Oud-student Stefan Braem: "Durf en doe!"

"Met een diploma IT op zak, koos ik voor een bijkomende opleiding Cross Media Management. Niet dat ik geen werkaanbiedingen kreeg, in tegendeel. Maar ik wilde geen typische informaticafunctie. Ik wilde ook inhoudelijk bezig zijn. Op die leeftijd al vroeg ik me heel bewust af wat me gelukkig maakte, waaruit ik voldoening zou halen. Vandaag ben ik Marketing en accountmanager in een bedrijf dat software ontwikkelt voor de zorgsector. We streven een hoger doel na dan zuiver winst maken: we helpen helpen. We maken een verschil in een sector waarin andere bedrijven afhaken. Dat geeft me energie en voldoening.

Met mijn opleiding Cross Media wilde ik vooral meer commerciële en organisatorische achtergrond krijgen. Dat is me gelukt. Maar dat ligt niet alleen aan de opleiding. Voor mij ben je als student in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling. Mijn pleidooi is dan ook: beschouw studeren niet als ‘doen wat er van je verwacht wordt’. Maar onderscheid je, zorg dat je het verschil maakt. KdG doet veel moeite voor jou als jij dat ook echt wilt én ervoor werkt.

Zo organiseerde ik mee een event voor Music for Life waarbij KdG ons sterk ondersteunde en veel mogelijkheden bood. Ik stak ook de handen uit de mouwen voor Student&Engagement. Allemaal initiatieven waardoor je je laat opmerken en naar de school en docenten toegroeit. Tot op vandaag vragen ze me mijn mening en draag ik mijn steentje bij aan de ontwikkeling van de opleiding.

KdG wil best graag mee buiten de lijntjes kleuren, maar het is aan jou om het potlood vast te nemen."

‘Work-life balance’ als vak? Jazeker

Iedereen heeft vandaag de mond vol van stress, burn-outs en depressies. Ook jonge, talentvolle mensen moeten opletten dat ze niet vastlopen in de rat race en hun grenzen stellen. Dat kan natuurlijk maar als je je grenzen kent.

Stefan pleit dan ook voor aandacht voor een gezonde work-life balance, ook tijdens de studies: ‘Ik vind dat ons onderwijs niet alleen moet focussen op een bepaalde inhoud, maar op maturiseren. Het is zo belangrijk dat je als student leert nadenken over je drijfveren en wat jou energie geeft. Met zo’n mindset kunnen jonge afgestudeerden heel wat betekenen en teweegbrengen eens ze aan de slag gaan.’

Daar zijn we het bij KdG roerend mee eens. Zelfmanagement is een belangrijk aandachtspunt in onze opleidingen. Precies om toekomstige co-managers te leren hun grenzen te kennen en te respecteren.

Hoe je als student en jonge professional je persoonlijke groei inzet om ook je bedrijf te laten groeien. Daar gaan we voor.