Auto Experience Week: inspiratiefestival voor studenten Autotechnologie

Van maandag 26 februari t.e.m. vrijdag 2 maart dompelde de Auto Experience Week, het Tomorrowland van de studenten Autotechnologie, hen onder in de autopraktijk.

“Met workshops, bedrijfsbezoeken, inspirerende lezingen … dagen we onze studenten uit om geen enkel uithoekje van de autowereld onverkend te laten”, vertelt Geert Van de Velde, docent en coördinator van het project.

Enkele headliners van de vierde editie van de Auto Experience Week:

 • Kris Peeters, Mobiliteitsexpert
  Onderwerp: Automobilisme en het voorruitperspectief 
 • Professor Chris Tampere , KU Leuven
  Onderwerp: Autonoom rijden 
 • Gunter De Pooter, Tesla
  Onderwerp: Elektrische voertuigen
 • Professor Dr. Ing. Peter König, Fachhochschule Trier
  Onderwerp: Introduction in vehicle safety 

De eerste twee dagen passeerde een hele lading prominente en interessante gastsprekers uit de automotive sector de revue. Zij belichtten elk een ander aspect van mobiliteit en gingen in dialoog met hun potentiële toekomstige werknemers.

De rest van de week trokken de studenten door Vlaanderen voor bedrijfsbezoeken en workshops. Op het programma: BMW Belux, Nebim, Arcelormittal, Sarens, MAN …

“Zo willen we onze studenten nog meer inspireren als experten in spe en hun passie voor het vak verder aanwakkeren”, aldus de docent.

Auto Experience Days: het Tomorrowland van de studenten Autotechnologie! 😄🚘🚚🏍️ Lees meer: http://bit.ly/2D35XE4 Ook Autotechnologie studeren? -> www.kdg.be/studeer-autotechnologie

Geplaatst door KdG - Karel de Grote Hogeschool op maandag 5 maart 2018
Kies voor de bachelor opleiding autotechnologie aan KdG en wordt garagist
Vertel het verder
Dit bericht werd gepubliceerd op 05 maart 2018.