Opleidingshoofd International Business Management 100%

Opleidingshoofd International Business Management 100%

Ben je gedreven door onderwijs en een inspirerende leidinggevende met internationale ervaring? Wil jij mee richting geven aan de opleiding die onze lokale en internationale studenten opleidt in het international business management van morgen? Lees dan zeker verder!

Wat is jouw rol?

Jij bent verantwoordelijk voor de leiding en verdere ontwikkeling van de internationale en snel groeiende opleiding International Business Management. Deze Engelstalige bacheloropleiding kent drie afstudeerrichtingen: Global Business, International Entrepreneurship en Global Supply Chain Management.

In deze opleiding vorm je een 600-tal studenten tot professionals, klaar om wereldwijd maatschappelijke en professionele verantwoordelijkheid op te nemen. Dit realiseer je samen met een straf docententeam van ongeveer 50 collega’s. Je werkt hiervoor nauw samen met de coördinatoren en de andere opleidingshoofden.

Wat doe je concreet?

 • Je bent in de eerste plaats een echte people manager. Je coacht, motiveert, geeft richting en stuurt je team aan. Je creëert een inspirerende werkomgeving, kruisbestuiving en een hecht team met talentvolle medewerkers.
 • Je bepaalt de visie en strategie van de opleiding gericht op de groei van young potentials en de noden van de bedrijfswereld. Je implementeert deze in een (meer)jarenplan.
 • Je realiseert een toekomstgericht en innovatief curriculum, zowel inhoudelijk als onderwijskundig, met oog voor kwaliteitszorg en een optimaal leerrendement van de student.
 • Je zorgt voor een goede werking van de opleiding, een vlotte informatiedoorstroom en samenwerking met diensten.
 • Je zet de beschikbare middelen efficiënt in en organiseert de opleiding op een wendbare wijze binnen beperkte middelen.
 • Je bouwt een betrokken internationaal partnernetwerk uit en zorgt voor een duidelijke profilering. Je zet de opleiding op de kaart en vertegenwoordigt deze op externe fora.
 • Je neemt samen met je coördinatoren- en docententeam de verantwoordelijkheid op voor het geheel van de opleiding en de drie afstudeerrichtingen.

Je rapporteert aan de directeur van de onderwijsgroep Management & IT.

Wie ben je?

 • Een ontwikkelingsgerichte coach die medewerkers inzet op hun talenten, hen ruimte en vertrouwen geeft. Je gelooft dat de output van een team meer is dan de individuele inzet. Je stimuleert persoonlijk leiderschap, groei en kennisdeling.
 • Een resultaatsgerichte en inspirerende leider die evoluties in de sector, lokaal en internationaal, en in toekomstgericht onderwijs volgt, samen met stakeholders een verhaal schrijft en erin slaagt een gedragen visie te implementeren.
 • Iemand die vertrekt vanuit leerrendement en motivatie van studenten, zowel lokale als internationale. Je gaat actief met studenten in gesprek.
 • Je zet in op diversiteit, inclusie en interculturaliteit en bent je bewust van de meerwaarde en gevoeligheid van deze thema’s.
 • Als overtuigde ambassadeur zet je je internationaal netwerk maximaal in om doelstellingen te bereiken. Je kan toekomstige evoluties in de sector en in onderwijs mee beïnvloeden en erop anticiperen.
 • Je houdt focus op doelen en resultaten, ook onder tijdsdruk. Je werkt gestructureerd en bent goed in plannen en organiseren. Je kan snel de essentie uit een veelheid van informatie halen en inzichten helder overbrengen.
 • Een teamspeler met oog voor kennisdeling en het creëren van synergiën over opleidingen heen. Je werkt mee aan KdG-brede ontwikkelingen en versterkt vanuit je opleiding onze hogeschool.

Verder heb je een masterdiploma of ervaring die gelijkwaardig is. Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en het Engels (minimum C1-niveau). Enkele jaren bagage als  leidinggevende is een meerwaarde. Ervaring in de bedrijfswereld en met praktijkgericht hoger onderwijs zijn een plus.

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt blijvend kansen tot leren en ontwikkelen als professional en als mens, binnen én buiten KdG.
 • Je wordt ondersteund door een hulpvaardige KdG-community van enthousiaste medewerkers.
 • Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit. We zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context verrijkend is.
 • Je start zo snel mogelijk na selectie in een voltijdse opdracht met een langetermijn-engagement. Dit vertaalt zich voor nieuwe medewerkers in twee opeenvolgende overeenkomsten van telkens één jaar die na positieve evaluatie overgaan naar onbepaalde duur.
 • Je mag rekenen op voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een laptop, GSM, een mooi aantal vakantiedagen (45 dagen voor een voltijdse opdracht) en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
 • Je ontvangt een loon in functie van je ervaring binnen het barema A31, salarisschaal 589. Klik hier voor meer info: http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs. Weet dat nuttige beroepservaring ook buiten het onderwijs meetelt voor je anciënniteit. Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,21 € per km.

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 3 maart 2024 via https://www.kdg.be/vacatures. Klik op de gewenste vacature en onderaan vind je de ‘solliciteer online’ link. We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.

Wat zijn de volgende stappen?

 • De 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden cv’s en motivatiebrieven.
 • De 2de ronde bestaat uit een selectie-gesprek (dit plannen we op woensdag 13 maart in de voormiddag)
 • De 3de ronde bestaat uit een assessment, een gesprek met een adviesgroep vertegenwoordigd door enkele medewerkers en een tweede gesprek met de jury.

Een vraag?

Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Vicky Van Bouwel, directeur van de onderwijsgroep Management & IT, via 0498 25 40 01 of vicky.vanbouwel@kdg.be.

Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

Hoe solliciteren?

Nog een vraag over deze job?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Deze vacatures niet jouw ding?

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

 • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
 • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
 • Geen spam, we beloven het.
 • Volg ons op Linkedin, Instagram, Facebook of Tik Tok  voor een blik achter de schermen.

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Is deze vacature iets voor jou?