Vorming Pedagogie van het Jonge Kind

Maandag 20 januari 2020

Op 20 januari organiseert het Expertisecentrum Pedagogische Ondersteuning in Kinderopvang en School twee vormingen. Je kunt kiezen uit deze onderwerpen:

 • Een reflectiemodel over ouderbetrokkenheid
  De meeste kinderopvanginitiatieven vinden het belangrijk dat ouders zich betrokken tonen. Alleen is het niet altijd duidelijk waarom we die ouderbetrokkenheid zo belangrijk vinden. Daarnaast is het niet eenvoudig om praktijken te ontwikkelen waarbij het team én de ouders zich comfortabel voelen en die geen ongewilde drempels opwerpen.
  In deze vorming reiken we een nieuw model aan om met je team te reflecteren over jullie praktijken van ouderbetrokkenheid en om die praktijken aan te passen.
 • Buitenspelen met het hele team
  Buitenspelen doet kinderen goed, ook de allerkleinsten. Die gedachte dringt steeds meer door in de kinderopvang. Maar hoe enthousiasmeer je je team of je collega's om vaak naar buiten te gaan? En wat met de praktische beslommeringen? In deze vorming reiken we een aantal coachingsmethoden aan om van buitenspel een feest te maken, voor iedereen.

Voor wie

Iedereen die met jonge kinderen werkt is welkom.

Misschien ben je al op Campus Zuid want in de voormiddag organiseert de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind een mentorendag waarin ontmoeting en kennisdeling centraal staan. Om deel te nemen aan de voormiddag verwachten we dat je een student uit de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind begeleidt.

Praktisch

 • Datum
  Maandag 20/01/2020. Onthaal vanaf 13.00u. De vorming start om 13.30u. en duurt tot 16.30u.
 • Locatie
  Karel de Grote Hogeschool, campus Zuid, Brusselstraat 23, 2018 Antwerpen 
 • Deelnameprijs
  30 euro per persoon inclusief catering
De inschrijvingen zijn afgesloten op 14/1

Nog vragen?

Baby in gras