Kinderopvang in de nabije toekomst

Debattafels op 27 april 2023 van 13.30 tot 16.30 u.

Het zijn pittige tijden in de kinderopvang: personeel vinden is moeilijk, het werk voelt nauwelijks nog werkbaar, de opvang van schoolkinderen is in volle verandering. In de media volgt het ene debat op het andere.

Elk extra debat lijkt er een te veel. Toch willen we betrokkenen bij de kinderopvang uitnodigen aan onze tafel, om in gesprek te gaan. Deze keer niet over de toekomst van de kinderopvang, of over wat er fout loopt maar over wat de kinderopvang nú nodig heeft.

Wat hebben kinderbegeleiders en verantwoordelijken nodig om nu kwaliteitsvol te kunnen werken? Hoe kunnen organisaties dat kwaliteitsvol werk mogelijk maken? En hoe kunnen wij als onderzoeks- en ondersteuningscentrum inspelen op deze noden? Welke ondersteuning kan de sector gebruiken? Hierover willen we het gesprek openen aan onze debattafels, met iedereen die ervaringskennis heeft over de opvang.

Want ons onderzoekscentrum heeft als missie praktijken te begrijpen en te versterken, nu. En om vanuit die inzichten te pleiten voor ingrepen die die praktijken ten goede komen, in de toekomst.

Enkele onderzoekers van het centrum Pedagogie in Praktijk schuiven aan. Om het gesprek te openen, presenteren zij kort en bondig een aantal primeurs, inzichten uit lopende projecten. We plannen drie debattafels: een over pedagogisch handelen, een over organisatorische kwesties en teamwerk, een over samenwerken in een netwerk.

We voorzien gespreksvormen die deelnemers comfort en veiligheid bieden.

Nog vragen?

Praktisch

 • Wanneer
  Donderdag 27 april 2023 van 13.30 tot 16.30 u.
 • Waar
  Campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen
 • Prijs
  Gratis, inschrijven is verplicht.

Ja, ik neem deel

Voor wie?

Voor iedereen met ervaringskennis in de opvang baby’s peuters of de opvang van schoolkinderen.

Programma

 • 13.30 – 14.00 u.: een aantal primeurs uit lopend onderzoek

 • 14.00 –  15.30 u.: debattafels

            1. Pedagogisch handelen

            2. Organisatorische kwesties

            3. Samenwerken in een netwerk

 • 15.30 u.: napraten met de hele groep bij koffie en lekkers

Ook interessant

There are currently no items to display.