Oud-studente Hanna Schoepen: "Warme en authentieke docenten"

"KdG stond met stip op één toen ik mijn studiekeuze maakte. Als meisje van de Kempen verlangde ik naar het bruisende stadsleven. Ook het modulaire systeem met examens om de 6 weken vond ik een groot pluspunt.

Vanaf dag 1 voelde ik me thuis in HR for Business. De docenten zijn erg spontaan en staan dicht bij hun studenten. De kleine klasgroepen versterken dat gevoel. Het vele projectwerk in HRS vond ik erg leerrijk.

Minstens even belangrijk als kennis en vaardigheden, is de attitude die je ontwikkelt. Met onbekende dingen aan de slag gaan. Niet bang zijn van wat buiten je comfortzone ligt. Dát is voor mij de grote meerwaarde van mijn opleiding. En daar pluk ik nog elke dag de vruchten van.

Ik werk voor een jonge, dynamische KMO waar ik als Sales & marketing support een manusje- van-alles ben. Dat vind ik geweldig. Ik krijg heel veel kansen, proef van verschillende taken en verbreed mijn professionele pakket.

Hét hoogtepunt van mijn studies was de Chinareis in het tweede jaar. Het was een echte ‘eye opener’, een ervaring die ik de rest van mijn leven meeneem. Tijdens zo’n reis groei je als groep naar elkaar toe.

Die band is nadien gebleven, ook met de docenten. Zij sturen me nog regelmatig interessante aanbiedingen en blijven me volgen. Het bewijs dat je er als student echt toe doet, vind ik."

MANAS

Tijdens een portfolio-opdracht maakte Hanna kennis met MANAS, de Antwerpse vereniging van management assistants. Deze netwerkgroep organiseert regelmatig bijeenkomsten met interessante sprekers.

"Ik was meteen ingepakt door de boeiende, toffe mensen. Onlangs werd ik bestuurslid. Het is mooi hoe ervaren management assistants en energieke groentjes er leren van elkaar. We nodigen studenten dan ook van harte uit om deel te nemen aan onze activiteiten. Zo organiseerden we recent een gesmaakte keynote speech van eventspecialist en KdG-docent Peter Decuypere."