Recordaantal meisjes kiest voor opleiding Autotechnologie

Aan KdG zijn momenteel 8 meisjes ingeschreven in de opleiding Autotechnologie: een nieuw record. Het vorige record (7) dateert van 2013. In het eerste jaar schreven zich nu 4 meisjes in, in het tweede jaar 3 en in het laatste jaar 1. Ze zijn ondertussen alle 8 vlot gestart aan KdG.

Sofie Holtgrefe, (18, Antwerpen), eerstejaarsstudente Autotechnologie, getuigt: “De meesten reageren wel verbaasd als ik zeg wat ik studeer. Maar ook enthousiast. Ze vinden het leuk dat ik zo’n ‘jongensrichting’ doe. Soms vragen ze of ik wel sterk genoeg ben voor al die zware handelingen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. De spieren die ik hier kweek, gaan een leven mee.”

Medestudente Ilona Conaert (27, Zutendaal) vindt het niet altijd evident om te vertellen: “Er leven wel wat vooroordelen rond. Maar auto’s zijn mijn passie en hoe meer mensen ik binnen de sector leer kennen hoe meer ik besef dat dit echt iets voor mij is.”

Janice Godts (21, Borgerhout) wil later de verkoop in: “Een eigen centrum met exclusieve voertuigen, dat is mijn droomjob.”

Ook voor Nina Sneijers (18, Hasselt) was het als kind al duidelijk: “De woorden ‘ride or die’ uit The Fast and The Furious – die ik zag met mijn papa – zijn mij altijd bijgebleven. Sindsdien was ik gebeten door auto’s en alles wat ermee te maken heeft. Mijn ouders vinden het super dat ik deze keuze gemaakt heb.”

Vertel het verder
Dit bericht werd gepubliceerd op 05 oktober 2016.