Inhoud en studiepunten van Event- en Projectmanagement

Eerste jaar

Co-management

6 studiepunten

Economics essentials

(3 studiepunten)

Wat is de impact van ‘de economische situatie’ op jou, je omgeving, het bedrijf waar je zo graag wilt werken? Stap in de actualiteit. Economics essentials helpt je te beseffen, begrijpen, beslissen. Je plaatst begrippen in de juiste context, je interpreteert acties van bedrijven en overheden, en je vormt je zo een gefundeerde mening over de wereld waarin je leeft, werkt en woont.

Boekhouden in de praktijk

(3 studiepunten)

Je weg vinden in kosten, opbrengsten, bezittingen en schulden. Kunnen meepraten over de balans en de resultatenrekening. Hier wordt de basis gelegd om later de boekhouding van jouw bedrijf te kunnen opvolgen.

Communicatie

17 studiepunten

Nederlands

(5 studiepunten)
 • In Taalatelier, een basiscursus schrijftechniek, leer je feilloos formuleren in het Standaardnederlands.
 • In Schrijfacademie vat je de lezer kordaat bij de kraag. Je krijgt er tips en tricks over hoe je aantrekkelijke, hedendaagse en overtuigende berichten schrijft.
 • In het mondelinge luik Spraakmakers ga je telefoneren en presenteren: je communiceert interactief aan de telefoon en je onderhoudt je publiek met een verrassend verhaal.

Engels

(6 studiepunten)

Kom uit je kot! Je bouwt verder aan je kennis van de Engelse taal, noodzakelijk in de internationale context . Zowel verschillende vaardigheden als een uitbreiding van je woordenschat komen aan bod. And what’s more, alles is specifiek bedoeld voor de Engelstalige werkvloer.
Because you know you need it.

Frans

(6 studiepunten)
 • Zin om de conditie van je Frans op peil te brengen? Start met een digitaal leerpakket als opwarmer. Na 6 weken ben je klaar voor je training zakelijk Frans. Je bouwt je conditie verder op met praktische oefeningen uit het professionele leven.
 • Klink en schrijf als een professional in het Frans! Laat je stem horen als je vergadert, solliciteert, presenteert en argumenteert.Schrijf overtuigende mails en een aantrekkelijke sollicitatiebrief. Onze leuze dit academiejaar? "Si tu veux, tu peux!"

Digital skills

10 studiepunten

Informatiemanagement

(3 studiepunten)

Inventariseer, analyseer en synthetiseer de infolawine die elke dag op ons afkomt. 
Leer professioneel informatie online en offline te zoeken en te verwerken.
Stel je eigen informatieportfolio samen aan de hand van relevante apps.

Powerpoint, Word en desktopmanagement

(4 studiepunten)

Onderbouw je speech/pitch met een professioneel inspirerende goodlooking presentatie! One picture equals 1000 words! Word Word-fan! Leer rapporten, verslagen en andere documenten professioneel vorm te geven. Je gebruikt de computer efficiënt en stelt hem optimaal in. Je benut optimaal de online office tools.

Excel 1

(3 studiepunten)

Leer de technieken waarmee je in de praktijk cijfergegevens beheert. Je gebruikt formules, maakt cijfergegevens op en stelt ze grafisch voor.

U@work

5 studiepunten

Project I: Praktijk en skills

(5 studiepunten)
 • Oriëntatie op het werkveld
 • Activiteitenportfolio
 • Zelfmanagement

Verken je mogelijkheden. Maak kennis met jouw toekomstige werkveld. Je interviewt 3 personen naar keuze uit jouw vakgebied en observeert iemand tijdens zijn werkdag.
Treed uit je comfortzone. Verruim je maatschappelijke blik. Je kiest uit een waaier aan culturele activiteiten, bedrijfsgerelateerde activiteiten en vrijwilligersopdrachten. Je maakt je keuze steeds volgens je persoonlijke leerdoelen.

Think

3 studiepunten

Creativity lab for events

(3 studiepunten)

Denk jij productief of reproductief? Hoe dominant zijn jouw denkpatronen?  Hoe train je je creatieve spierkracht? Hoe bedenk je met je team een supercool innovatief event?  Brainstormen… hoe pak je dat nu eigenlijk best aan?

In 6 weken Crealabs zal je ontdekken hoe creatief je (al) BENT en HOE jij creatief kan zijn (worden)!

Check

7 studiepunten

Financiële planning voor events

(4 studiepunten)

Leer budgetten opmaken voor evenementen en verschillende kostprijsberekeningsmethodes toepassen. Via praktijkoefeningen krijg je onder andere een antwoord op: Van waar komen je inkomsten? Hoe deel je verschillende types kosten in? Hoe bereken je het totale bedrag dat je moet budgetteren voor een buitenlandse artiest?

Events in juridisch perspectief

(3 studiepunten)

Organiseren is risico’s nemen. In een wereld die snel verandert is het als eventprofessional belangrijk dat creativiteit en veiligheid elkaar omarmen: Hoe zit het met contracten, vergunningen, aansprakelijkheid en verzekeringen? Hier leer je niet enkel de basisprincipes van het recht, maar ook wat dit voor de eventmanager in de praktijk betekent.

Produce

6 studiepunten

Event toolbox

(3 studiepunten)

Hoe kies je de locatie? Welke cateraar past bij dit event? Wie contacteer je best voor animatie? En wat doe je met transport en logistiek? De event toolbox geeft je de nodige kennis en praktisch inzicht om je event op een juiste manier in te vullen.

Eventmarketing

(3 studiepunten)

Marketing die succesvol wil zijn speelt in op een veranderende omgeving en luistert naar de wensen en noden van de klant. Hoe speel je daar als event marketeer op in? In deze module krijg je de nodige technieken en methodes aangeboden om op deze constante verandering in te spelen.

Expert classes

6 studiepunten

Expert class 1

(3 studiepunten)

Check het overzicht met alle expert classes.

Expert class 2

(3 studiepunten)

Check het overzicht met alle expert classes.

Tweede jaar

Co-management

6 studiepunten

Samenleving, waarden en economie

(3 studiepunten)

Armoede, milieu, werkgelegenheid ... Aan de hand van actuele cases nadenken en discuteren over wat in onze wereld gebeurt, daar gaat het om in deze cursus.

Interculturele communicatie

(3 studiepunten)

De wereld ligt aan je voeten! In dit vak ontdek je de basisprincipes van krachtige communicatie in een cultureel diverse context. We starten heel concreet: welke woorden kies ik, welke gebaren maak ik, wanneer luister ik best alleen maar? Daarna verdiepen we: Hoe ga je om met cultuurverschillen? Wat te doen bij cultuurshock? Je leert erop reflecteren én maakt het zelf mee.

Communicatie

15 studiepunten

Nederlands

(4 studiepunten)
 • Scherp je pen in Werv(el)end Schrijven en breng de boodschap haarfijn tot bij je ontvanger. Voor elke situatie ken je het geschikte medium en de juiste schrijftechniek. Met boeiende praktijkvoorbeelden uit het werkveld ga je ‘hands-on’ aan de slag, samen met je docent-coach die je alle nodige feedback geeft op je schrijfproducten.
 • Marketingcommunicatie:  verzin een innovatief product of verrassende dienst en breng dat naar de markt met de aangepaste schrijfstrategie, zowel online als op papier.
 • Leer succesvol solliciteren en blaas je toekomstige werkgever omver. Onderscheid je met je briljante brief, creatief cv en solide sollicitatiegesprek. Maar hoe schrijf je nu de perfecte sollicitatiebrief? En hoe bereid je je voor op je sollicitatiegesprek?

Engels

(6 studiepunten)

Je pikt de draad weer op. Ontwikkel je vaardigheden: leer vlot telefoneren en geef boodschappen door. Maak een lokaal evenement internationaal en pitch het in het buitenland. Improve your English … ook buiten de klas: blijf op de hoogte van de actualiteit en geniet van een goed boek. Communicatie is het kernwoord, en meteen ook jouw uitdaging!

Frans

(5 studiepunten)
 • Zin om de conditie van je Frans op peil te brengen? Start met een digitaal leerpakket als opwarmer. Na 6 weken ben je klaar voor je training zakelijk Frans. Je bouwt je conditie verder op met praktische oefeningen uit het professionele leven.
 • Klink en schrijf als een professional in het Frans! Laat je stem horen als je vergadert, solliciteert, presenteert en argumenteert. Schrijf overtuigende mails en een aantrekkelijke sollicitatiebrief. Onze leuze dit academiejaar? "Si tu veux, tu peux!"

Digital skills

7 studiepunten

Word en Excel 2

(3 studiepunten)

Word Word-expert! Leer de kneepjes van het vak met mailmerge, building blocks enzovoort.
Breid je vaardigheden in Excel verder uit om complexere rekentaken te ondersteunen en gegevens te analyseren.

Data management, Digilabz, Wordpress

(4 studiepunten)

Data wa’s da? Je verzamelt, structureert en analyseert gegevens van klanten, producten enz. Zo kom je snel en efficiënt te weten hoeveel klanten je in deze regio hebt, hoeveel winst je maakt …
Internet heeft geen geheimen voor je. Hoe geraak je op internet? Browsers optimaal instellen, filmen maken, foto’s bewerken.

U@work

4 studiepunten

Project II: Praktijk, studiereis en skills

(4 studiepunten)
 • Inloopstage
 • Studiereis
 • One day conference

Zet je eigen talenten en passies op de kaart. 
Tasting colours: loop een weekje stage en reflecteer over je sterktes, zwaktes en groeikansen.
Working with colours: organiseer en beleef een verrassende studiereis. Ervaar hoe talenten samensmelten en elkaar versterken. 
Choosing colours: Laat je inspireren door keynotes en leg je eerste contacten met stagebedrijven volgens je eigen voorkeuren en interesses.

Think

3 studiepunten

Trends & concept management

(3 studiepunten)

Je leert hoe je een merkidentiteit bepaalt. Je ontdekt de huidige trends en zoekt hoe die jouw merk kunnen versterken. Jouw doel? Bouw een ijzersterk concept voor een event dat je merk nog krachtiger positioneert.

Check

4 studiepunten

Projectmanagement

(4 studiepunten)

Elk evenement is een project, maar niet elk project is een evenement! Met deze theoretische bagage kan je in elke sector terecht. Tijdens de cursus leer je op een gestructureerde manier diverse projecten te realiseren. We onderscheiden de verschillende fases en bestuderen de methodieken die hierin worden toegepast. 
De theorie wordt simultaan toegepast in het B2B Event lab.

Produce

12 studiepunten

'Business to business' events lab

(8 studiepunten)

It’s showtime! In team werk je een écht bedrijfsevent uit. Je richt een evenementenbureau op met een eigen corporate identity. In co-creatie ontwikkel je het event: van concept, tot organisatieplan en draaiboek. Voor een vakjury pitch jij het resultaat. Overtuig jij hen om met jou in zee te gaan?

Event production

(4 studiepunten)

Events gaan om beleving. Om deze beleving te versterken wordt onder meer gebruik gemaakt van technische hulpmiddelen: elektriciteit, licht, geluid, video,... Alvorens je deze tools kan aanwenden voor de creatie van visueel sterke events, moet je ze wel terdege begrijpen. We passen de theorie toe en bestuderen oa. stroomgeneratoren, lichtarmaturen, mengtafels, microfonen, camera's,...

Expert classes

9 studiepunten

Expert class 3

(3 studiepunten)

Check het overzicht met alle expert classes.

Expert class 4

(3 studiepunten)

Check het overzicht met alle expert classes.

Expert class 5

(3 studiepunten)

Check het overzicht met alle expert classes.

Derde jaar

Co-management

3 studiepunten

Topics Arbeidsrecht en sociale media

(3 studiepunten)

Je ontdekt het ABC uit het Belgische arbeidsrecht. Daarna surf je verder op de werkvloer. Je respecteert daarbij de regels rond het gebruik van sms, mail, telefoon en sociale media. 
Verdrink dus niet, maar bescherm je tegen ontslag. Lig ook niet wakker van pottenkijkers, maar ken je privacy rechten. Het werkt.

Communicatie

13 studiepunten

Nederlands

(3 studiepunten)

Stel een folder, brochure of nieuwsbrief op. Verdiep je in de meest gangbare teksttypes. Interview rekruteerders, observeer vergaderingen en notuleer. Je bent klaar voor het echte werk. Maar hoe schrijf je nu een goede speech? En hoe spreek je voor een publiek?

Engels

(5 studiepunten)

Bereid je voor op het echte werk! Stel e-mails en cv’s op volgens de gangbare internationale normen. Pitch een product of idee en pas daarin zowel verkoops- als presentatietechnieken toe. Varieer. Gebruik eens een Pecha Kucha en een elevator pitch om een alledaags thema toe te lichten. Verdiep je in een roman of een management boek. You’re all set, off you go!

Frans

(5 studiepunten)

Bel me, schrijf me, presenteer me! Na 12 weken ben jij een Franse communicatie-expert. Je leert telefonisch communiceren met je business partners. Aan de hand van een concrete casus, weet je met je baas succesvol te onderhandelen. Breek potten met je pittige productpresentatie.

Digital skills

3 studiepunten

Photoshop, Indesign, digital planning & communication

(3 studiepunten)

Efficiënt communiceren, plannen van taken en afspraken en contactenpersonen beheren is later 'part of your job'.

Think

3 studiepunten

Leadership

(3 studiepunten)

In deze module gaat het zowel over het projectleiderschap als over het onderhandelen. 
In projectleiderschap: hoe kan de projectmanager persoonlijk gedrag en houding verdiepen en versterken en daardoor effectiever worden in evenementen?
In onderhandelingen: onderhandelingsvaardigheid is nodig om de belangen van verschillende belanghebbenden op elkaar af te stemmen. Daarbij kunnen verschillende strategieën worden ingezet.

Produce

29 studiepunten

Publieksevenementen

(3 studiepunten)

Hoe begin je eraan? Wat heb je allemaal nodig van kennis, netwerken .... je leert publieksevenementen managen vanuit de nieuwe principes van marketing.

Project III: stage

(26 studiepunten)

Tijd om de theorie om te zetten in praktijk tijdens je afstudeerstages. Bewijs dat je beschikt over de nodige skills om in het werkveld aan de slag te gaan gedurende twee fulltime stages van elk 8 à 9 weken.

Expert classes

9 studiepunten

Expert class 6

(3 studiepunten)

Check het overzicht met alle expert classes.

Expert class 7

(3 studiepunten)

Check het overzicht met alle expert classes.

Expert class 8

(3 studiepunten)

Check het overzicht met alle expert classes.

Dit is het curriculum voor het academiejaar 2018-2019.
Zoek je het curriculum van het lopend jaar? Download het curriculum van het academiejaar 2017-2018.

Studiepunten drukken de studieomvang van elk vak uit: één studiepunt stemt overeen met 25 à 30 uren studie. Gemiddeld heb je 22 contacturen per week. (Een contactuur is een uur dat je op de campus met het opleidingsonderdeel bezig bent.)

Deze lessentabellen zijn ter informatie voor studiekiezers. Om ze overzichtelijk en leesbaar te houden, hebben we sommige vakken gebundeld en benamingen gewijzigd. Ze kunnen afwijken van de actuele lessentabellen en vormen geen rechtsgrond.