(Praktijk)lector applicatieontwikkeling - 60%

Hoe groot wil jij worden?

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer- en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met 1.300 collega's en voor ruim 13.000 studenten.

We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs met ruimte voor groei. Voor onze professionele bachelor opleiding Toegepaste Informatica en voor het blended traject we een:

(Praktijk)lector applicatieontwikkeling - 60%

Wat ga je doen?

Je geeft programmeren in het eerste jaar van zowel de reguliere opleiding Toegepaste Informatica als van het blended traject. Dit omvat Java Programming en Embedded Programming in C.

Het totale takenpakket van een docent is zeer divers.

Je geeft en ontwikkelt uitdagend, inspirerend en toekomstgericht onderwijs. Je beoordeelt studenten en begeleidt en coacht hen in hun leerproces en ev. ook tijdens stages en bachelorproeven. Je integreert moderne onderwijstechnieken en -middelen in je aanpak en zoekt naar oplossingen om resultaatgericht om te gaan met diversiteit binnen studentengroepen. Je denkt mee na over nieuwe (vak)inhouden, werkvormen, leerlijnen, … Je zet graag mee je schouders onder de opleiding en je vak door deel te nemen aan opleidingsraden, vakgroepoverleg, opendeurdagen, mee in te schrijven, enz. Je onderhoudt een netwerk met vakgenoten en bedrijven als voeding voor je onderwijsopdracht. Je stimuleert niet enkel de student om zich te ontwikkelen maar je werkt ook aan je eigen professionalisering, zowel inhoudelijk als pedagogisch-didactisch.

Je maakt deel uit van het enthousiast en gemotiveerd opleidingsteam ‘Toegepaste Informatica’ dat zich richt op het opleiden van studenten tot professionals in de IT-sector. Je werkt op onze campus Groenplaats, Stadswaag of Pothoek en rapporteert aan het opleidingshoofd van Toegepaste Informatica. Je geeft zowel overdag als ’s avonds les.

Jouw profiel?

 • Jouw vakkennis, praktijkervaring, out-of the box aanpak en ruimdenkendheid, dát is waarom wij zo graag met jou willen werken.
 • Je hebt ervaring als software ontwikkelaar in verscheidene informatica projecten en je denkt oplossingsgericht.
 • Middle management ervaring en/of ervaring in een internationale bedrijfscontext zijn een troef.
 • Door je brede achtergrond en interesse ben je breed inzetbaar in meerdere vakgebieden.
 • Onderwijservaring is een pluspunt maar geen vereiste. Je weet via vakkennis en praktijkervaring studenten enthousiast te maken. Je wordt hierin begeleidt door onze onderwijsondersteuner.
 • Je begeleidt studenten met geduld en passie in hun leer- en groeiproces en stimuleert hen om zich maximaal in te zetten.
 • Je hebt een grote interesse in onderwijs en bent bereid om ‘life long’ je vakkennis bij te schaven en aan je didactische vaardigheden en inzichten te werken.
 • Je kan lesmateriaal genereren voor gebruik in een ‘blended learning’-context.
 • Je krijgt energie van het idee om samen met een andere docent les te geven.
 • Nieuwe visies op leren zoals high impact learning en innovatieve werkvormen inspireren je.
 • Je behaalde een bachelor- of masterdiploma in het domein van informatica of een bachelor- of masterdiploma in een ander domein gecombineerd met uitgebreide ervaring in de IT-sector. Een pedagogisch diploma is een pluspunt.

Wat bieden we jou?

 • Een interessante deeltijdse opdracht (60%) - als statutair medewerker - die start op 1 september 2019 en loopte.m. 31 augustus 2020, verlengbaar na positieve evaluatie.
 • Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken, een laptop, opleidingsmogelijkheden, lerarenkaart en een attractieve vakantieregeling.
 • Een loon volgens je kwalificaties en ervaring (barema 316 = praktijklector/professionele bachelor of barema 502 = lector/master). Meer info hierover vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs.  Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,15 € per km.
 • Bij KdG krijgt jouw groei alle ruimte. Ruimte voor theorie en praktijk. Ruimte voor experiment en vernieuwing. Daar sta je niet alleen voor. Elke startende docent krijgt een aangepast professionaliseringstraject.

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en uiterlijk op 15 augustus via www.kdg.be/vacatures.

Klik op de gewenste vacature en onderaan vind je de ‘solliciteer online’ link. We zijn benieuwd naar je parcours, talenten en motivatie. Beschrijf zeker ook waarom deze vacature bij jou past.

 • de 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ontvangen kandidaturen
 • de 2e ronde is een sollicitatiegesprek dat plaatsvindt op 23 augustus in de namiddag of 27 augustus in de voormiddag

We vinden diversiteit belangrijk. Daarom nodigen we iedereen - die zichzelf in dit profiel herkent - uit om zich kandidaat te stellen.

Een vraag?

Koen Schram geeft je als opleidingshoofd Toegepaste Informatica graag antwoord op jouw vragen. Je kan hem bereiken via koen.schram@kdg.be. Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

Ter info: onze hogeschool is gesloten tussen 11 juli en 16 augustus.