(Praktijk)lector ‘computer networks’ – 10 à 15% (in het eerste semester)

Hoe groot wil jij worden?

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer- en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met meer dan 1.400 collega's en voor ruim 13.000 studenten.

We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs met ruimte voor groei. Voor het blended traject van onze opleiding Toegepaste Informatica zoeken we een enthousiaste collega die aan de slag wil gaan als:

(Praktijk)lector ‘computer networks’ – 10 à 15% (in het eerste semester)

Wat ga je doen?

Je geeft computer networks 1 en 2 (CCNA, routing, switches, VLANs, …) aan de studenten van het blended traject.

Het totale takenpakket van een docent is zeer divers.

 • Je denkt mee na over educational design, nieuwe (vak)inhouden, werkvormen, … Je ontwikkelt uitdagend, inspirerend en toekomstgericht onderwijs en zoekt naar oplossingen om resultaatgericht om te gaan met diversiteit binnen studentengroepen. Online onderwijs zal een integraal onderdeel uitmaken van je onderwijsactiviteit en dit in versneld tempo sinds de corona-pandemie.
 • Je laat studenten leren via feedback, coacht hen tijdens hun leerproces en evalueert hen.
 • Je zet graag mee je schouders onder de opleiding en je vak door deel te nemen aan opleidingsraden, overleg met collega’s, opencampusdagen, rekruteringsevents, internationale uitwisseling, enz.
 • Je onderhoudt een netwerk met vakgenoten en bedrijven als voeding voor je onderwijsopdracht.

Je maakt deel uit van het enthousiast en gemotiveerd opleidingsteam ‘Toegepaste Informatica’ dat zich richt op het opleiden van studenten tot professionals in de IT-sector. Je rapporteert aan het opleidingshoofd van Toegepaste Informatica. Je werkt zowel overdag als ’s avonds.

Wie ben je?

 • Jouw ervaring in netwerkbeheer en netwerkbeleid in combi met je passie voor onderwijsvernieuwing en innovatieve werkvormen, dát is waarom wij zo graag met jou willen werken.
 • Je bent hands-on en zoekt actief naar samenwerkingsmogelijkheden met bedrijven om de ideale leercontext voor studenten te creëren.
 • Je focust niet alleen op de technologie van vandaag maar ook op die van morgen en overmorgen. Je blikt ver vooruit! Dankzij future proof onderwijs stoom jij je je studenten klaar voor de bliksemsnel evoluerende arbeidsmarkt.
 • Je vakkennis, je gave om deze kennis aan een divers studentenpubliek over te brengen en praktijkgerichte aanpak maken studenten enthousiast en geven hen houvast.
 • Je begeleidt studenten met geduld en passie in hun leer- en groeiproces en stimuleert hen om zich maximaal in te zetten.
 • Je hebt een grote interesse in onderwijs en bent bereid om ‘life long’ je vakkennis bij te schaven en aan je didactische vaardigheden en inzichten te werken.
 • Je bent bereid om online en ’s avonds les te geven.
 • Je kan lesmateriaal genereren voor gebruik in een ‘blended learning’-context.
 • Nieuwe visies op leren zoals high impact learning inspireren je.
 • Je hebt bij voorkeur een goede kennis van het Engels, zowel schriftelijk als mondeling voor eventuele toekomstige opportuniteiten in de Engelstalige opleiding Applied TI.
 • Je behaalde een bachelor- of masterdiploma in het domein van Informatica of een bachelor- of masterdiploma in een ander domein gecombineerd met uitgebreide ervaring in de IT-sector. Een pedagogisch diploma is een pluspunt.

Wat bieden we jou?

 • Een interessante deeltijdse opdracht (10 à 15%) als gastprofessor, contractueel of statutair medewerker, mogelijks verlengbaar volgend academiejaar na een positieve evaluatie. De lesopdracht situeert zich in het eerste semester met aanvullend mogelijks een opvolging van tweede zit. Dit wordt vertaald in een contact van 10 à 15% van 1 september 2020 t.e.m. 5 februari 2021 met ev. een extra contract voor tweede zit.
 • Je mag rekenen op voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken, opleidingsmogelijkheden, lerarenkaart en een attractieve vakantieregeling.
 • Als bachelor ontvang je een loon volgens het barema van praktijklector (316) en als master volgens het barema van lector (502). Meer info hierover vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs . Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,15 € per km.

Interesse?

Vertel het ons! We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.

Solliciteer via www.kdg.be/vacatures. Klik op de gewenste vacature en onderaan vind je de ‘solliciteer online’ link.

Solliciteren kan t.e.m. 16 augustus

 • de 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidaturen
 • de 2de ronde is een selectie-interview.

We vinden diversiteit belangrijk, verschillende leeftijden en culturele achtergrond. Daarom nodigen we iedereen - die zichzelf in dit profiel herkent - uit om zich kandidaat te stellen.

Een vraag?

Dan kan je terecht bij Koen Schram, het opleidingshoofd Toegepaste Informatica via koen.schram@kdg.be.

Ter info: onze hogeschool is gesloten van 11 juli t.e.m. 16 augustus.