Mentorendag en vorming Pedagogie van het Jonge Kind

Navorming op donderdag 28 maart 2019

Op 28 maart organiseert het Expertisecentrum Pedagogische Ondersteuning in Kinderopvang en School twee vormingen.

Je kunt kiezen uit deze onderwerpen:

 • Wikken en wegen over grenzen
  In deze vorming gaan we op zoek naar wat kan en wat mag. We stellen onszelf voor dilemma’s, gaan na wiens probleem bepaald gedrag is. We wikken, we wegen, we bepalen de grens (of net niet) en zoeken hoe we niet moeten straffen (of toch wel…). De theorie van Gordon biedt ons een leidraad tijdens de zoektocht. Ook werken we met een gedragsraam. Tijdens de vorming verliezen we de praktijk nooit uit het oog. Voor alle theoretische inzichten gaan we na op welke manieren ze bruikbaar zijn voor de praktijk van begeleiders in een opvang.
 • Duurzaamheid – (n)iets voor de kinderopvang? Drie aantrekkelijke manieren om je team te laten kennismaken met dit thema
  Het Pedagogisch Raamwerk voor de kinderopvang van baby’s en peuters noemt ‘opvoeden voor een duurzame samenleving’ een van de opdrachten van de kinderopvang. Maar hoe doe je dat in de praktijk, vragen velen zich af. Is dat niet heel complex, duurzaamheid? En is dat wel iets voor de kinderopvang? In deze vormingen maken we kennis met het thema met behulp van drie methodes. Van elke methode krijg je een fiche mee. Zo kun je de methodes achteraf gebruiken om met je team te verkennen wat duurzaamheid kan betekenen in jouw kinderopvang.

Voor wie

Iedereen die met jonge kinderen werkt is welkom.

Misschien ben je al op Campus Zuid want in de voormiddag organiseert de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind een mentorendag waarin ontmoeting en kennisdeling centraal staan. Deelnemers kunnen kiezen voor een intervisie of voor een sessie voor startende mentoren. Om deel te nemen aan de voormiddag verwachten we dat je een student uit de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind begeleidt.

Praktisch

 • Datum
  Donderdag 28 maart 2019. Onthaal vanaf 13.00 u. De vorming start om 13.30 u. en duurt tot 16.30 u.
 • Locatie
  Karel de Grote Hogeschool, campus Zuid, Brusselstraat 23, 2018 Antwerpen 
 • Deelnameprijs
  35 euro per persoon inclusief catering

De inschrijvingen zijn afgesloten op 21/3

Nog vragen?

Mentorendag en vorming Pedagogie van het Jonge Kind - KdG