury. Overtuig jij hen om met jou in zee te gaan?

Me@work
4 studiepunten
Consultancy opdracht
(
3 studiepunten
)

In de consultancy opdracht zoom je in op een structureel probleem of uitdaging waarmee een bedrijf uit je toekomstig werkveld te kampen heeft. Op basis van de contacten die je tijdens je opleiding met dit werkveld hebt gelegd, zoek je een bedrijf dat met behulp van jouw advies een oplossing wil zoeken voor deze concrete uitdaging. Je formuleert een gepaste onderzoeksvraag, waarvoor je als consultant voor dit bedrijf verbetervoorstellen en onderzoek aanbevelingen opstelt. Op basis van jouw aanbevelingen kan het bedrijf aan de slag gaan en inzicht verwerven in de oplossing voor het probleem. Je presenteert je plan zowel schriftelijk in een rapport, als visueel en mondeling tijdens een presentatie aan het bedrijf.

One day conference
(
1 studiepunt
)

Choosing colours: Laat je inspireren door keynotes en leg je eerste contacten met stagebedrijven volgens je eigen voorkeuren en interesses.

Mindset 2050
9 studiepunten
Samenleving, waarden en economie
(
3 studiepunten
)

Armoede, milieu, werkgelegenheid ... Aan de hand van actuele cases nadenken en discuteren over wat in onze wereld gebeurt, daar gaat het om in deze cursus.

Interculturele communicatie
(
3 studiepunten
)

De wereld ligt aan je voeten! In dit vak ontdek je de basisprincipes van krachtige communicatie in een cultureel diverse context. We starten heel concreet: welke woorden kies ik, welke gebaren maak ik, wanneer luister ik best alleen maar? Daarna verdiepen we: Hoe ga je om met cultuurverschillen? Wat te doen bij cultuurshock? Je leert erop reflecteren én maakt het zelf mee.

Trends & concept management
(
3 studiepunten
)

Je leert hoe je een merkidentiteit bepaalt. Je ontdekt de huidige trends en zoekt hoe die jouw merk kunnen versterken. Jouw doel? Bouw een ijzersterk concept voor een event dat je merk nog krachtiger positioneert.

Expert classes
9 studiepunten
Expert classes
(
9 studiepunten
)

Check het overzicht met alle expert classes.

Derde jaar

Leading & organising
3 studiepunten
Topics Arbeidsrecht en sociale media
(
3 studiepunten
)

Je ontdekt het ABC uit het Belgische arbeidsrecht. Daarna surf je verder op de werkvloer. Je respecteert daarbij de regels rond het gebruik van sms, mail, telefoon en sociale media. 
Verdrink dus niet, maar bescherm je tegen ontslag. Lig ook niet wakker van pottenkijkers, maar ken je privacy rechten. Het werkt.

Design & production
20 studiepunten
Computer Skills
(
3 studiepunten
)
 • Digital communication (1 studiepunt)
  Efficiënt communiceren
 • Indesign (1 studiepunt)
  Je leert de verschillende tools van Indesign te hanteren en ontwerpt een eigen publicatie!
 • Digital planning (1 studiepunt)
  Plannen van taken en afspraken en contactenpersonen beheren is later 'part of your job'.
Module publieksevenementen 3.1
(
12 studiepunten
)

Bachelorproef aan het eind van de opleiding EPM.  Samen met je zelf gekozen teamgenoten toon je aan dat je de eerder verworven kennis en vaardigheden concreet kan toepassen.  Je bedenkt een concept, vertaalt dit naar een realtime- en conversation event en je voert dit ook echt uit.   Je  krijgt een coach toegewezen die je begeleidt tijdens het hele proces. Daarnaast kan je ook beroepen op docenten die specifiek coachen naar partnerships, communicatie, leadership,…   Op het eind van het academiejaar presenteer je het volledig project voor een jury.

Module publieksevenementen 3.2
(
5 studiepunten
)
 • Business writing (2 studiepunten): kan je de nodige buzz creëren op alle mogelijke communicatiekanalen voor je event?
 • Entrepreneurship (3 studiepunten): je lost, uit de eventsector, een actueel probleem rond arbeidrecht en social media op.
Marketing & communication
8 studiepunten
English communication
(
3 studiepunten
)

Bereid je voor op het echte werk! Stel e-mails en cv’s op volgens de gangbare internationale normen. Pitch een product of idee en pas daarin zowel verkoops- als presentatietechnieken toe. Varieer. Gebruik eens een Pecha Kucha en een elevator pitch om een event-gerelateerd thema toe te lichten. Verdiep je in een roman of een management boek. You’re all set, off you go!

 • Doing business (1 studiepunt)
 • Talking business (2 studiepunten)
Franse communicatie: Mon agence événementielle
(
5 studiepunten
)

Een selectiegesprek in het Frans, voor een stage of je toekomstige job: un jeu d’enfant! Na 12 weken overtuig jij recruiters met je professioneel Frans. Daarnaast ga je met medestudenten in gesprek over actuele uitdagingen en tendensen in de event- en projectwereld. Je dompelt je onder in authentiek materiaal en verwerft niet alleen nuttige terminologie maar ook heel wat spreekdurf.

Me@work
26 studiepunten
Me@work
(
26 studiepunten
)

Tijd om de theorie om te zetten in praktijk tijdens je afstudeerstages. Bewijs dat je beschikt over de nodige skills om in het werkveld aan de slag te gaan gedurende twee fulltime stages van elk 8 à 9 weken.

 • Stage 1 (13 studiepunten)
 • Stage 2(13 studiepunten)
Expert classes
6 studiepunten
Expert classes
(
6 studiepunten
)

Check het overzicht met alle expert classes.

Remote video URL

Wat is 'Taste – Discover – Develop'

Taste - discover - develop is onze innovatieve aanpak die jou toelaat om te studeren zoals jij dat wil. Je kiest zelf expert classes en ontwikkelt je eigen talenten.

Expertisedomeinen

Samen met onze studenten, docenten en het werkveld hebben we de expertisedomeinen vastgelegd voor de afstudeerrichting Event- en Projectmanagement

 • Concept & strategy
 • Marketing & communication
 • Leading & organising
 • Design & production

Bekijk de infographic

Een talent is een samenstelling van meerdere competenties die zich tegelijkertijd uiten. En dat maakt je als mens uniek en onderscheidend, dat is jouw unieke samenstelling ...
Marc Debisschop

Wanneer heb je les?

 • Je start in september, bij aanvang van het academiejaar. Later inspringen kan tot februari.

 • Je volgt gemiddeld 22 uur les per week.
 • Je hebt elke week één tot anderhalve dag vrij. Die tijd gebruik je om aan je eigen projecten te werken.
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.

Mix van theorie en praktijk

Je ontwikkelt netwerkvaardigheden en leert buiten de lijntjes kleuren. Je ziet het belang van een doordacht concept, kan risico’s inschatten en verantwoordelijkheid opnemen.

Hoe? Door in de praktijk aan de slag te gaan.

 • Je kijkt binnen bij ervaren eventplanners, projectmanagers en op bedrijfsbezoeken.
 • Je doet een meerdaagse studiereis.

 • Je volgt een stage op de werkvloer.

Zo ben je na drie jaar klaar om aan de slag te gaan met creativiteit, passie en knowhow.   

 • Je werkt vlot met Excel, Word, PowerPoint, Wordpress, Indesign … maar ook met Google Analytics en Adobe Essentials.
 • Je bent getraind in eventmarketing, projectmanagement en eventproductie. 
 • Je kan creatief denken en handelen, je durft ideeën toetsen en lanceren.

Kennis delen en innoveren

Je staat er niet alleen voor. Je leert door samen te werken, door geven en nemen, door actie en reactie. Je werkt samen met je medestudenten, ontmoet professionals en kan terecht bij je docenten en studiebegeleiders.

Expert classes: ontwikkel je talenten

In de afstudeerrichting event- en projectmanagement geven we je een flink stuk vrijheid.  

Tijdens je opleiding volg je de 8 keuzevakken die jou het beste liggen en kies je zelf voor 24 studiepunten expert classes uit. En dat doe je al vanaf het eerste jaar.

Deze innovatieve aanpak laat je toe om te ontdekken waar je goed in bent en om daarin uit te blinken. Zo neem je je talentontwikkeling in eigen handen.

Maak je keuze uit 60 expert classes. Een greep uit het aanbod:

 • Audio Productie & montage
 • Experience Marketing voor events
 • Publieke impact van events
 • Wedding planning
 • Fundraising & sponsorship seeking
 • Fashion management
 • Gloednieuw: Corona proof event uitdenken en organiseren

Goed voor mens en milieu

 • Een nieuwe manier van business doen?
 • Betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving?
 • Duurzaam ondernemen en corporate social responsibility?

In de expert classes Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vind je de balans tussen people, planet en profit. Je kan je uniek positioneren door een extra MVO-certificaat te behalen en zelfs een real-time bedrijfsscan uit te voeren.

Zin in ondernemen?

Een eigen zaak? Wij helpen je om al tijdens je opleiding te starten:

Remote video URL

Ondernemer én student Brent produceert kwaliteitsvolle voedingssupplementen

Remote video URL

Ondernemer én student Sander bouwt producties voor grote evenementen

Periodesysteem: 1 academiejaar = 4 periodes

 • 1 periode is 6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 tot 3 weken examens.
 • Je krijgt regelmatig feedback over je resultaten, vorderingen en werkpunten.
 • Voordeel: je spreidt je studielast over een heel jaar en je leert plannen.

Bovendien kan je rekenen op heel wat coaching.

#neXtasy: je start met een projectweek

Je organiseert samen met je kersverse medestudenten de ‘EPM neXtasy’. Dit is een exclusief event waarop je meteen kan tonen wat je waard bent aan je vrienden, familie, medestudenten en docenten.

Normaal wordt dit georganiseerd in de eerste lesweek van het academiejaar, maar door COVID19 verplaatsen we dit naar voorjaar 2021.  

Remote video URL

Go international!

Verruim je blik op de wereld! Grijp je kans en loop stage of volg les in het buitenland.

 • Als laatstejaarsstudent volg je via Erasmus les aan een Europese hogeschool of universiteit: ga 3 maanden naar Madrid, Belfast, Örebro, Amsterdam …
 • Echt heel avontuurlijk aangelegd ? Kies dan voor een uitwisseling met één van onze niet-Europese partners en trek naar Canada, Chili, Taiwan …

"Een buitenlandse studie in Taiwan geeft je de kans om een stukje van die andere kant van de wereld te ontdekken."

"Een weekend is niet om uit te rusten, maar om de omgeving te ontdekken!"

"Je hebt vrienden over de hele wereld!"

Voorbeelden van cursussen, lessen, projecten ...

Voorbeeldcursussen

 • Cursus Eventmarketing (voorlopig niet beschikbaar)
  Maak kennis met eventmarketing aan de hand van screencasts op basis van het boek We love Events.
 • Lesopdracht Zelfmanagement POSitief COMmuniceren
  Deze opdracht test onder andere hoe je aan iemands non-verbale communicatie merkt of die persoon negatief/positief communiceert. 

Voorbeeldlessen

Remote video URL

Peter Decuypere over zijn boek Holy Trinity Events

Remote video URL

Expert Class 'Alternatief presenteren en visualiseren'

Remote video URL

Expert Class: Atelier bewegend beeld, les videotechniek

Remote video URL

B2B Events: les organisatieplan

Remote video URL

Technische aspecten van events: geluid, microfoon

Studentenprojecten

Remote video URL

In de eerste week van je opleiding organiseer je samen met je kersverse medestudenten de ‘EPM neXtasy’.

Wat heb je nodig?

Je hebt een recente laptop nodig om te noteren, projecten uit te werken, examens af te leggen ...

 • Wifi-specificaties: een toestel met 'A'-vermelding (bv. Wifi A, Wireless A, Wifi AC, Wireless AC)
 • Kan ik een Mac gebruiken? Je krijgt les in een Windows-omgeving. Heb je toch een Mac, dan kan je Windows installeren via Boot Camp. Hiervoor moet je Mac minstens voldoen aan deze specificaties: Intel iCore3 (liefst i5) / 8GB DDR RAM / 265GB SSD schijf.
  Let op! Heeft jouw Mac de nieuwe M1 chip? Dan kan je geen Windows installeren en je Mac niet gebruiken om les te volgen en examens af te leggen. 
  • Je kan dit controleren via het Apple logo –> Over deze Mac. 
  • Staat er Apple M1 vermeld bij Chip, dan is de installatie van Windows via Boot Camp niet mogelijk.
  • Staat er ‘Intel’ vermeld bij Processor, dan is de Windows installatie wel mogelijk via Boot Camp.
 • Gratis software? Als student van deze opleiding krijg je gratis Windows en Office 365.

Voor wie?

Je profiel

 • Je bent een geboren planner. Je werkt nauwgezet en enthousiast.
 • Naar een feestje gaan vind je super, maar nog leuker vind je het om zelf een event op poten te zetten.
 • Je bent creatief en passioneel.
 • Je weet van aanpakken en hebt geen schrik om de handen uit de mouwen te steken.

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)
Remote video URL
Infomoment op campus Groenplaats
Aula Campus Groenplaats - Karel de Grote Hogeschool

Waar heb je les?

 • Centrale ligging in hartje Antwerpen
 • Vlot bereikbaar met trein, tram, bus, fiets, step ...
 • Winkels, terrasjes, koffiebars ... naast de deur
 • Studieruimte met zicht op de kathedraal

Campus Groenplaats is je hoofdcampus, al kan het zijn dat je af en toe ook les hebt op campus Stadswaag of campus Pothoek.

Campus Groenplaats

Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be

Meer info

Na je studie

Aan het werk

Eigenlijk kan je alle richtingen uit. Je hebt zoveel geleerd. Je creativiteit, communicatieskills, organisatietalent en meertaligheid openen veel deuren.

Je kan aan de slag als projectmanager (bv. bij een architecten- of communicatiebureau), als eventmanager of producer, als accountmanager in een uitzendkantoor …

Je vindt onze oud-studenten onder meer bij BBDO, VIB, Kabuki Events, LaRiva Events, Brandevent BVBA, Expovision, Quares NV, Logo Antwerpen, Delta Lloyd Life, Ocean Nutrition Antwerpen.

In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om jou als Young Professional te begeleiden bij je eerste werkervaringen.

Download en lees de alumni-krant

Verder studeren

 • Via een schakelprogramma kan je makkelijk doorstromen naar een master Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Human Resources Management en Meertalige Professionele Communicatie. Je kunt tijdens je bachelor via expert classes al starten met de schakel.
 • Je kan binnen onze hogeschool ook voor een tweede professionele bachelor gaan. In 1,5 á 2 jaar behaal je een tweede diploma.
Na vijf jaar studeren heb ik twee bachelordiploma’s op zak: Cross Media Management en Event- en Projectmanagement. Ik geloof in de combinatie: een goed event staat of valt met de juiste campagne op sociale media.
Jan Leys

Meer weten?

Kom naar een infodag

 • Krijg een rondleiding op de campus
 • Ontdek de KdG-opleidingen
 • Spreek met studenten en docenten

 

Download of bestel een brochure

Dan kan je alle details nog eens rustig doornemen wanneer jij dat wil: download of bestel een brochure.

 

Chat met een student

Vraag je het liever aan een medestudent?
Chat met Nicky en Veerle, studentes Event- en Projectmanagement

 

Contacteer de opleiding

Vraag het aan opleidingshoofd Anne-Marie Van Oost via annemarie.vanoost@kdg.be of +32 3 613 16 66

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom

Meer redenen om voor KdG te kiezen

Kwaliteitsvol onderwijs

 • KdG streeft topkwaliteit na.
 • We gaan voor duurzame ontwikkeling: van studenten, medewerkers en samenleving. Om telkens weer het beste uit iedereen te halen en die samenleving vorm te geven en te dragen.
 • Kwaliteitszorg is het geheel van middelen en systemen dat we inzetten om dat doel te bereiken.

Lees meer over Kwaliteitsvol onderwijs op KdG
Bekijk de beknopte rapporten 'opleidingskwaliteit' per opleiding

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair of een student die voor jou een consultancy opdracht kan uitvoeren? Neem een kijkje op het KdG Career Center.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.

Een ander voorstel om samen te werken? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be.