Nieuwsberichten van KdG

Een overzicht van 50 jaar Toegepaste Informatica

15 mei 2019
50 jaar geleden richtte de toenmalige hogeschool Sint-Lodewijk voor het eerst informaticavakken in. Begin jaren ‘60 werd al wel een hogeschoolopleiding Secretariaat-Moderne Talen (SMT) aangeboden, maar al snel bleek er nood aan meer opleidingen, onder andere informatica.
Lees meer

Studenten Cross Media Management tekenen openbaar vervoer van de toekomst uit

07 mei 2019
In enkele jaren tijd hebben digitale services de dienstenmarkt veroverd. Dat zien we nu ook bij het openbaar vervoer. De Lijn en de NMBS hebben er plots enkele concurrenten bij. Mensen verkiezen elektrische deelsteps boven de tram. Of ze delen een auto via een handige app. Poppy, Uber, Scooty en Bird... Allemaal maken ze optimaal gebruik van big data, artificiële intelligentie en de opkomende deeleconomie. Hoe kunnen de klassieke spelers reageren? Dat onderzochten de derdejaarsstudenten Cross Media Management aan de Karel De Grote Hogeschool.
Lees meer

Een dynamische portfolio aan opleidingen en een onderhoudscontract voor de diploma’s aan de Vlaamse hogescholen?

25 maart 2019
OPINIE - De hogescholen willen opleidingen kunnen aanbieden die beantwoorden aan de noden van het werkveld en de samenleving en proactief inspelen op de toekomstige behoeften. (...) Het actualiseren van opleidingen kan gelukkig wél autonoom, maar om nieuwe opleidingen te mogen inrichten, zijn de Vlaamse hogescholen afhankelijk van een trage en vooral weinig voorspelbare overheidsprocedure.
Lees meer

KdG biedt gloednieuwe lerarenopleiding

25 januari 2019
De Karel de Grote Hogeschool (KdG) start vanaf volgend academiejaar met een gloednieuwe educatieve graduaatsopleiding in Vlaanderen: het educatief graduaat secundair onderwijs. De NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) keurde dit net goed, het wordt nu ter bekrachtiging voorgelegd aan de Vlaamse Regering.
Lees meer

KdG op SuperNova-festival

26 september 2018
Spot onze innovatieve projecten op het GRATIS SuperNova-festival met de gratis expeditie, technische beurs en talentbuzz: 29 en 30 september op het Antwerpse 'Eilandje'.
Lees meer

KdG opent nieuwe LEGO Studio

11 september 2018
De Karel de Grote Hogeschool (KdG) opent haar gloednieuwe LEGO Education Innovation Studio en toont hoe de bekende blokjes ongeziene pedagogische mogelijkheden bieden.
Lees meer

Meer studenten slagen na Zomerschool

07 september 2018
KdG richt van 5 tot 7 september opnieuw de Zomerschool in voor nieuwe studenten van wie de ouders niet verder hebben gestudeerd. 100 pioniersstudenten volgen drie dagen workshops en trainingen om hun slaagkansen in het hoger onderwijs te vergroten. Intern onderzoek toont aan dat dit initiatief zijn vruchten afwerpt.
Lees meer

Eerste KdG studenten op kot in woonzorgcentra Zorgbedrijf Antwerpen

06 september 2018
Zorgbedrijf Antwerpen biedt vanaf dit academiejaar studenten van Karel de Grote Hogeschool de mogelijkheid om op kot te gaan in een woonzorgcentrum. Zeven studenten hebben hun kot al uitgekozen. Studenten, bewoners van het woonzorgcentrum en andere betrokkenen vertelden donderdag over hun eerste ervaringen.
Lees meer

Blockchain uitgelegd? Nieuwe opleiding aan KdG

31 augustus 2018
Behaal een certificaat Blockchain aan KdG. Doorgedreven kennis en ervaring met blockchain biedt een boost aan je carrièrepad. Blockchain wordt volledig uitgelegd door Kevin Leyssens van The Ledger, en Jan Van Overveldt.
Lees meer

Op kot in een woonzorgcentrum?

21 juni 2018
In primeur in Antwerpen: vanaf september gaan studenten van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) op kot in woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen.
Lees meer

KdG verwent studentenclubs met kennisbad

19 juni 2018
De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en haar 7 studentenverenigingen tekenen een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. De hogeschool organiseert daarom vrijdag 22 juni ‘Start to club’: een dag vol workshops voor de recent verkozen KdG-praesidia waarin ze tools krijgen om volgend academiejaar nog straffer uit de hoek te komen.
Lees meer

Studenten Cross Media Management tekenen toerisme van de toekomst uit

07 juni 2018
Belgen zetten graag een stapje in de wereld. En citytrips blijven daarbij een geliefkoosde format. Uit het marktonderzoek dat laatstejaarsstudenten Cross Media Management van KdG uitvoerden, blijkt dat dat niet altijd een buitenlandse bestemming hoeft te zijn. De Vlaming is evengoed geïnteresseerd in de Belgische steden. En ook buitenlanders blijken positief verrast te zijn bij een bezoek. Genoeg redenen dus om als Belgische grootstad volop in te zetten op toerisme.
Lees meer