Oud-studente Ulrike Lenaerts: "Heb jij ook de KdG-factor?"

"Na een jaartje Taal- en Letterkunde aan de universiteit bleef ik op m’n honger. Ik wou méér. Meer kunnen, met meer dingen bezig zijn, van meer vakgebieden proeven. Dat vond ik allemaal in Languages, Intercultural Networking & Communication.

Ik ben iemand met veel passies en interesses. Als veelzijdige marketing & sales assistant leef ik ze allemaal uit. En reken maar dat mijn werkgever dat waardeert.

Mijn favoriete vak was Networking. Net zoals het gros van de vakken erg toegespitst op het werkveld.

Gedreven docenten die zelf professioneel actief zijn in hun vakgebied, zijn een droom voor een student. En zo vind je er veel in Languages, Intercultural Networking & Communication.

Mijn stages bij Good !D en Ballon media springen eruit, als ik terugblik op mijn studieloopbaan. Pas dan leer je hoe het er echt aan toe gaat op de werkvloer. En pas dan besef je de relevantie van bepaalde vakken die me tijdens het studeren minder aanspraken.

Ik voelde me er in elk geval klaar voor, was optimaal voorbereid om mee te draaien in het bedrijf. Daar dachten ze bij Ballon ook zo over. Ik ondertekende er nog voor het einde van mijn stage een arbeidscontract. Ondertussen werk ik bij Good !D, mijn eerste stagebedrijf. Stages zijn voor mij hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt en ik raad iedereen aan er echt werk van te maken. Letterlijk en figuurlijk.

Als ik erop terugkijk, vind ik dat vanaf de start duidelijk is wie de ‘KdG-factor’ heeft. Dat betekent voor mij: flexibel, open minded, creatief, zelfverzekerd, zelfredzaam. Geen volgers maar initiatiefnemers. Natuurlijk ben je dat niet allemaal vanaf dag 1. KdG reikt je een kader aan waarin je jezelf leert kennen en kan openbloeien."