Oud-student Dieter Verheyen: "Doorwerken en klanten tevreden maken"

"Tussen mij en KdG was het liefde op het eerste gezicht. Dat heeft met Antwerpen te maken, maar toch ook vooral met het eerste contact met de school.

Ik zocht naar een professionele opleiding rond Event- en Projectmanagement. Al meteen op de infodag werd het duidelijk dat ik goed zat. Prettige contacten, erg open en ontspannen allemaal en dat gaf de doorslag. Ik moet ook zeggen dat die openheid ook nadien gebleven is. Het is voor velen een erg prettige manier van werken, met losse en erg directe contacten tussen docenten en studenten.

Mijn mooiste herinnering – en ik vermoed van veel medestudenten ligt ongetwijfeld bij de studiereis naar Rio de Janeiro. Daar blijven de verhalen over terugkomen en opborrelen.

Los van het sfeertje en de sociale aspecten van een leuke school, moet ik ook benadrukken dat ik ontzettend veel uit de opleiding overgehouden heb. Meer dan ik op het eerste gezicht vermoedde. Zo bewijzen de vakken die ik niet meteen hoog in het ‘enthousiasmevaandel’ droeg, zoals boekhouden, Franse communicatie, financiële planning, nu dagelijks hun nut. Het feit dat ik zelfstandige geworden ben, zal daar allicht een rol in spelen, maar toch. Het is een algemeen geldend principe, denk ik. Enerzijds heb je de vakken die je echt met interesse volgt, zoals alles wat met events te maken heeft. Die zorgen ervoor dat je met kennis van zaken op het terrein komt. Daarnaast heb je de omkadering, de vakken die je completer maken. Die zijn binnen de opleiding office management erg breed. Zo sta je vanzelf sterk in de markt.

Ik heb mijn eigen bedrijfje uit de grond gestampt, 1st DVision. Wat ik daar doe is erg uiteenlopend en gaat van Brand Activation over Field Marketing tot full blown evenementen in de meest uiteenlopende sectoren. Elke dag is anders. Letterlijk. Andere klanten, andere partners, andere locaties. Wat constant blijft, is de druk om overal meester over te blijven en te excellereren in alles. Creatief zijn, aanpakken en competitief zijn. Op alle mogelijke vlakken de handen uit de mouwen en het verstand op scherp. En op het einde van de rit merken dat je erg tevreden klanten hebt, die voor meer en andere zaken beroep op je doen. Dat is de echte kick in ons vak."