Oud-studente Stefanie Anthonissen: "Ik zou het zo opnieuw doen!"

"Ik heb destijds verschillende opleidingen overwogen, omdat ik echt niet goed wist in welke richting ik me wou ontwikkelen. De infodag bij KdG heeft me daar ontzettend bij geholpen. Fijne mensen die je de verschillen uitleggen tussen al die ingewikkelde keuzes en op basis van je interesses zeggen wat wellicht het best aansluit bij je mogelijkheden. Daar ben ik KdG nog steeds dankbaar om.

Voor mij werd het dus Executive Management Assistant, wat nu Human Resources & Sales heet. Ik vond het heerlijk om mezelf en mijn medestudenten te zien uitgroeien van relatief naïeve jongvolwassenen tot zelfzekere individuen.

Ere wie ere toekomt, en dat is het docentenkorps binnen KdG. Er bestaan geen barrières, ze zijn tot en met betrokken bij je groei. Soms zie je niet meteen het nut in van bepaalde acties, zoals een activiteiten portfolio, achteraf blijkt dat het verplicht meewerken buiten de school aan allerhande activiteiten je ook als mens helpt, om uit je comfortzone te komen, om te groeien. Al was het maar omdat ik nu ook al eens de binnenkant van de opera gezien heb.

Op KdG heb ik een rugzak vol theoretische en praktische vaardigheden meegekregen. Mijn talenkennis en ICT-vaardigheden hielpen enorm bij de sollicitaties. En daarnaast krijg je gewoon een erg brede basis waarmee je eigenlijk alle kanten uit kan. Zelfs voortstuderen, wat ik gedaan heb. Zaken waarmee je kon uitpakken bij het solliciteren. Ik heb na mijn opleiding nog een master in Meertalige Professionele Communicatie behaald. Na de praktische focus was het echt wel wennen om terug grote hoeveelheden te verwerken.

Ondertussen ben ik als bestuurder ook al 4 jaar verantwoordelijk voor de communicatie van ManAs. Dat is de Antwerpse netwerkclub voor profielen in management ondersteunende functies. De voorzitter vroeg mij om een compleet nieuwe website op te zetten en andere communicatiekanalen te introduceren zoals bijvoorbeeld sociale media. Het is fijn om nu aan de andere kant te staan en studenten te overtuigen om eens een kijkje te komen nemen bij ons."