PERSBERICHT: AP en Karel de Grote Hogeschool voeren verplicht schooluniform in

Antwerpen, 01/04/2019 - De studenten van twee Antwerpse hogescholen, AP Hogeschool en Karel de Grote Hogeschool (KdG), dragen vanaf volgend academiejaar een verplicht schooluniform. Beide hogescholen slaan de handen in elkaar om hun studenten in een nieuw jasje te steken. Op die manier willen de hogescholen het tanende stijlgevoel van de huidige generatie studenten onder handen nemen en genderneutrale kledij aanbieden.

Vanaf september 2019 zullen de studenten van AP en KdG in het Antwerpse straatbeeld te herkennen zijn aan het nieuwe schooluniform, bestaande uit een jasje en een bijpassende broek. Het ontwerp van de outfit werd gebaseerd op typische Amerikaanse voorbeelden, en zal zowel comfort als herkenbaarheid uitstralen. Bovendien is het model genderneutraal. Op die manier willen de hogescholen komaf maken met de verschillende schooluniformen voor jongens en meisjes, en tegemoet komen aan een reële nood bij de studenten.

De keuze voor de invoering van een uniform heeft verschillende redenen. Ten eerste willen de hogescholen dat de studenten in het straatbeeld beter opvallen. “Antwerpen is een ongelooflijk diverse stad, en dat vinden we uiteraard fantastisch”, zo klinkt het. “Met dit uniform zullen we wat structuur kunnen brengen in al die diversiteit.”

Daarnaast reageren de hogescholen met dit uniform op de dramatische kledingstijl van de huidige generatie studenten. “We merken dat de studenten vandaag gewoon niet meer weten hoe ze zich netjes moeten aankleden. We begrijpen dat het voor hen heel moeilijk is om kleding te combineren, waarmee ze voor de dag kunnen komen. Daarom vinden we het nodig om in te grijpen. Vanaf volgend academiejaar helpen we hen een handje door deze outfit verplicht te maken. Zo hoeft niemand meer tijd te verliezen aan kledingkeuzes.”

Naar het bestelformulier ...

Vertel het verder
Dit bericht werd gepubliceerd op 01 april 2019.